← Zoom out

Cum să transferi date între două telefoane iPhone

Dacă de curând ai trecut la un nou model de iPhone, probabil că înainte să spui „bye, bye” celui vechi, vei vrea să transferi datele importante de pe el. Apple pune la dispoziție patru variante prin care poți muta informațiile de pe un iPhone, pe altul. Iată care sunt acestea:

Echipa Zoom in Fără categorie, iOS Tips
9 Jul 2021  |  4 min
Cum să transferi date între două telefoane iPhoneCum să transferi date între două telefoane iPhone
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Transfer prin sistemul Quick Start

Quick Start este un sistem propriul Apple de transfer al datelor de la iPhone, la iPhone. Pentru a-l utiliza, iPhone-ul actual trebuie să ruleze iOS 12.4 sau o versiune ulterioară. Teoretic, orice iPhone începând cu 5S ar trebui să fie compatibil. Prin această metodă de transfer poți copia toate pozele, fișierele media, datele aplicațiilor, setările și tot ce ai nevoie.

Cum folosești Quick Start? În primul rând, activează Bluetooth-ul pe vechiul telefon, apoi pornește-l pe cel nou.  Poziționează-le unele lângă altele. Vechiul telefon va detecta imediat noul iPhone și, pe ecranul său, ar trebui să apară un pop-up care te întreabă dacă dorești să configurezi noul iPhone. Asigură-te că ID-ul Apple este cel pe care vrei să-l folosești, apoi apasă pe „Continuați”.

iphone-quick-start

Așteaptă până apare un fel de animație albă, pe dispozitivul noului telefon. Apoi, ridică vechiul iPhone și poziționează-l deasupra noului iPhone, astfel încât camera să poată identifica paternul alb de pe ecranul telefonului nou. În final, ți se vor cere datele de identificare, mai exact, pe noul iPhone va trebui să introduci PIN-ul vechiului iPhone (PIN-ul de unlock), apoi telefoanele se vor sincroniza automat și va face transferul datelor de la unul la altul (date și configurări din cel mai recent backup iCloud. De aceea este indicat ca înainte de transfer să faci un backul vechiului telefon. Află detalii în acticolul: Cum faci backup telefonului tău).

Urmează, apoi, instrucțiunile care apar pe noul iPhone: configurare prin funcția Face ID sau Touch ID. Urmează pașii de pe ecran până când apar cele două opțiuni: „Transfer Date de pe un iPhone”  sau „Downloadează din iCloud”.

quick-start-transfer

Alege prima opțiune, „Transfer from iPhone”, bifează că ești de acord cu termenii și condițiile, confirmă ce setări sau alte date vrei să ți se transfere și înarmează-te cu răbdarea. Durata transferului depinde de cât de mulți GB ai de copiat de pe un iPhone pe altul.

Transfer prin iCloud

O altă metodă de transfer este prin iCloud și presupune, în primul rând să faci o copie de rezervă a iPhone-ului vechi pe iCloud. De asemenea, asigură-te că ai ultimul update făcut. Din General > Software Update, verifică dacă există un iOS de descărcat și instalat.

Dacă ai update-urile la zi pe vechiul telefon, deschide Bluetooth-ul, apoi intră în Setări, alege prima opțiune (ID, your name) > iCloud > bifează iCloud Backup, apoi îți va apărea o fereastră cu un mesaj care te întreabă dacă vrei să pornești backup-ul acum. Apasă pe „OK” și iPhone-ul va încărca cele mai recente date de pe vechiul telefon în iCloud.

După crearea unei copii de iCloud, trebuie să pornești și să activezi noul iPhone. După ce setezi limba dorită, urmează pașii care apar pe ecran, până când vezi opțiunea de Wi-Fi. Alege o rețea Wi-Fi pentru conectare. Parcurge următorii pașii care apar pe telefon, până când vezi ecranul „Aplicații și date”. De aici, alege opțiunea „Restaurați din backup iCloud”.

icloud-backup

Autentifică-te în iCloud cu ID-ul Apple și parola asociată. Apoi, alege cea mai recentă copie de rezervă iCloud din lista de opțiuni pe care telefonul ți-o arată (cea cu data de astăzi, în care ai făcut backup-ul). Tot ce rămâne de făcut este să păstrezi telefonul conectat Wi-Fi și să te asiguri că nu rămâne fără baterie în timpul transferului, iar Apple va transfera toate datele de rezervă direct pe noul tău iPhone.

O altă opțiune este ca după ce faci backup-ul pe vechiul telefon, să îl sincronizezi cu noul iPhone, exact ca în pașii de la Quick Start. Adică pornești Bluetooth-ul, pui telefoanele unele lângă altele. Vechiul telefon va recunoaște iPhone-ul de lângă și te va întreba dacă vrei să configurezi noul iPhone. Apasă pe „Continuați”.

Poziționează iPhone-ul vechi deasupra celui noi, astfel încât camera să identifice paternul alb de pe noul telefon. Introdu PIN-ul, Face ID sau Touch ID, apoi vei primi opțiune de a face backup-ul, adică de a sincroniza noul iPhone cu mai recentă copie de rezervă din iCloud .

Transfer cu ajutorul calculatorului – PC sau Mac

Pentru a transfera datele cu ajutorul unui PC sau Mac ai nevoie, mai întâi, să faci un backup din iTunes, vechiului telefon. Cu ajutorul unui cablu USB conectează vechiul iPhone pe un PC în care ai deja instalat iTunes. Deschide iTunes sau o fereastră Finder pe computer și selectează dispozitivul conectat, apoi selectează butonul de „backup now”.

Când backup-ul este finalizat, deconectează vechiul iPhone și conectează-l la PC pe cel nou. Posibil să te întrebe dacă sursa PC la care te conectezi este una sigură. Selectează „Trust”, apoi introdu parola în telefon. Urmează pașii indicați pe ecran până când ajungi la pagina cu „Aplicații și date”. De aici selectează „Restaurați de pe Mac sau PC”.

transfer-date-din-mac-pc-

Deschide iTunes (sau o fereastră Finder pe computer) și selectează noul telefon. Din iTunes selectează „Restaurați dintr-un backup”. Apoi alege ultimul backup făcut. Asigură-te că este cel corect examinând data și dimensiunea fiecărui backup. Dacă este nevoie să restaurezi dintr-un backup criptat, introdu parola când ți se solicită. Menține device-urile conectate la Wi-Fi și asigură-te că laptopul nu rămâne fără baterie.

Transfer prin cablu

În final, dacă cele trei opțiuni ți se par fie prea complicate, fie prea lente, Apple pune la dispoziție și varianta de transfer prin cablu. Pentru a copia datele de pe un dispozitiv iPhone pe altul vei avea nevoie de un „Lightning to USB 3 Camera Adapter” care, pe site-ul Apple, se găsește la aproximativ 39 dolari.

Folosind acest adaptor poți transfera destul de rapid imagini, videoclipuri, date din vechiul telefon. Ce ai de făcut este, în primul rând, să conectezi un cablu USB Apple la adaptorul Lightning. Apoi, cablul care vine direct din Lightning îl conectezi la telefonul vechi (telefonul sursă), iar celălalt USB îl vei conecta la noul iPhone. Imediat după conectare, datele se vor transfera automat și tot ce ai de făcut este să te asiguri că ambele telefoane nu rămân fără baterie pe durata transferului.

Tu ce metodă de transfer ai încercat deja sau care ți se pare cea mai accesibilă?


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>