← Zoom out

Cum să ștergi toate pozele dintr-un iPhone

A trecut vremea în care „cântăream” bine fiecare poză făcută. Pentru că numărul fotografiilor era limitat, trebuia să ne gândim de două ori înainte să apăsăm butonul aparatului foto. Cei care au prins perioada pozelor pe film sigur pot vorbi cu nostalgie despre emoțiile de dinaintea developării filmului. Perioada aceea a rămas o amintire frumoasă, iar cei care insistă să facă, în continuare, fotografii pe film au o mulțime de posibilități să o facă.

Echipa Zoom in Devices, iOS Tips
28 Sep 2021  |  2 min
Cum să ștergi toate pozele dintr-un iPhoneCum să ștergi toate pozele dintr-un iPhone
Foto: Pexels
Let others know:

Join the conversation:
0

Telefoanele, însă, merg pe ideea „cu cât mai multe poze în telefon, cu atât mai multe amintiri”… sau „cu atât mai multă muncă atunci când faci curat în telefon”. La fel ca filmul foto, și memoria smartphone-ului este limitată. Da, nu atât de limitată, însă, tot vine acel moment în care apeși pe buton și în loc de poză primești mesajul că memoria telefonului este insuficientă. Și dacă a sosit acel moment și pentru iPhone-ul tău, iată ce ai de făcut.

Cum să ștergi toate pozele dintr-un iPhone

Spre deosebire de Android, Apple nu mai permite să selectezi automat toate fotografiile și să le ștergi dintr-un foc. Asta însemnă că va trebui să selectezi fiecare imagine în parte? Dacă ai zece poze de șters, asta ar putea fi o soluție. Dar ce faci când trebuie să ștergi peste 500 pe poze? Există o modalitate mult mai simplă.

Deschide aplicația „Poze” sau Photos, apoi alege albumul cu toate pozele. Atinge butonul „Selectați” (dreapta, sus), apoi cu degetul mare de la mâna stângă selectează prima poză pe care vrei să o ștergi, menține ecranul apăsat, iar cu degetul mare de la mâna dreaptă glisează în sus sau în jos, astfel încât să selectezi toate pozele afișate în album.

Pe măsură ce glisezi, vei vedea că fluxul de poze de pe ecran se va derula singur. Nu lua mâna de pe ecran până nu ajungi să selectezi toate imaginile sau clipurile pe care vrei să le ștergi. Apasă apoi pe butonul cu pictograma coșului de gunoi și șterge imaginile. Din acest moment, toate pozele sunt mutate în albumul „Șterse recent”, unde rămân valabile încă 30 de zile. Dacă vrei să le ștergi și de aici, accesează albumul „Șterse recent”, apasă pe butonul de Editare (dreapta, sus) și apoi butonul cu „Ștergeți tot” (stânga, jos).

stergere fotografii iphone

Cum ștergi doar anumite poze de pe iPhone

În primul rând, asigură-te că faci backup pentru pozele și clipurile video pe care vrei să le păstrezi.

Citește și: Cum faci backup telefonului tău

Atunci când stochezi pozele în iCloud și le ștergi de pe un singur dispozitiv, acestea se șterg de pe toate celelalte dispozitive pe care ești autentificat cu același ID Apple. Însă, ai la dispoziție 30 de zile pentru a le recupera, în cazul în care te răzgândești. După 30 de zile, sunt șterse definitiv.

În cazul în care vrei să ștergi anumite poze din iPhone-ul tău tot ce trebuie să faci este să deschizi galeria foto – Poze sau Photos. Intră în albumul sau fișierul cu toate fotografiile (All Photos), apasă butonul de „Selectați” (dreapta, sus), apoi bifează fotografiile/ videoclipurile pe care vrei să le ștergi. Atinge pe butonul cu simbolul coșului de gunoi (dreapta, jos), apoi apasă pe butonul cu „Șterge poza”.

stergere poze iphone

Dacă ai șters o poză sau un clip video din greșeală, le poți recupera din albumul Șterse recent. Deschide aplicația Poze > Albume > Șterse recent > Selectați > alege poza sau clipul video pe care dorești să le păstrezi  > Recuperați.

Dacă vrei să ștergi definitiv pozele și clipurile video, fără să mai rămână în telefon încă 30 de zile, poți să le ștergi din albumul Șterse recent. Deschide aplicația Poze > Albume > Șterse recent > Selectați >  Ștergeți.

Pentru a vedea cât spațiu de stocare ți-a rămas pe iPhone după ce ai șters pozele și clipurile, accesează Configurări > General > Stocare.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>