← Zoom out

De ce ți se supraîncălzește telefonul în timpul jocului și cum rezolvi problema

La fel ca la un PC sau consola, și telefonul se supraîncălzește uneori atunci când te joci. Singură diferența este că telefonul îl ții în mâna și s-ar putea să te deranjeze foarte tare acele grade în plus :))

Ovvy in Featured, Zoom In
15 Jun 2021  |  2 min
De ce ți se supraîncălzește telefonul în timpul jocului și cum rezolvi problemaDe ce ți se supraîncălzește telefonul în timpul jocului și cum rezolvi problema
Foto: Unsplash
Let others know:

Join the conversation:
0

Dacă ești gamer înrăit și nu îți dai seama când trec orele atunci când te joci, e clar, ai nevoie de un ventilator mobil. Da, chiar există așa ceva.

Se poate găsi sub mai multe forme, integrat într-un gamepad special pentru telefoanele de gaming, sau pur și simplu sub forma de ventilator cu funcția de răcire a telefonului.

Aceasta ar fi cea mai sigură și simplă metodă, însă mai avem câteva trick-uri care s-ar putea să îți fie de ajutor.

Renunță la husă

Husa telefonului, de multe ori fabricată din materiale de plastic, nu este cea mai bună prietenă a telefonului, atunci când vorbim de temperatură.

Îți recomand să o dai jos când te joci. Nu o să ai același grip, însă telefonul tău s-ar putea să rămână cool :D.

Evită să expui telefonul la soare

Nu te juca atunci când stai în soare, cel puțin nu pentru perioade lungi de timp. Chiar dacă dai jos husa telefonului, chiar dacă folosești cel mai tare ventilator ever, dacă te joci în soare nu o vei putea face pentru mult timp, telefonul se va supraîncălzi 100%.

Închide aplicațiile nefolosite

Un truc super simplu și extrem de eficient este să închizi toate aplicațiile nefolosite atunci când te joci. Nu ai nevoie să pui și mai mult stres pe procesor.

Citește și: Ce criterii merită să urmărești atunci când alegi un telefon de gaming

Bluetooth și Wi-Fi OFF

Dacă nu ai nevoie de Wi-Fi atunci când te joci, poți să îl oprești, procesorul telefonului o să îți mulțumească. Asta se aplică și pentru bluetooth: dacă nu ai nevoie de el, nu îl ține deschis.

Clean up your phone

Folosește un antivirus și, periodic, curăță telefonul. Dacă telefonul tău se supraîncălzește mai mult decât o făcea înainte, e posibil să fie virusat și un fresh clean o să te ajute să îl readuci la performanțele și temperaturile inițiale.

Updatează aplicațiile

Au existat probleme cu anumite aplicații “glitchy” care duceau la supraîncălzirea telefonului mobil, așa că ai grijă să ai toate aplicațiile/jocurile updatate atunci când începi o sesiune de gaming.

Ia o pauză

După câteva ore de gaming, e posibil ca orice ai face să nu rezolve problema supraîncălzirii telefonului. Cel mai indicat ar fi să faci o pauză, nu doar pentru telefon, ci și pentru tine 🙂


Ovvy
Sunt Ovidiu Pătrașcu, iar cele două mari pasiuni ale mele, fotbalul și tehnologia, m-au făcut campion mondial și european la FIFA. Sunt creator de conținut pe YouTube, unde îmi împart toate secretele din FIFA cu voi.


>