← Zoom out

Huawei P40 Pro. Avantaje față de versiunea P30 Pro

Huawei a intrat în forță în competiția cu Samsung și Apple pe piața smartphone-urilor. Iar în ceea ce privește flagship-urile, seria P de la Huawei a început să aibă mulți fani. În ultimii ani, Huawei a avut probabil cel mai bun telefon în ceea ce privește camera foto, iar progresul este semnificativ de la o generație la alta.

Sebastian Ujică in Android Tips, Devices
24 Aug 2020  |  3 min
Huawei P40 Pro. Avantaje față de versiunea P30 ProHuawei P40 Pro. Avantaje față de versiunea P30 Pro
Huawei P40 Pro a adus îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său, Huawei P30 Pro
Let others know:

Join the conversation:
0

Huawei P40 Pro este flagship-ul companiei din China în acest moment, succesorul Huawei P30 Pro. Trebuie menționat că Huawei a lansat și o versiune P40 Pro+ cu display mai mare. Comparația o vom face însă între P40 Pro și P30 Pro. De altfel, despre Huawei P30 Pro poți citi totul în acest review detaliat.

Iar review-ul pentru Huawei P40 Pro îl găsești aici

Design

Lansat la fix un an distanță după P30 Pro, P40 Pro are un ecran puțin mai mare decât succesorul său: 6.58 inci, față de 6.47 inci. Ambele au ecran OLED, însă P40 Pro stă mai bine la capitolul rezoluție și are o rată de refresh a ecranului îmbunătățită, 90Hz față de 60Hz.

Ambele telefoane au rezistență IP68 la apă și praf și au senzor de amprentă sub ecran. P40 Pro are un aspect mai modern datorită absenței notch-ului. Camera frontală este duală, fiind acel “punch-hole” care a devenit o obișnuință în ultimul an.

Huawei a adus modificări și în ceea ce privește marginile. Dacă pe P30 Pro acestea erau subțiri, pe P40 Pro sunt aproape inexistente datorită faptului că ecranul este curbat pe lateral.

huawei p40 pro display
Huawei P40 Pro - Design & display
Huawei P30 Pro review design
Huawei P30 Pro - Design & display

Performanță

Huawei continuă să mizeze pe propriul procesor, iar P40 Pro vine cu o nouă generație, Kirin 990, cu 8GB de RAM. Ambele telefoane au baterie de 4.200mAh, însă P40 Pro câștigă la acest capitol față de precedesor, deoarece procesorul este mai bine optimizat. În plus, P40 Pro are și încărcare rapidă prin Wireless cu 27W.

Fiind un telefon din 2020, P40 Pro este pregătit pentru tehnologia 5G. P40 Pro funcționează cu Huawei Mobile Services (HMS) în colaborare cu Android Open Source Platform (AOSP), însă nu oferă suita de servicii Google. Astfel, utilizatorii pot explora Huawei App Gallery pentru a descărca aplicațiile preferate.

Cameră

Acest capitol a fost mereu un punct forte pentru seria P de la Huawei. Cum în 2020 există și P40 Pro+ care are o cameră în plus, camera de pe P40 Pro poate să pară pe hârtie un upgrade nu foarte mare în comparație cu P30 Pro. Însă lucrurile sunt diferite. Senzorul principal de pe P40 Pro este mai avansat în comparație cu generația precedentă din mai multe motive.

În primul rând, P40 Pro are un senzor principal de 50 MP. Nu doar că este superior din acest punct de vedere, dar și fizic este mai mare decât senzorul de pe P30 Pro, ceea ce îmbunătățește calitatea imaginilor. Ambii senzori vin cu SuperSensing, tehnologia folosită de Huawei ce folosește culorile roșu, galben și albastru în loc de roșu, verde și albastru, rezultând imagini spectaculoase în condiții de luminozitate slabă.

Și senzorul pentru ultra-wide este superior, de 40MP față de 20MP în 2019. Unghiul de vizibilitate este ușor redus astfel că nu mai există distorsiuni ale imaginii la fel de mari. Ambele telefoane vin cu un zoom optic 5x. Marele avantaj pe care îl are P40 Pro este că vine și cu tehnologia SuperSensing a senzorului la fel ca în cazul senzorului principal.

Huawei p40 pro camera wide 1x
Huawei P40 Pro - Camera
poze huawei p30 pro low light
Huawei P30 Pro - Camera foto
foto night mode Huawei -p40 pro review camera wide
P40 Pro Night Mode - Wide
poze huawei p30 pro low light
P30 Pro Night Mode - Wide

Ce avantaje are Huawei P40 Pro față de P30 Pro

În concluzie, Huawei a reușit să lanseze un telefon care oferă multe avantaje în comparație cu un smartphone aflat deja la un nivel foarte înalt. P40 Pro are una dintre cele mai impresionante camere văzute vreodată pe un telefon mobil. Deși P30 Pro oferea la rândul său varietate rezultate excelente, tehnologia din spate este îmbunătățită iar rezultatele sunt vizibile.

P40 Pro mai mizează pe tehnologia 5G, pe un design rezistent la amprente și un display superb. Aceste avantaje fac din P40 un telefon pe care mulți oameni și-l vor dori, singurul semn de întrebare fiind legat de absența serviciilor Google. Cum însă magazinul de aplicații App Store al lui Huawei este într-un progres continuu, sunt șanse mari ca acest aspect să nu descurajeze doritorii.

*Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot să nu facă parte din oferta comercială curentă Vodafone. Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția Vodafone cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate. Prețurile exprimate în articole și clipuri video fac parte din oferta comercială valabilă la data publicării și pot suferi modificări. 


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>