← Zoom out

Huawei P40 Pro review: cel mai capabil smartphone făcut de Huawei

Huawei P40 Pro rafinează Huawei-ul P30 Pro de anul trecut până aproape de perfecțiune – duce performanța camerei foto la un alt nivel și aduce acele specificații care par să fi devenit obligatorii pe telefoanele de top: high refresh rate, materiale de cea mai bună calitate și performanță fluidă.

Costin Giurgea in Reviews
6 Aug 2020  |  5 min
Let others know:

Join the conversation:
0

Huawei P40 Pro este cel mai capabil smartphone pe care l-a făcut vreodată producătorul: design luxos, baterie enormă, care ține mult, și probabil cele mai bune camere văzute vreodată pe un smartphone. Toate atuurile pe care fanii Huawei le-au apreciat la P30 Pro (despre care am vorbit deja în acest review) sunt duse la un cu totul alt nivel pe P40 Pro.

Huawei P40 Pro review – Design

Huawei a dat tot ce putea mai bun pentru P40 Pro. Și asta s-a întâmplat nu doar la nivel de specificații, ci și la nivelul designului. Materialele folosite sunt impecabile, îmbinarea este perfectă, plasticul de pe spate la unele modele este lucios, la altele mat, butoane există pe cadru doar în partea dreaptă.

În partea de jos avem mufă de încărcare USB-C, slot pentru cartela SIM și pentru extra storage și, desigur, grilajul pentru difuzor. Telefonul este gros, are 209 grame, deci este destul de greu, ceea ce te face să simți că ai în mână un device solid, robust.

În momentul în care îl ții în mână, îți dai seama că și aderența pe care ți-o oferă carcasa, și faptul că nu este foarte lat îți oferă o experiență plăcută.

Huawei P40 Pro review – Display

Display-ul este un OLED capacitive touchscreen de 6.58″, care se curbează spre marginile telefonului, atât pe laterale, cât și sus/jos. Display-ul prinde viață și la double tap, și dacă te joci cu butonul On/Off. Senzorul de amprentă se află în partea de jos a display-ului și funcționează rapid.

Ecranul este plăcut vizual, pentru că are o luminozitate puternică și un high refresh rate de 90 Hz, care îți asigură o experiență fluidă în utilizare, iar aplicațiile vor părea că se mișcă fără nicio secundă de sacadare.

Desigur, acest lucru se întâmplă și pentru că procesorul este rapid, dar și pentru că ce se întâmplă efectiv pe ecran este o mișcare naturală.

Deși la nivel de design mi se pare spectaculos, în utilizare nu sunt un mare fan al display-urilor care se preling spre marginile telefonului. Pentru că de obicei ai tendința să faci comenzi accidental când îl atingi pe laterale. Alt detaliu pe care l-am observat și care ține mai degrabă de forma telefonului este faptul că are colțurile rotunjite, care par că mănâncă din ce ar fi trebuit să apară pe ecran.

Refresh rate-ul de 90 Hz mi se pare un compromis bun între standardul de 60 Hz și uneori-utilizatul 120 Hz. Când ai 90, ești mai bine decât la 60, dar nu consumi la fel de multă baterie ca la 120 Hz.

Huawei P40 Pro review – Baterie

P40 Pro vine cu o baterie de 4.200 mAh, o valoare foarte bună care se traduce în viața reală într-o utilizare normală cu mult peste o zi. Asta și pentru că softul telefonului are opțiuni multiple de optimizare a consumului.

Acest smartphone vine și cu un fast charger de 40 W, care face încărcarea foarte rapidă: de la 10 la 100% în mai puțin de o oră.

Huawei P40 Pro review – Camere foto/video

Tehnologia camerelor este deja una de top la Huawei. Parteneriatul cu Leica a făcut din aceste smartphone-uri cele mai bune aparate foto portabile din lume.

Specificațiile sunt impresionante: camera wide de 50 MP, camera ultra wide de 40 MP, camera tele-photo de 12 MP, telefonul poate face 5X Optical zoom și 50X Digital zoom, există senzor Time of flight, există un senzor uriaș pentru camera principală și performanțele sunt fenomenale în lumină slabă.

Fotografiile sunt excepționale: rezultatele sunt clare, cu contrast foarte bun și detalii perfecte chiar și în umbră. Poate unul dintre cele mai grele teste pe care i le poți da unei camere foto este să facă poze bune atunci când jumătate de subiect este în soare, jumătate este în umbră. Iar la acest capitol, camerele foto de pe Huawei P40 Pro se descurcă aproape de perfecțiune.

Huawei P40 Pro - camera
Huawei P40 Pro - camera
Huawei P40 Pro - camera

Tehnologie de top pe un smartphone nu înseamnă doar performanță hardware. Softul trebuie să fie ușor de utilizat, iar sistemul să te ajute să nu faci prea multe operațiuni înainte de a declanșa.

Huawei se descurcă cu brio și aici: activezi camera, iar softul pare că își face treaba singur. Senzorul recunoaște care e subiectul și care e background-ul pe care trebuie să-l lase blurat. Singura observație aici este că mi se pare dificil să schimbi încadratura, se face din setări.

Clipurile video au stabilizare foarte bună, iar sliderul pentru zoom este în continuare destul de dificil de folosit, mai ales dacă vrei să nimerești exact cât de mult vrei să faci zoom. Asta mi se pare ușor deranjant.

În rest, softul camerei este destul de ofertant și îți permite atât să te joci cu paramerii, în modul Pro, cât și să faci panorame, slow-mo, poze în HDR mode, clipuri sub apă sau time-lapse.

Iar dacă vrei să faci poze noaptea, folosește neapărat Night Mode, pentru că fotografiile sunt bine iluminate, iar nivelul de detalii nu încetează să mă surprindă:

P40 pro fara night mode
Fără Night Mode
Cu Night Mode
foto night mode Huawei -p40 pro review camera wide
P40 Pro Night Mode - Wide
foto night mode Huawei -p40 pro review camera
Night Mode - Ultra Wide

Huawei P40 Pro review – Performanță

Procesorul acestui telefon este un Kirin 990 5HG, cu 8 GB de RAM, și poate face față oricărui task foarte rapid. Nu o să simți nicio întârziere în utilizare, indiferent că te joci, faci multitasking, deschizi mai multe aplicații sau te uiți la filme.

Sistemul de operare este un open source Android 10, peste care Huawei a venit cu interfața proprie. Dacă faci trecerea la P40 Pro de la un alt telefon Huawei, ai la dispoziție Phone Clone, prin care îți poți transfera toate aplicațiile din telefonul vechi în cel nou. Dacă ești la prima experiență cu un Huawei, va trebui să-l setezi de la zero.

Pe acest P40 Pro, aplicațiile se descarcă din magazinul propriu al Huawei, App Gallery, unde vei găsi foarte multe dintre aplicațiile tale uzuale. Magazinul se actualizează constant, însă chiar și așa, va trebui să faci câteva artificii dacă vrei să ai și aplicațiile servite până acum prin Google Play Store, care nu se mai regăsește pe P40 Pro.

Pe acestea le poți descărca prin mai multe metode: APKPure, APKMirror sau cu aplicația More Apps, unde găsești Facebook, Instagram, WhatsApp, Spotify. Pentru Google Maps avem alternativa Here we go, iar YouTube, Gmail și Google Calendar pot fi accesate din browser și poți face apoi un shortcut pe ecran. E posibil să fi obosit deja instalând atâtea lucruri, dar fanii înfocați ai Huawei nu se vor lăsa descurajați de asta.

De ce să cumperi un Huawei P40 Pro? Bateria, super fast charge, camere foto care performează excelent și desigul premium.

De ce să nu-l cumperi? Dacă nu te poți lipsi de o integrare super eficientă a serviciilor Google. Există alternative, dar trebuie să te înarmezi cu răbdare să le încerci.

*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări. 

Hardware rafinat până aproape de perfecțiune

Huawei P40 Pro este, din punct de vedere hardware, cel mai bun smartphone făcut de Huawei vreodată. Din punct de vedere software, experiența în utilizare înseamnă un proces de învățare.

Ce ne-a plăcut
  • Cele mai bune camere foto disponibile pe un smartphone
  • Design și finisaje premium
  • Display fluid, cu high refresh rate de 90 Hz
  • Baterie mare și durabilă
Ce lipsește
  • Nu are Google Play Services
  • Nu are jack pentru căști

Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred


>