← Zoom out

Cum să obții cel mai bun preț atunci când cauți un telefon nou

Achiziționarea unui smartphone nou nu trebuie să fie un proces dificil. Atâta timp cât ai o idee despre ce vrei cu adevărat, singurul aspect important la care trebuie să fii atent este cum poți obține un preț mai bun.

Echipa Zoom in Devices, Trending
16 Oct 2020  |  3 min
Cum să obții cel mai bun preț atunci când cauți un telefon nouCum să obții cel mai bun preț atunci când cauți un telefon nou
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Pentru că schimbarea telefonului este o etapă care reapare la un interval regulat, una dintre principalele tale priorități ar fi să te asiguri că obții un preț bun pentru bugetul tău, iar pentru asta trebuie să urmărești cu atenție câțiva pași:

Cumpără-l online

Online vei avea mereu mai multă flexibilitate, acces mai mare la informații importante despre device-ul tău, dar și un preț mai bun. Potrivit unui studiu realizat în luna noiembrie a anului trecut de către Retail Data Monitoring, prețurile din online pentru un produs ajung să fie mai mici cu 38% în medie față de ceea ce poți găsi în magazin, în cazul smartphone-urilor diferențele medii între online și magazin ajungând, în anumite cazuri, la 27 de procente.

De aceea, spre exemplu, la Vodafone ai garantat cel mai bun preț în online pentru telefoanele care te interesează, dar și mai multe modele din care poți să-ți alegi terminalul perfect pentru tine.

Compară telefoanele între ele

O altă cale prin care poți obține un preț mai bun pentru un smartphone nou este să faci puțin research înainte de a lua o decizie. Atunci când compari terminalele între ele, poți să descoperi modele surprinzătoare ale unor producători pe care nu i-ai luat în calcul până în prezent, dar care îți oferă specificațiile ideale pentru tine la un preț mai avantajos.

O cale prin care poți descoperi care este cel mai apropiat smartphone de nevoile tale este să urmărești review-uri la telefoane. Poți afla în cele mai mici detalii cum funcționează, cât de bună este camera, tips & tricks despre aplicații și sistemul de operare și avantajele care diferențiază fiecare terminal în parte.

Așteaptă perioadele dedicate ofertelor speciale

Ca să poți să îți atingi bugetul dorit pentru cumpărarea unui telefon nou e important să iei în calcul și „când” îl vei cumpăra. De cele mai multe ori, răbdarea poate să te răsplătească în privința prețului final, dacă aștepți perioadele speciale din an în care terminalele sunt vândute cu reduceri semnificative. Urmărește deseori ofertele de la final de an, de sărbători, dar și din preajma lansărilor noilor modele.

Urmărește datele de lansare ale smartphone-urilor noi

Și pentru că am ajuns la capitolul noi modele, trebuie să ții cont de faptul că un telefon nou nu înseamnă proaspăt lansat. Un truc util care te va ajuta să îți găsești smartphone-ul perfect la prețul potrivit este să aștepți până la lansarea unui nou model. Deseori, producătorii vor reduce prețurile modelelor anterioare, iar atâta timp cât vorbim despre terminale care au 2 ani vechime, spre exemplu, poți obține un preț excelent pentru un telefon foarte performant.

Fii atent la nevoile tale

Acest aspect este în primul rând personal și nu are legătură cu oferte și momente potrivite în care să achiziționezi un terminal nou. Înainte de a lua o decizie asupra unui produs final, fii sigur că știi pentru ce îl vrei și care sunt nevoile tale.

Dacă vrei un smartphone compact, dar puternic, atunci orientează-te spre cele mai performante telefoane mici, iar dacă ai nevoie de un model care neapărat trebuie să vină cu tehnologia 5G, uită-te după cele mai bune smartphone-uri 5G. În clipa în care vei ști exact care sunt specificațiile unde ai nevoie de performanță maximă, vei ști cum să-ți gestionezi mai ușor bugetul atunci când vei lua o decizie.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>