← Zoom out

De la TV clasic la Smart TV – 5 inovații care au schimbat experiența de vizionare

S-au dus vremurile când diagonala mare și imaginile clare erau singurele criterii la care ne uitam atunci când alegeam un televizor nou. Tehnologia evoluează repede și, odată cu ea, crește și numărul avantajelor pe care un TV ni le poate aduce acasă … de fapt, un Smart TV. Platformele de streaming precum Netflix și HBO GO continuă să schimbe modul în care petrecem timpul în fața televizoarelor și ne fac, parcă, să simțim foarte departe vremurile în care TV-ul era o cutie, cu trei canale și cu imagini neclare, alb-negru. Lucrurile au evoluat rapid și acum TV-ul înseamnă mai mult decât un ecran plat, cu diagonală mare. Ce anume a schimbat experiența de vizionare, ce anume a făcut trecerea de la TV-ul clasic la Smart TV, aflăm câteva răspunsuri în rândurile următoare.

Echipa Zoom in My Vodafone
18 Feb 2022  |  3 min
De la TV clasic la Smart TV – 5 inovații care au schimbat experiența de vizionareDe la TV clasic la Smart TV – 5 inovații care au schimbat experiența de vizionare
Sursa foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Conexiunea la internet chiar și pe TV

Accesul la net pe TV este probabil cea mai esențială schimbare care face diferența între un televizor clasic și unul smart. Pe scurt, TV + Internet + Aplicații = Smart TV.  Astfel că, pe lângă programele TV,  ai acces la Netflix, HBO, la canalul de YouTube direct de pe TV, ai servicii streaming de muzică, precum Spotify, plus browserul cu care navighezi pe internet. Te poți bucura de conținutul preferat, dincolo de canalele TV obișnuite.

Chiar dacă s-au găsit idei prin care poți transforma TV-ul clasic, în unul smart (tehnologia are o soluție pentru toate), de regulă aceste metode presupun achiziționarea anumitor device-uri care costă cel puțin 200-300 lei, asta pe lângă prețul TV-ului clasic. Așa că, nu se știe cât de convenabil este să transformi TV-ul clasic în unul smart, atât timp cât pe piață poți găsi Smart TV-uri și la 1.000 Lei… sau chiar gratuit.  La Vodafone, luna aceasta poți obține gratuit un Smart TV, dacă te numeri printre câștigătorii concursului organizat până pe 28 februarie. Regula concursului este simplă. Plătești factura sau reîncarci cartela în aplicația My Vodafone până pe 28 februarie și intri automat în tragerea la sorți.

Vezi detalii și aici: Cum poți câștiga un Smart TV cu aplicația My Vodafone

Concurs_Vodafone_smart_TV_4k

Ai tot conținutul dorit într-un singur loc

Un Smart TV nu se limitează doar la conținutul programelor TV, ci oferă acces la serviciile de streaming, inclusiv Netflix, HBO, YouTube, Disney+ și multe altele. Pe lângă acestea, ai acces la diferite aplicații de muzică sau de social media. Pe scurt, te bucuri de o cantitate nesfârșită de conținut disponibil atât online, cât și offline.

Ușurință în utilizare. Nu mai există o telecomandă unică

S-au dus zilele în care îți căutai telecomenzile prin toată casa. Acum, unele Smart TV-uri oferă posibilitatea de a-ți conecta rapid și ușor telefonul la TV, astfel că poți urmări direct de pe smartphone ce program rulează pe TV și poți schimba canalul, direct din telefon, fără să ai nevoie de telecomandă. De asemenea, există chiar și funcții de control vocal adăugate care permit controlul altor home device-uri, prin comenzi vocale sau poți căuta un film pe Netflix folosind vocea și nu butoanele de la tastatură. Nu este suficient să ai conținut bogat, este important și să poți găsi rapid ce îți dorești să vezi.

Conținut personalizat

De regulă, Smart TV-ul vine și cu opțiuni prin care îți poate sugera ce conținut este potrivit pentru tine, în funcție de ce ai urmărit înainte. Un Smart TV ideal este acela care îți poate furniza servicii care ți se potrivesc, în funcție de preferințele tale de vizionare.

Sunet bun – experiență TV completă

Ce ar fi meciul sau filmul preferat fără un sunet captivant? Când vorbim de experiențe TV complete, vorbim atât de imagini de calitate, surprinse în detaliu și în culori vii, cât și de sunet excelent.  Dacă îți dorești un Smart TV care să ofere toate avantajele de mai sus, dar și sunet bun, înscrie-te în concursul My Vodafone și poți câștiga unul.

Televizorul LG UHD, pus în joc, oferă nu doar imagini de calitate, ci și sunet bun cu efect Ultra Surround. Plus că îți oferă posibilitatea de a crea un efect de sunet surround conectând oricare două difuzoare Bluetooth la televizorul LG UHD.

Descoperă mai multe avantaje chiar tu. Alătură-te concursului My Vodafone, până pe data de 28 februarie. Premiile puse în joc sunt zece televizoare LG 49UN711C, 4K, Ultra HD, de 49 inch, special create pentru divertisment. Te poți înscrie prin trei pași simpli:

  • Descarcă şi instalează aplicaţia My Vodafone, dacă nu o ai deja;
  • Plătește factura sau reîncarcă o Cartelă din aplicația My Vodafone până pe data de 28 februarie;
  • Urmărește pagina de Facebook Vodafone pentru a vedea dacă ai câștigat unul dintre cele zece televizoare LG 49UN711C.

Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>