← Zoom out

iOS 15 – noul sistem de operare prezentat de Apple. Cu ce iPhone-uri va fi compatibil

Evenimentul WWDC 2021, conferința organizată anual de Apple pentru developeri, a început cu câteva dezvăluiri despre iOS 15, următorul upgrade al sistemului de operare pentru iPhone. Dacă iOS 14 a adus în prim-plan widget-urile, dar și îmbunătățiri pentru iMessages și Shortcuts, iOS 15 va veni cu schimbări substanțiale.

Echipa Zoom in iOS Tips
8 Jun 2021  |  2 min
Let others know:

Join the conversation:
0

Când va fi lansat iOS 15

O versiune beta pentru iOS 15 va fi lansată în luna iulie, astfel că utilizatorii vor putea testa, dacă doresc încă de luna viitoare noul upgrade al sistemului de operare. Potrivit Apple, iOS 15 va fi lansat oficial în toamnă.

Telefoane compatibile cu iOS 15

Apple va face noul sistem de operare compatibil cu o gamă largă de iPhone-uri: iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE (ambele generații), iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 și 8 Plus, iPhone X, XS și XS Max, iPhone XR, iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max, precum și întreaga gamă iPhone 12.

Ce îmbunătățiri aduce iOS 15

Apple a prezentat în premieră la WWDC 2021 și câteva dintre îmbunătățirile pe care le va aduce iOS 15.

Funcționalități noi în FaceTime

Una dintre ele este adăugarea de noi funcționalități în FaceTime, pentru a face interacțiunea dintre participanți cât mai naturală.

Spatial audio este una dintre aceste funcționalități, ceea ce înseamnă că sunetul 3D îți va lăsa impresia că persoana cu care vorbești se află în aceeași încăpere cu tine. Izolarea vocii va fi concentrată doar asupra vocii tale, blocând zgomotul ambiental. Există și un mod Wide Spectrum, care permite zgomotul de fundal.

Au fost adăugate pentru FaceTime și Grid View, și Portrait Mode, în care fundalul este estompat, iar focusul pe chipul tău. De asemenea, FaceTime va putea genera și link-uri pentru conferințe video, similar cu alte aplicații de acest tip.

SharePlay este o altă funcționalitate așteptată de utilizatori. Cu ajutorul ei, vei putea da share display-ului, indiferent că asculți muzică sau te uiți la filme, astfel încât interlocutorul să vadă la ce te uiți sau cum folosești o altă aplicație.

Îmbunătățiri aduse în iMessages

Apple a adăugat colajele de imagini în chat-urile de grup, astfel că vei putea da share mai multor fotografii. În secțiunea „Shared with you” din aplicația News vei putea vedea toate link-urile sau imaginile pe care alti utilizatori le-au împărtășit cu tine și le vei putea copia cu ușurință apoi în chat-ul de Messages.

Notificări

Și notificările au fost regândite în iOS 15. Cu ajutorul Notification Summary, vei putea programa fie ca notificările să îți apară la o anumită oră, fie ca acestea să fie afișate după un program creat de sistemul de machine learning al lui Apple.

Atunci când nu vrei să primești notificări, poți seta modul „Do not disturb”, însă vei avea opțiunea de a primi chiar și în acest mod notificări de la familie și prieteni apropiați.

Live Text

Un alt feature important, concurent direct al Google Lens, va fi posibilitatea de a face o poză unui text, pe care apoi îl poți copia direct într-un document sau îl poți traduce.

Ce alte noutăți mai aduce iOS 15

Și Apple Wallet beneficiază de îmbunătățiri în iOS 15, fiind integrat cu CarKey, permițându-le de acum încolo utilizatorilor să deschidă mașina sau portbagajul direct din Wallet.

Tot pe iOS 15 întâlnim și un redesign pentru Safari, menit să facă întreaga experiență de navigare mult mai intuitivă și simplă, widget-urile au fost și ele îmbunătățite, cu unele noi fiind adăugate pentru Mail, App Store, Find My, Game Center sau Sleep.

Aplicația Maps va evidenția mai bine punctele de interes, va afișa date de trafic în timp real și, în plus, au fost adăugate și mai multe detalii pentru clădiri, unități comerciale etc.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>