← Zoom out

Huawei Nova 9 4G review – top 5 motive să te cucerească

Lansat toamna aceasta, Huawei Nova 9 4G este gata să surprindă utilizatorii cu standarde înalte. Formă și finisaje emblematice, sistem de camere Ultra Vision de 50MP, mai multă claritate și detalii în fotografii, display cu high refresh rate sunt câteva dintre dotările noului telefon. Află mai multe detalii în review-ul următor.

Echipa Zoom in Lansări
27 Oct 2021  |  4 min
Huawei Nova 9 4G review – top 5 motive să te cucereascăHuawei Nova 9 4G review – top 5 motive să te cucerească
Sursa Foto: Consumer.huawei.com
Let others know:

Join the conversation:
0

Specificații tehnice – cu ce ne surprinde Huawei Nova 9 4G

Descris în câteva cuvinte, Huawei Nova 9 4G este un smartphone mid-range care atrage atenția prin preț, sistem de camere, performanțe atinse în jocuri, dar și printr-un aspect promițător.

Design elegant, ecran curbat

La prima impresie, Huawei Nova 9 4G are șanse mari să te cucerească. Finisajul mat de pe spatele telefonului nu reține amprente, iar marginile subțiri (7,77 mm) oferă confort sporit experienței de utilizare. Simți că ții în mână un telefon rezistent. Ai margini de aluminiu, ecran curbat și sticlă mată, durabilă, pe spate.

Eleganța este dată și de culorile alese pentru Huawei Nova 9 4G. Starry Blue îşi schimbă nuanţa în funcţie de lumină, iar clasicul negru strălucitor se asortează perfect oricărui stil de viață.

Display cu 120Hz

În primul rând, Huawei Nova 9 4G vine cu un OLED, 1B colors, HDR10 ceea ce înseamnă că display-ul stă foarte bine la capitolele culori și luminozitate. Un alt avantaj: rata mare de refresh. Poți regla rata de refresh până la 120Hz, astfel încât sesiunile tale de gaming să fie ireproșabile. De asemenea, poți alege ca ecranul lui Huawei Nova 9 să rămână pe o rată de refresh variabilă, așa că display-ul va ajusta numărul de Hz, în funcție de conținutul pe care tu îl urmărești pe telefon. Vizualizezi filmele și jocurile preferate în mişcări fluide la 120Hz. Iar pentru un conţinut mai puțin dinamic, sistemul trece automat la 60Hz, prelungind durata de viaţă a bateriei. Pentru o experiență uimitoare, display-ul oferă o gamă largă de culori – 10.7 miliarde de culori într-un singur ecran de 6,57 inchi.

Huawei Nova 9 4G – Sistem de camere premium la un preț mediu

Cei de Huawei reușesc să aducă prin Nova 9 un avantaj care nu ar trebui trecut cu vederea. Deși este un mid-range, el este dotat cu un sistem de camere întâlnit pe varianta Pro. Mai exact, cele patru obiective:

  • 50 MP, f/1.9, 23mm (wide);
  • 8 MP, f/2.2, (ultrawide);
  • 2 MP, f/2.4, (depth);
  • 2 MP, f/2.4, (macro);

sunt întâlnite și pe Huawei Nova 9 4G Pro. Huawei Nova 9 dezvăluie o nouă viziune în fotografie, grație camerei de 50MP cu senzorul mare cu filtru de culoare RYYB și cu aport de lumină cu 40% mai generos.

De asemenea, camera de selfie este destul de performantă, având 32 MP, f/2.0, (wide). Cu Huawei Nova 9 4G poți filma 4K, 1080p sau 720p la 960fps chiar și prin camera frontală.

Baterie – SuperCharge de 66W

Într-o eră în care adevărata autonomie înseamnă cel puțin 5000 mAh sau chiar mai mult, posibil să nu ne impresioneze o baterie Li-Po cu 4300 mAh ca a lui Huawei Nova 9 4G. Dar cu siguranță ne va spune ceva capacitatea fast charging de 66W. Bateria lui Huawei Nova 9 4G poate fi încărcată 60% în 18 minute. Practic, ai nevoie de 38 de minute pentru a încărcat telefonul 100%. La asemenea viteză, cred că și o baterie de 3000 mAh ar fi fost suficientă. Un alt avantaj al bateriei este că, fiind dintr-un singur nucleu cu trei electrozi, are o durată mai lungă de viață.

Performanța lui Huawei Nova 9 4G

Huawei Nova 9 este destul de generos nu doar la exterior, prin designul său, ci și la interior. Mai exact, telefonul vine dotat cu un procesor Qualcomm SM7325, Snapdragon 778G 4G. Pentru soft, Huawei Nova 9 rulează pe Android 11, cu interfață EMUI 12. Pentru a oferi o experiență mai bună utilizatorului, EMUI 12 are panou de control și utilizează tehnologia distribuită Huawei pentru a facilita colaborarea inteligentă între diferite dispozitive. Aplicațiile pot fi descărcate din Petal Search care oferă acces la milioane de aplicații prin intermediul HUAWEI AppGallery și a altor magazine.

De ce ți-ai cumpăra un Huawei Nova 9 – 5 motive să te cucerească

Ești în căutarea unui smartphone la preț mediu, dar cu specificații de top? Huawei Nova 9 îți poate aduce o serie de motive pentru a fi „alesul”:

Ai un preț accesibil pentru Huawei Nova 9

La mai puțin de 500 Euro, Huawei Nova 9 are un preț bun, având în vedere specificațiile cu care smartphone-ul vine dotat. Ai sistem de camere de top, o baterie cu SuperCharge de 66W, procesor Snapdragon, display cu 120Hz rată de refresh și design durabil.

Ai sistem de camere premium la un preț mediu

Senzorul principal al telefonului îl poți întâlni atât pe varianta Pro a lui Nova 9, cât și pe Huawei Mate 40 Pro, un smartphone de top, aproape dublu ca preț decât Nova 9. Așa că, dacă îți dorești un telefon cu obiectiv principal wide de 50 MP, plus încă alte trei lentile, Huawei Nova 9 poate fi o alegere bună. În plus, prin XD Fusion Engine, ai tot ce îți trebuie pentru fotografii clare pe zi sau pe noapte.

Huawei Nova 9 – filmări excelente și captivante

Huawei Nova 9 este ideal pentru userii care obișnuiesc să filmeze mult cu telefonul. Fie că ești pasionat de story-uri și reel-uri creative în Facebook și Instagram, fie că pur și simplu îți place să surprinzi momente cool din ziua ta, Nova 9 îți permite să filmezi 4K și să schimbi camerele chiar în timpul filmării. Astfel că poți lua un cadru utilizând camera de selfie, un alt cadru cu obiectivele wide, ultrawide sau macro, fără să oprești filmarea.

Huawei Nova 9 – un telefon potrivit pentru gaming și multitasking

Datorită ecranului FullView care reîmprospătează imaginile de 120 de ori pe secundă, Huawei Nova 9 oferă o experiență cool de vizualizare și rulare a videoclipurilor și a jocurilor. În plus, procesorul destul de performant îți permite să rulezi mai multe aplicații în același timp, fără ca telefonul tău să se blocheze.

Huawei Nova 9 inspiră durabilitate

Huawei Nova 9 vine echipat cu margini rezistente din aluminiu, cu un body cu spatele mat care nu reține amprentele sau zgârieturile. De asemenea, bateria fiind dintr-un singur nucleu de 4300 mAh cu trei electrozi are o durată mai lungă de viață.

 Așadar, ce spui, merită testat?


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>