Gaming responsabil – cât de important este
O să am rugămintea să citiți acest articol cu o minte deschisă, gamingul este aici și nu pleacă nicăieri. Pentru cei mai mulți, acesta este un hobby împreună cu care vor îmbătrâni, pentru alții este chiar un job.


Cât despre mine, eu fac parte din a doua categorie, am reușit să transform un hobby într-un job, un job care vine și cu câteva responsabilități foarte importante.
Mereu am considerat că în calitate de creator de conținut sunt direct responsabil și de educația celor care mă urmăresc. Mă refer aici la acel segment de audiență sub 16 ani, copii care atunci când îmi urmăresc clipurile preiau din limbajul și gesturile pe care le folosesc.
De aici și conținutul foarte “clean” de pe ambele canale de youtube unde am încercat să fiu ca un frate mai mare care vrea să ofere un exemplu bun de “așa da” în viață.
Departe de mine gândul că sunt fără greșeală și un exemplu perfect de urmat, însă măcar am încercat, și încă încerc să ofer o alternativă într-un online care poate să fie uneori un loc periculos pentru educația unui tânăr.
Pasul către Good Gaming League a venit ca ceva natural pentru mine, iar acolo am reușit să alcătuim o echipă de creatori de conținut care împart aceleași idealuri și care a realizat câteva lucruri foarte frumoase în România, prin gaming.
Probabil, evenimentele de care sunt cel mai mândru sunt maratoanele de gaming caritabil care au reușit să strângă zeci de mii de euro pentru diferite cauze nobile.
Primul a fost realizat la începutul pandemiei, un maraton de 24 de ore în care comunitatea de FIFA din România s-a organizat și a oferit content live non-stop. Răspunsul audienței a fost unul extraordinar și doar în acele 24 de ore am reușit să strângem peste 10.000 de USD, bani ce au fost donați spitalelor din România.
De acolo au urmat evenimente caritabile realizate la fiecare șase luni și bineînțeles că nu ne oprim aici și vom continua să organizăm astfel de maratoane și de acum înainte. Următorul maraton de gaming urmează să fie chiar pe 19 iunie, mai multe detalii puteți găsi aici:
Dacă sunt părinți de copii gameri care citesc acest articol o să îi rog să fie foarte atenți la partea următoare din acest articol.
Eu am început să mă joc pe la 10 ani atunci când am avut primul calculator, deja la 16 ani jucam o finală mondială pe scenă în fața a 12.000 de oameni și cu siguranță nu aș fi ajuns acolo dacă părinții mei nu m-ar fi susținut și nu mi-ar fi înțeles pasiunea.
Nu zic că orice copil care se joacă își dorește să ajungă pro-gamer și nici nu spun că părinții ar trebui să își împingă copiii către acest job, ceea ce vreau să subliniez este că indiferent de alegerea pe care o face copilul tău, este important să încerci să îl înțelegi și să îl susții.
Majoritatea își doresc probabil doar să se joace, nu au gânduri de “pro-gaming”, iar voi ca părinți aveți oportunitatea de a interacționa într-un mod unic cu ei. Încercați să intrați în lumea lor, să vă jucați cu ei, să fiți prietenii lor. Jocurile pot ajuta extrem de mult în această relație părinte-copil.
Bineînțeles aici este foarte important ca perioada petrecută de copii în jocuri să fie una moderată și să nu fie neglijate școala și mișcarea în aer liber.
În concluzie, gamingul poate să fie un tool folosit pentru binele societății, un tool care poate face mult bine și care poate apropia copiii de părinți.