← Zoom out

Cum transferi datele de pe SIM pe iPhone

Apple a ajuns la 24 de telefoane lansate odată cu ultima serie iPhone 12. Sunt singurele smartphone-uri care au sistemul de operare iOS, astfel că transferul de date de pe SIM pe iPhone se face la fel, indiferent de model.

Sebastian Ujică in Android Tips, Devices
21 Oct 2020  |  3 min
Cum transferi datele de pe SIM pe iPhoneCum transferi datele de pe SIM pe iPhone
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Transferul datelor de pe SIM pe iPhone se face destul de rapid în ecosistemul creat de Apple, mai ales dacă ești deja utilizator de iPhone și ai deja un cont iCloud. Însă cum Apple și-a îndreptat atenția în ultimii ani spre atragerea a tot mai multi utilizatori, este important de știut cum să transferi datele de pe SIM pe iPhone în orice situație te-ai afla.

Moduri de a transfera datele de pe SIM pe iPhone fără iCloud

Există două variante atunci când vrei să transferi datele de pe SIM pe iPhone. Dacă ai deja o cartelă compatibilă cu noul iPhone, atunci procedura este simplă. Trebuie să intri în Setări, apoi în Contacte și să alegi opțiunea Importă Contacte SIM. Poți fi întrebat chiar unde să imporți contactele SIM în iPhone.

Dacă acea cartelă nu este compatibilă cu noul iPhone, atunci există alte variante.

Cu backup iTunes

Prima variantă este în cazul în care transferi datele de pe un SIM care s-a aflat tot într-un iPhone. În acest caz, un backup în iTunes te scutește de multe bătăi de cap. Mai întâi te asiguri că ai o copie de backup în iTunes și apoi pornești device-ul nou.

Vei ajunge la opțiunea de Aplicații și date unde vei fi întrebat cum vrei să transferi aplicații și date pe iPhone. A doua variantă este Restaurați de pe Mac sau PC. Apoi conectezi iPhone-ul la PC sau Mac și selectezi dispozitivul. După aceea apeși pe opțiunea Restaurați dintr-un backup. Dacă acesta este criptat, va fi solicitată parola. După acest pas va fi finalizat procesul de restaurare. iPhone-ul nou trebuie să fie conectat la Wi-Fi.

Cu AirDrop

O altă variantă pentru transfer de date de pe SIM pe iPhone este cu ajutorul aplicației Air Drop. Condiția este ca datele să fie trimise de pe un alt device Apple. Ambele dispozitive trebuie să fie conectate la Wi-Fi și Bluetooth.

Cum se procedează? Din primul device intri în datele de pe SIM și selectezi opțiunea de Partajare. Apoi selectezi utilizatorul către care vrei să trimiți datele.

Utilizand Quick Start

Cu opțiunea Quick Start (Start Rapid) vei putea să configurezi noul iPhone preluând datele de pe vechiul device prin backup-ul din iCloud. Procesul poate dura până la o oră, în funcție de volumul de date transferat.

Tot ce trebuie făcut este ca device-urile să fie plasate unul lângă celălalt. Pe noul device o să apară opțiunea de Start Rapid. Trebuie ales id-ul Apple folosit, iar Bluetooth-ul trebuie să fie pornit. Apoi trebuie urmați pașii care apar pe ecran.

Aplicații

Apple oferă și o altă variantă pentru a transfera rapid toate datele de pe SIM și nu numai pe iPhone. O aplicație din App Store numită Move to iOS. Ea transferă wireless următoarele: contactele, istoricul de mesaje, fotografiile și clipurile video, semnele de carte din browser, conturile de mail și datele din calendar.

O altă variantă în cazul în care nu dorești să transferi prin cloud este printr-un transfer manual. Tot ce trebuie să faci este să transformi datele într-un fișier VCF pe device-ul cu Android și să-l transferi apoi pe iPhone.

Pentru a face acest lucru trebuie să mergi în Contacte pe device-ul cu Android la opțiunea Import/Export și să alegi varianta Export to storage. Astfel va fi creat fișierul VCF care poate fi trimis prin email.

Fișierul e salvat apoi în iPhone și apoi va apărea opțiunea Add all contacts. Există și o aplicație creată de un terț. Copy my data nu a fost creată de Google sau Apple și poate transfera rapid datele pe un nou iPhone.

Cum să folosești contul Google ca să transferi contactele pe orice dispozitiv Apple

Când vine vorba de un transfer al datelor de pe SIM pe iPhone, există și varianta sincronizării cu un cont de Google. Tot ce trebuie să faci este să sincronizezi datele cu contul de Gmail, pentru ca apoi să intri în iPhone la Setări, Parole și Conturi. Acolo îți poți seta contul de Gmail și dacă bifezi opțiunea de afișare a contactelor, treaba e încheiată.

Concluzii

Așa cum poți vedea, există multe moduri prin care poți să transferi datele de pe SIM pe iPhone. Păstrarea contactelor la trecerea la un nou telefon este un proces facil chiar dacă sistemul de operare este diferit. Singura dilemă pentru utilizator este care variantă de transfer a datelor de pe SIM pe iPhone să o aleagă.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>