← Zoom out

Huawei Nova 9 SE – design elegant, display bun, cameră de 108 MP la preț accesibil

Pasionații de telefoane cu camere bune au o veste excelentă. Tocmai s-a lansat primul smartphone Huawei cu cameră de 108 MP. Este vorba de Huawei Nova 9SE, un telefon care a debutat în luna martie 2022 și care vine cu specificații bune mai ales pentru categoria lui de preț. Mai multe detalii aflăm în rândurile următoare.

Echipa Zoom in Lansări
18 Apr 2022  |  4 min
Huawei Nova 9 SE – design elegant, display bun, cameră de 108 MP la preț accesibilHuawei Nova 9 SE – design elegant, display bun, cameră de 108 MP la preț accesibil
Sursa: Huawei
Let others know:

Join the conversation:
0

Huawei Nova 9 SE – design subțire, display generos

Ca de obicei, începem reviewul cu detaliile despre designului telefonului. Huawei Nova 9 SE se numără printre telefoanele cu display peste 6.5 inches, cu alte cuvinte, designul nu este unul compact, însă are un aspect elegant și finuț, mai ales că are o grosime de 7.9 mm. Ramele ultra-subțiri conturează ecranul mare al telefonului, iar asta înseamnă: imagini pe ecran mai puțin „decupate”, plus ușurință și confort în utilizare. Chiar dacă are un display de 6.78 inches, poți manevra telefonul destul de ușor. Modulul de camere de pe spate este așezat elegant și amintește de P50 Pro.

Nova 9 SE vine cu un body cool, spate lucious, de doar 191 g greutate, disponibil în trei nuanțe atrăgătoare care pur și simplu strălucesc când ții telefonul în mână: Midnight Black (cod de culoare: 51096XGW), Crystal Blue (cod de culoare: 51096XGY), Pearl White (cod de culoare: 51096XHB).

În shopul Vodafone vei găsi Huawei Nova 9 SE în nuanțele Midnight Black și Crystal Blue, disponibile la precomandă cu o surpriză cadou. Dacă alegi să comanzi Huawei Nova 9 SE vei primi și un ceas inteligent: Huawei Watch Fit Elegant.

Sursa: Huawei

Huawei Nova 9 SE – display bun

Așa cum am menționat deja, Nova 9 SE vine cu un display IPS LCD, de 6.78 inches, cu o rată de refresh de 90 Hz și rezoluție FHD+, de 1080 x 2388 pixels. Ecranul accesează o gamă largă de culori, nuanțele fiind îmbunătățite cu 25% față de generația precedentă. Avantajul displayului este că oferă imagini largi, clare, în culori vibrante care te captivează fie că te uiți la un film, urmărești pozele din telefonului tău, postezi ceva în social media sau te distrezi în jocul preferat.

Huawei Nova 9 SE – sistem de camere foto

Am ajuns și la capitolul preferat al multor utilizatori: sistemul de camere foto. În primul rând, Huawei Nova 9 SE se laudă cu o cameră principală de 108 MP, capabilă să creeze fotografii de rezoluție înaltă. Camera principală utilizează tehnologia inovatoare cu pixeli 9-în-1 pentru a mări dimensiunea pixelilor la 2,1 µm. Senzorul de 1/1.52 inch primește mai multă lumină, iar asta te ajută să faci fotografii bune, chiar și în lumină slabă.

Un alt avantaj este că sistemul de camere de pe Nova 9 SE nu se rezumă doar la obiectivul de 108 MP și vine cu încă trei lentile:

  • Camera ultra-wide de 8 MP, diafragmă f/2.2, unghi de vizualizare de 112˚;
  • Camera macro de 2MP, diafragmă f/2.4;
  • Camera de profunzime de 2MP, diafragmă f/2.4.

Datorită unui algoritm puternic, camera cvadruplă din spate surprinde dinamismul oricărui moment, indiferent dacă fotografiezi ziua sau pe timp de noapte. Ca opțiuni de editare, Nova 9 SE vine cu modul time-lapse, dual-view, panorama, stickers, high resolution. Desigur că nu lipsește modul Bokeh prin care poți face portrete foarte bune în lumină naturală.

Pe partea frontală a telefonului găsim camera de selfie de 16 MP, f/2.2.

Cei pasionați de vlogging sau clipuri în social media este bine să știe că aplicația Petal Clip din Huawei oferă subtitrări automate, auto-mark și imagine în mișcare. În plus, acceptă creare video cu un singur clic, mixare foto și video și alte funcții practice.

La partea de video, telefonul poate filma 1080p@30fps. Totuși, înregistrările video sunt distractive. Cu noul Huawei Nova 9 SE poți trece de la camera frontală la cele din spate în timp ce înregistrezi, fără să oprești filmarea.

Huawei Nova 9 SE – baterie cu super fast charging 

Sursa: Shop Vodafone

Din punct de vedere al autonomiei, Nova 9 SE câștigă mult prin opțiunea de fast charging de 66W. Asta înseamnă că poți încărca telefonul 75% în doar 20 de minute. Ca tip de baterie, Huawei Nova 9 SE  este echipat cu un Li-Po, de 4000 mAh, non-removable.

Huawei Nova 9 SE – performanță

Nova 9 SE este echipat cu un procesor Snapdragon 680 4G de 6 nm ceea ce înseamnă că poate susține și alte tipuri de jocuri. Pentru pasionații de gaming, Nova 9 SE vine cu avantajul unui display larg, captivant, plus opțiuni care evită încălzirea telefonului. Nova 9 SE este echipat cu sistem de răcire, eficientizat cu 30% mai mult decât versiunile anterioare Huawei.

Ca opțiuni de stocare, telefonul vine cu 8 GB RAM + 12 8 GB ROM.

Concluzii – De ce ai alege un Huawei Nova 9 SE

Sursa: Huawei

Trăgând linie și făcând un scurt rezumat, Huawei Nova 9 SE este un telefon accesibil ca preț, ideal pentru cei care vor un smartphone bun, cu o cameră excelentă, cu display generos, cu baterie care se încarcă în mai puțin de 40 minute, totul la mai puțin de 1800 lei.  Este potrivit pentru taskuri simple, de zi cu zi. Funcționează bine atât în aplicații de social media, cât și în jocuri mai simple.

Pentru că tot am menționat de aplicații, așa cum știm din luna mai 2019, Huawei a renunțat la serviciile Google Play, însă asta nu înseamnă că telefonul nu oferă în continuare acces la aplicațiile importante. Google Play a fost înlocuit cu App Gallery unde poți găsi peste 580 de mii de aplicații dintre care 44 de mii sunt doar din Europa. Există și Petal Search prin care poți căuta și afla ușor știri importante, locații, restaurante din apropierea ta sau multe alte informații de care ai nevoie.

Ai Petal Maps care te ajută să navighezi ușor oriunde ai nevoie, plus că din hărțile aplicației poți comanda rapid Bolt, ceea ce îți face mai ușoară deplasarea atunci când te grăbești să ajungi undeva. Mai există și GameCenter, Music care este și magazin de muzică, Video sau Books de unde poți să descarci cărți, Health care îți permite să conectezi ceasurile sau brățările fitness la telefon.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>