← Zoom out

Cum transferi contactele de pe SIM pe un telefon Samsung

De fiecare dată când îți iei un telefon Samsung nou, cu siguranță una dintre preocupările tale va fi cum poți transfera contactele de pe SIM pe smartphone, fără să depui foarte mult efort.

Sebastian Ujică in Android Tips, Devices
4 Jun 2019  |  3 min
Cum transferi contactele de pe SIM pe un telefon SamsungCum transferi contactele de pe SIM pe un telefon Samsung
Transferul contactelor de pe SIM pe telefonul Samsung se face foarte ușor, urmând doar câțiva pași
Let others know:

Join the conversation:
0

În 2019, s-a ajuns ca numărul de device-uri mobile existente să fie cu 1 miliard mai mare decât cel al oamenilor. Schimbarea frecventă a telefonului aduce și o problemă pentru utilizatori: cum să păstreze toate contactele indiferent de telefonul folosit.

Transferul contactelor într-un nou telefon este o situație cu care fiecare utilizator se întâlnește când achiziționează un nou telefon mobil. Iar acest lucru se întâmplă destul de des.

Conform unui raport BankMyCell, numărul de device-uri mobile a ajuns la 8.7 miliarde la nivel global, cu 1.1 miliarde peste numărul de oameni. Iar un raport care a avut menirea să dezvăluie frecvența cu care utilizatorii își schimbă telefoane a arătat că în aproape toate țările, traficul de mobil în primul trimestru al anului 2019 a fost generat de către telefoane din perioada 2016/2017. Astfel, se confirmă faptul că trendul legat de schimbarea telefonului este între 2 și 3 ani.

Astfel, utilizatorii strâng un volum mare de date care riscă să se piardă la achiziționarea unui terminal nou. Există însă metode prin care acest lucru poate fi evitat. Astfel, transferul contactelor pe un telefon nou, lucru esențial pentru orice utilizator, nu este deloc dificil. Samsung este în acest moment producătorul cu cele mai multe telefoane vândute, însă metoda funcționează și pentru alte telefoane cu Android.

Transferul contactelor in telefonul Samsung

Există mai multe metode prin care un utilizator își poate recupera datele de pe un telefon vechi și le poate avea pe un nou telefon. Pe lângă contacte, utilizator poate avea inclusiv aplicațiile folosite sau chiar și fotografiile făcute. O variantă este folosirea aplicației Smart Switch. Cu aceasta există trei metode: transfer direct de la telefonul vechi către cel nou prin Wi-Fi, transfer cu ajutorul unui cablu USB sau transfer cu ajutorul unui PC sau laptop.

Primul pas este scanarea terminalului vechi pentru a vedea toate datele din telefon. După aceea, în noul telefon se poate selecta ceea ce anume trebuie transferat, inclusiv contactele. Trebuie doar apăsat butonul de transfer și ca acesta să fie făcut complet.

O altă metodă este cu adevărat utilă dacă accesul la telefonul vechi nu mai este posibil. Sincronizarea tuturor datelor cu un cont de Google poate scăpa utilizatorul de multe bătăi de cap. Se poate face sincronizarea frecvent iar atunci când pe noul telefon este ales contul respectiv, se poate alege ce anume să fie sincronizat pe noul telefon. Pericolul acestei metode este dat de faptul că ultimele contacte salvate în vechiul telefon pot să nu fie transferat în cel nou dacă nu a avut loc o sincronizare nouă după adăugarea contactului.

Pașii necesari pentru copierea contactelor de pe SIM în telefon

Aproape toate telefoanele cu Android au setări similare, indiferent de interfața utilizatorului folosită de producător.

Accesează meniul

Transferul contactelor de pe SIM pe telefonul Samsung este un proces facil. Pentru a le vedea în noul telefon se poate alege afișarea contactelor de pe telefonul SIM în felul următor (metoda funcționează pe toate telefoanele Samsung, chiar dacă interfața poate să arate diferit): utilizatorul trebuie să intre în aplicația de contacte, apoi să selecteze iconița pentru meniu sau pentru opțiuni (depinde de telefon: dacă e „meniu”, apare în partea stângă a ecranului, dacă este „opțiuni”, apare în partea dreapta a ecranului). 

Managementul contactelor

Următorul pas este alegerea opțiunii de „Gestionare contacte”, care deschide mai multe posibilități pentru utilizator. Acesta poate să importe sau să exporte contacte: mai exact, poate să mute contactele de pe SIM în telefonul Samsung, pot să fie unite contactele identice din diferite surse (de pe SIM, din memoria telefonului sau de pe contul Google), pot fi sincronizate contactele cu contul sau pot fi mutate contactele din telefon.  

Import/Export

În cazul alegerii opțiunii de Import/Export, vor apărea opțiunile pentru a alege copierea din sau pe telefon de pe un card SIM sau un card SD. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, ai aici un ghid detaliat de la Samsung privind transferul contactelor. 


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>