← Zoom out

Cum să reduci timpul de încărcare pentru iPhone-ul tău

Într-o lume în care „time is money”, fast charging-ul ajunge să primeze, nu? Îți dai seama cât de importantă este încărcarea rapidă atunci când mai ai 10% baterie la iPhone și 15 minute rămase să îți încarci telefonul la o priză. În astfel de momente doar o baterie externă te mai poate „salva” sau câteva recomandări. Indiferent cât de puțin timp ai la dispoziție, iPhone-ul tău poate fi încărcat mai rapid dacă încerci măcar unul dintre următoarele trucuri.

Echipa Zoom in Devices, iOS Tips
29 Sep 2021  |  3 min
Cum să reduci timpul de încărcare pentru iPhone-ul tăuCum să reduci timpul de încărcare pentru iPhone-ul tău
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Evită încărcătoarele vechi sau pe cele pentru Apple Watch

Dacă ești fan Apple și folosești iPhone sau Apple Watch de ceva timp, sigur ai pe acasă câteva încărcătoare mai vechi care zăceau prin sertare. Recomandat este să nu le folosești dacă te grăbești să îți încarci smartphone-ul. Deși sunt perfect sigure, acestea sunt adaptoare de bază, de aproximativ 5W, departe de a fi fast charging.

Excepție: încărcătorul pentru iPad cu 12W

Excepție face, însă, adaptorul pentru iPad care are o putere de 12W. Asta înseamnă că iPhone-ul tău se va încărca mai rapid și mai bine decât dacă ai folosi acumulatorul furnizat împreună cu iPhone-ul (model mai vechi). În funcție de modelul de iPhone utilizat, este posibil să poți ajunge la o încărcare de aproximativ 40% în jumătate de oră. Recomandat este să folosești această metodă doar când ai nevoie urgentă. Nu garantează nimeni că nu pot apărea probleme.

Excepție: încărcătorul de MacBook

De asemenea, adaptoarele de alimentare MacBook funcționează foarte bine cu iPhone-urile. Acestea pot fi mult mai puternice și pot încărca mai repede decât un adaptor de 5W.

Cât de eficiente sunt încărcătoarele MagSafe și când să le folosești?

Deși existau de mai mult timp, încărcătoarele wireless MagSafe au devenit populare de la lansarea lui iPhone 12. Ele includ magneți, o antenă NFC și mai multe straturi care acționează ca o barieră pentru a evita posibile interferențe cu alte elemente. Acest tip de încărcător este chiar și sub forma unor huse din silicon elegante și destul de practice.

Totuși, dacă ai un iPhone 12 și 15 minute să îl încarci, ce ar fi recomandat să alegi? Un încărcător Wireless MagSafe sau încărcătorul de bază? Răspunsul este dat de capacitatea de încărcare a fiecărui dispozitiv. Încărcarea de bază, prin fir conectat direct la priză, a lui iPhone 12 este de  20 W, în timp de MagSafe încarcă cu cel mult 15W sau chiar mai puțin. Așa că, în cazul lui iPhone 12, recomandat este să folosești încărcătorul original pentru că vei încărca mai repede decât varianta wireless de 15W.

De ce alte criterii ar trebui să ții cont 

Dacă folosești un acumulatorul normal de iPhone și observi că smartphone-ul se încarcă mai lent decât în trecut, verifică, în primul, în ce stare este firul de încărcare și urmează câțiva pași:

  • examinează cu atenție cablul de încărcare și portul de încărcare al telefonului;
  • curăță praful din portul de alimentare;
  • scoate telefonul din husă, atunci când îl încarci, pentru a evita supraîncălzirea;
  • nu lăsa iPhone-ul să se încarce în spații cu temperaturi ambientale mai mari de 25-35 de grade;
  • încearcă să încarci telefonul dezactivând internetul, GPS-ul sau activând modul avion.

Află mai multe detalii și în articolul: De ce nu se mai încarcă telefonul? Posibile cauze și soluții pentru fiecare problemă

Încărcătoarele pe care ar trebui să le utilizezi

Pentru iPhone 8 și modelele ulterioare, cel mai bun încărcător fast charging este adaptorul Apple USB-C la Lightning  de 18 W, 20 W, 29 W, 30 W, 61 W, 87 W sau 96 W. Vitezele de încărcare variază ușor în funcție de model, dar în principal un iPhone din ultimele generații se încarcă 50% în 30 de minute.

Cum alegi bateria externă pentru iPhone 

Dacă, în ultimă instanță, bateria externă rămâne ultima soluție pentru momentele în care nu ai timp să încarci telefonul acasă, e bine să știi că ea trebuie aleasă cu atenție. Nu orice model este compatibil cu Apple. Înainte de a cumpăra o baterie, verifică dacă are și porturi USB-C si Lightning. Câteva modele de baterii compatibile cu iPhone ar putea fi: bateria portabilă TECH-PROTECT LifeMag, Anker PowerCore Magnetic 5K Wireless, INIU Portable Charger și altele.

De asemenea, Apple pune la dispoziție carcasele Smart Battery Case cu baterie externă încorporată, compatibile cu iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 7, iPhone 6s și iPhone 6. Pentru generațiile 12 și 13 poți folosi bateriile MagSafe Battery Pack, de la Apple, care se atașează magnetic de telefon, încărcându-l cu 20W.  Îl poți folosi și pe un telefon mai vechi cu încărcare wireless, dar nu se va atașa magnetic și posibil să încarce cu mai puțin de 20W.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>