← Zoom out

Funcționalitate în iOS 13. Cu ce noutăți vine Apple

Apple ne-a adus, odată cu iOS 13, peste 200 de noutăți. Unele sunt îmbunătățiri aduse aplicațiilor și tool-urilor deja existente, altele sunt menite să sporească securitatea iPhone-ului tău și altele sunt features noi, pe care abia așteptam să le vedem pe telefoanele Apple. Iată care sunt, în opinia mea, cele mai importante funcționalități:

Costin Giurgea in How to
7 Apr 2020  |  1 min
Let others know:

Join the conversation:
0

Noutăți în Maps

Maps a fost updatat astfel încât acum poți trimite un ETA prietenilor tăi, ca ei să știe cât timp mai faci până la destinație.

Volumul difuzorului

Volumul nu mai apare în mijlocul ecranului, ci mai discret, pe marginea display-ului, așa că nu te va mai incomoda când te uiți la filme sau la un clip video.

Timpul petrecut în fața ecranului

Apple are și un sistem care te ajută să scapi de obiceiurile proaste. La Settings -> Screen time, poți monitoriza cu ușurință cât timp ai petrecut în fața display-ului.

Acesta poate fi un feature foarte util și pentru părinții care vor să limiteze utilizarea telefonului de către copii, pentru că ai la îndemână și opțiunea „App limits”, de unde poți limita folosirea aplicațiilor de Social Media, spre exemplu, la doar o anumită durată zilnică.

Conectivitate mai simplă

În Control Center ai posibilitatea de a selecta rețeaua de WiFi sau de Bluetooth pe care vrei să o folosești.

Apple a scos și limita legată de aplicațiile pe care le poți descărca pe Wifi sau 4G. În „App downloads” ai mai multe variante de personalizare a modului în care descarci aplicații, în funcție de dimensiunea acestora.

Notificări la iOS 13

În iOS 13 poți să ignori notificările, mesajele sau telefoanele venite de la apelanți necunoscuți. Intri în Settings > Messages > Filter unknown senders. Când bifezi această opțiune, toate notificările venite de la persoane care nu se află în agenda ta vor fi redirecționate spre căsuța vocală.

Peek at links

Această funcționalitate îți permite să faci preview pe link-urile pe care nu ești sigur că vrei să le deschizi și să vezi astfel o parte din conținutul paginii. Tot de aici poți descărca anumite pagini.


Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred că singurul lucru care ne împiedică să ne conectam mai bine cu smartphoneurile este lățimea de bandă. Adică rapiditatea cu care putem noi să tastăm pe display. Ah, și abia aștept să se dea drumul turismului spațial. Ceea ce vă doresc și vouă!


>