← Zoom out

iPhone 11 Pro Max review: Apple aduce în prim-plan camerele supreme

Ce este iPhone 11 Pro Max? Răspunsul scurt: cel mai bun iPhone din istorie. Dar pentru că întrebarea imediat urmatoare este „la ce?”, hai să vedem ce știe să facă acest telefon.

Costin Giurgea in Reviews, Video
25 May 2020  |  6 min
Let others know:

Join the conversation:
0
 • 12 MP
  Camerele principale
 • 12 MP
  Camera selfie
 • 2688x1242 P
  Rezoluție
 • 3969 mAh
  Baterie
 • Super Retina XDR 6,5"
  Display
 • Cip A13 Bionic
  Procesor

Înainte să intrăm în detalii, cred că merită menționat cel mai important plus al iPhone-ului, care a rămas în mare măsură valabil de la primul iPhone, din 2007. Acela că ne aduce mai aproape de familia Beckham. De Dr. Dre sau de Paris Hilton. Puterea acestui device de a fi folosit în aceeași măsură, pe o perioadă atât de mare de timp, de Naomi Campbell și de Costin Giurgea, oameni din spectre atât de diferite ale bogăției mi se pare fascinant.

Indiferent dacă ești Apple fan boy sau Apple hater boy, va trebui să știi că cel mai bun iPhone din istorie înglobează tehnologie de top, trei camere care să rivalizeze cu competitorii, un upgrade pe display și o baterie nouă, gigantică, într-un design nou, pe alocuri mat. Trecem în revistă toate aceste aspecte, în acest review la iPhone 11 Pro Max, și analizăm atât punctele forte ale telefonului, cât și lucrurile care nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor.

Design iPhone 11 Pro Max

…sau mai bine spus Pro design. La acest capitol nu s-a schimbat mare lucru față de iPhone XS, pe principiul „dacă nu e stricat, de ce să-l repari?”. Apple nu a găsit oportun până acum să facă revoluții în design, ci iPhone-urile au avut mai degrabă o evoluție a designului. Practic, dacă am pune iPhone 11 Pro Max lângă originalul iPhone lansat în urmă cu 13 ani, am vedea clar de unde se trage.

iPhone 11 Pro Max vine în 4 culori noi – midnight green, space gray, silver și gold și este fabricat din trei materiale impecabile (geam pe față, fâșie de oțel inoxidabil pe margini și un machine glass pe spate, care nu doar că se ocupă să acopere  camerele, dar este și mat – ceea ce face telefonul mai aderent și ne scapă de problema amprentelor lăsate pe toată suprafața.

Pe lateral stânga avem două butoane, iar un alt buton este poziționat în dreapta. iPhone 11 Pro Max are mufă Lightning în partea de jos și două grile pentru difuzoare, dintre care doar una aruncă sunet în exterior.

În plus, telefonul este mai greu ca până acum, ceea ce înseamnă că este și mai solid, și puțin mai gros. Desigur, asta are legătură cu bateria, mai durabilă ca niciodată, însă despre asta puțin mai târziu.

Display iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 Pro Max vine cu un display mai luminos ca oricând și care face diferența față de iPhone 11. Este un ecran Super Retina XDR Display, de 6.5 inci, deci la dimensiuni este neschimbat față de iPhone XS Max, iar la utilizare vei fi foarte fericit cu el, dar probabil nu vei observa diferențe majore când navighezi pe Instagram, spre exemplu.

În schimb, Apple ne aduce tehnologia True Tone, pentru ca telefonul să decidă singur cum îți arată lucrurile în funcție de lumina ambientală, dar probabil cea mai tare chestie este abilitatea acestui Super Retina XDR Display să ruleze filme în Dolby Vision. În mod normal, luminozitatea de 800 nits e suficientă, dar când vezi filme și valoarea asta se duce în 1200 nits, rezultatul cinematic și calitatea detaliilor sunt impresionante.

Sunetul este și el îmbunătățit. Nu te aștepta să se audă ca un soundbar sau ca în boxe, dar Apple a făcut eforturi pentru un setup virtual surround sound, care dă rezultate.

Apple a renunțat la tehnologia 3D Touch și a înlocuit-o cu Haptic Touch. Cele două sunt similare, doar că Haptic Touch nu se bazează pe presiunea aplicată de user cu degetul, ci se activează atunci când apeși lung ecranul și vibrează ușor.

În utilizare, nu vei simți o diferență. Ce vei simți însă diferit este timpul pe care-l petreci pe smartphone fără să-l încarci, pentru că bateria de pe iPhone 11 Pro Max este nouă și gigantică.

Baterie iPhone 11 Pro Max

Principalul avantaj pentru care trebuie să fim recunoscători că Apple a renunțat la 3D Touch este faptul că, odată cu el, s-a dus și acel pressure sensitive display hardware și uite așa a găsit Apple mai mult spațiu pentru o baterie mai mare. Iar avantajele acesteia sunt evidente.

În primul rând, telefonul este mai solid, se simte mai plăcut în mână și, cum spuneam, ține mai mult. Ca să vă faceți o idee, bateria lui iPhone 11 Pro Max ține mai mult cu 4-5 ore decât cea a lui XS Max.

Eu am plecat cu el la 100% la 8 dimineața și seara nu a fost nevoie să-l bag la încărcat, după o zi în care l-am folosit cam 2 ore pe Waze, în timp ce puneam muzică prin Bluetooth, am rulat un film Dolby Vision cam 2 ore, m-am jucat cu camerele foto vreo oră și am făcut browsing vreo 3 ore.

Peste noapte, în stand-by, telefonul pierde cam 5% baterie în 7 ore. Și dacă tot am adus vorba de camere, hai să vorbim serios despre ele.

Camerele foto-video de pe iPhone 11 Pro Max

Acest Pro Camera System este, de fapt, motivul pentru care acest device se cheama iPhone 11 Pro Max, pentru că cei mai profesioniști dintre profesioniști îl folosesc alături de noi, ceilalți. Glumesc, desigur. Am un amic profesionist care face niște poze superbe cu un iPhone din 2009.

Dar pentru cei care nu sunt fotografi de meserie, Apple aduce acest sistem super spectaculos de 3 camere de câte 12 MP fiecare, adică un compromis bun între pixel size și rezoluție.

Per total, par a fi cele mai bune camere din industrie. Avem o cameră wide, telephoto camera si, în sfârșit pe iPhone, ultra wide camera, cu 120 de grade field of view.

După cum vă puteți imagina, camera normală scoate cele mai bune detalii, telephoto face zoom excelent 2X, iar camera ultra wide te ajută să bagi în cadru de două ori mai multe lucruri sau oameni. Cadrul pentru camera ultra wide este disponibil și „faded”, în marginile încadraturii camerei wide, ceea ce te ajută să decizi cum vrei să arate poza ta la final.

În plus, acum contează mai puțin câtă lumină ai pentru poze, pentru că există un Night Mode care nu doar că se activează automat, nu doar că îți salvează pozele făcute pe lumină slabă, nu doar că aduce iPhone 11 Pro Max în rândul producătorilor care aveau deja un astfel de sistem, dar îi și depășește.

Rezultatul fotografiilor făcute pe întuneric este ireal de bun, iar comparația cu iPhone XS Max nu există. Totuși, nu vei putea face poze în mișcare cu Night Mode, vei avea nevoie fie de mâini care să nu-ți tremure, fie de un trepied, pentru că altfel fotografiile nu vor fi clare, ci vor ieși „mișcate artistic”.

Pe lângă Night Mode, mai există și îmbunătățiri aduse modului Portrait. Decupajul automat al feței subiectului tău va fi mai profesionist făcut, deși părul răzleț va fi în continuare o problemă.

Camera față face acum și slow-motion, ceea ce înseamnă că vom vedea în curând story-urile de pe Instagram inundate de așa-numitele „slofies” – selfies în slow-motion.

iPhone 11 Pro Max filmează video 4K la 60 fps, ceea ce înseamnă video de calitate impresionantă, stabilizare excelentă și nevoia de a-ți lua un telefon cu 265 sau 512 GB de storage, dacă intenționezi să filmezi mult.

Performanța iPhone 11 Pro Max

Procesorul A13 bionic, care știe cu machine learning, poate face 1 trilion de operațiuni pe secundă. Desigur că e greu să cuprinzi cu mintea ce înseamnă un trilion de operațiuni pe secundă, însă ca să vă faceți o idee, computerul de pe Apollo 14 făcea cam 80.000 de operațiuni pe secundă. Dacă vrei să te lămurești cam care este performanța telefonului tău, poți încerca aplicația AnTuTu, care îți arată cum performează acesta în comparație cu alte telefoane.

Noul procesor din iPhone 11 Pro Max este și mai puternic, și mai eficient, iar un test ne arată că un export al aceluiași video 4K de vreo 6 GB durează cam 21 de minute pe iPhone XS Max și cam 18 minute pe iPhone 11 Pro Max.

Tips & tricks pentru iPhone 11 Pro Max

Iată ce ar mai fi de știut despre acest smartphone.

 1. Face ID este mai rapid cu 30%
 2. Are încărcător Fast Charge (telefonul se încarcă 20% în 15 minute și 100% în 90 de minute)
 3. Este rezistent la praf și la apă. Apple spune că telefonul poate fi scufundat 4 metri timp de 30 de minute fără să pățească nimic, însă este bine să verifici înainte pe site-ul producătorilor condițiile în care s-au efectuat testele.
 4. Telefonul are și Dark Mode, pentru cei cărora le place să folosească smartphone-ul cu ecranul întunecat. Mie nu mi-a plăcut, mai ales că mail-urile se văd ciudat.
 5. Are noi tool-uri de editare foto și video destul de ușor de folosit.
 6. Camerele foto au numeroase moduri în care le poți folosi – contour light, stage light, high key light mono – și a fost îmbunătățită și experiența la utilizarea camerei foto.

*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări. 

iPhone 11 Pro Max - baterie puternică, fotografii cu adevărat spectaculoase

iPhone 11 Pro Max este cel mai puternic și tehnologizat iPhone produs vreodată, are o tripletă de camere excelente și o baterie cu care ai putea muta de pe loc o mașină electrică. Singurul lucru care i se poate reproșa e că nu a fost dotat cu tehnologie 5G și nu are nici reverse wireless charging.

Ce ne-a plăcut
 • Are cele mai bune camere si cu un Night Mode care te face artist
 • Finisaj excelent peste tot, dar sublim pe spate, unde e mat
 • Baterie foarte puternică, rezistă mult și se încarcă repede
 • Display spectaculos pentru Dolby Vision
 • Procesorul A13 Bionic este foarte rapid
Ce lipsește
 • Nu are reverse wireless charging
 • Nu are 5G
 • Spațiul de 64 GB s-ar putea să nu fie suficient dacă filmezi mult

Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred


>