← Zoom out

Cum să-ți faci căștile AirPods mai puternice: folosește acest hack simplu pentru podcast-uri mai clare

AirPods sunt un accesoriu la modă și o modalitate mult mai practică pentru a asculta muzică, podcasturi sau pentru a vorbi la telefon. Poți face asta fără să te chinui să descurci firele căștilor și fără să ții telefonul în mână de fiecare dată când suni sau discuți cu cineva.

Andrei Bobeică in iOS Tips
16 Mar 2022  |  2 min
Cum să-ți faci căștile AirPods mai puternice: folosește acest hack simplu pentru podcast-uri mai clareCum să-ți faci căștile AirPods mai puternice: folosește acest hack simplu pentru podcast-uri mai clare
Sursa: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

De cele mai multe ori, ca să evadăm din gălăgia din jur, folosim AirPods la maximum pentru a ne bucura de melodiile preferate. În acest caz, volumul maxim pentru dispozitivele AirPods 3, AirPods Pro și AirPods Max poate să nu fie suficient și s-ar putea să ai nevoie de puțin mai multă putere.

Creștere volumului peste limita sugerată are câteva aplicații practice. Te poate ajuta să elimini zgomotul de fundal atunci când ai cea mai mare nevoie, de exemplu când călătorești cu mijloace de transport în comun sau dacă lucrezi la un eseu important sau pur și simplu încerci să fii atent la un podcast sau o carte audio. Dacă ești curios cum poți crește volumul AirPod-urilor tale, vei afla mai jos.

Metoda de mai jos este strict pe produse Apple precum AirPods 3, AirPods Pro și AirPods Max. În plus, vei putea folosi doar un dispozitiv iPhone sau iPad complet actualizat care rulează iOS 15.

Înainte însă de a da volumul mai tare, îți amintim că specialiștii recomandă folosirea căștilor la volumul indicat de telefon (aproximativ 60-85 de decibeli), tocmai pentru a evita problemele auditive care pot apărea dacă asculți muzica tare în căști. Potrivit OMS – Organizația Mondială a Sănătății, pierderea auzului pe fondul zgomotului puternic poate avea două cauze principale:

  1. Expunerea constantă la zgomot moderat, adică 85 decibeli pe parcursul a opt ore;
  2. Expunerea de scurtă durată la zgomot foarte puternic, adică 100 decibeli sau mai mult, pentru 15 minute

Așa că îți recomandăm să rămâi la metoda implicită de control a volumului pentru nu afecta calitatea auzului tău și doar ocazional, cât mai rar, să mărești volumul.

Cum să crești volumul AirPod-urilor

Primul pas este să intri la Setări. În meniul de setări, derulezi în jos la Accesibilitate și atingi această opțiune.

În meniul Accesibilitate, derulezi până la opțiunea Audio/Vizual. Apasă pe această opțiune.

Prima opțiune din acest meniu este „Headcast Accommodations”, care ar trebui să fie setată implicit la Off. Aceasta este opțiunea pe care dorim să o comutăm, deoarece ne va permite să creștem volumul AirPod-urilor noastre. Apasă pe această opțiune.

Apoi apasă pe „Vocal Range”. Opțiunea reglează sunetul pentru voce în mod specific, ceea ce înseamnă că podcasturile, cărțile audio și melodiile vor fi redate mai tare.

Trebuie doar să muți glisorul Vocal Range la opțiunea „Puternic” și ai făcut tot ce trebuie pentru a da volumului AirPod-urilor un impuls pe dispozitivul iPhone sau iPad.

Melodiile tale vor avea acum o creștere semnificativă a volumului și este posibil ca opțiunea să nu fie potrivită audiofililor. Acest lucru se datorează faptului că Vocal Range mai puternic va mări frecvențele înalte. Deci, dacă ai ieșire de bas mai puternică, ar fi mai bine să lași opțiunea Vocal Range ca implicită.

Dacă vrei să readuci Vocal Range la valoarea implicită, urmezi pașii descriși mai sus, apoi mutați glisorul înapoi la Moderat sau Ușor.


Andrei Bobeică
Salut! Sunt Andrei Bobeică, jurnalist cu peste 5 ani de experiență. Îmi place să dau Zoom pe tot ceea ce e nou în tehnologie, nu știu cum ar arăta viața fără un smartphone și sunt pasionat de sport.


>