Cum să descarci muzică direct pe telefonul tău
S-a cam dus perioada când țineam melodiile preferate pe CD-uri sau în foldere pe PC. Acum putem descărca muzică direct din diverse aplicațiile de streaming audio. Așa că, în articolul acesta venim cu câteva recomandări de aplicații, unele free, altele plătite, prin care poți descărca melodiile preferate, direct pe telefonul tău.


Cum descarci muzică dacă ai iPhone
Trebuie să recunoaștem că Apple a schimbat industria muzicală încă de la apariția primului iPad – playerul muzical destinat exclusiv utilizatorilor de Mac și care avea o capacitate de stocare suficientă pentru 1000 de cântece (5GB).
De atunci, lucrurile s-au tot schimbat. În 2001, tot cei de la Apple anunțau deschiderea primului „magazin online de muzică” – iTunes. Această aplicație a redefinit modul în care oamenii stocau muzica pe device-urile lor. iTunes permitea utilizatorilor să descarce melodiile preferate, în format digital, la un preț destul de rezonabil. După mai bine de zece ani, în 2019, Apple anunța că va înlocui o parte din funcțiile lui iTunes cu aplicația Apple Music. Mai exact, cei care vor să descarce și să asculte muzică nu o vor mai face din iTunes, ci din Apple Music.
Cum descarci melodii din Apple Music
Fiind un serviciu de streaming, aplicația funcționează pe bază de abonament. În primele trei luni poți testa Apple Music gratuit, apoi poți alege să plătești o taxă de 9,99 lei/lună (dacă ești student), 19.99 lei/lună individual (dacă nu ești sudent) sau 29.99 lei/ lună cu acces pentru șase persoane. În aplicație ai peste 70 de milioane de melodii pe care le poți descărca și le poți reda offline. Avantajul este că Apple Music nu afișează niciun fel de reclamă, deci poți asculta melodiile fără să fii întrerupt de vreun anunț nedorit. Pentru a descărca piesele preferate, ai de urmat câțiva pași simpli:
- Deschide aplicația Apple Music;
- Caută și alege melodia pe care vrei să o descarci în telefon;
- Apasă lung pe pictograma piesei, playlistului sau albumului. Din meniul afișat, alege „adaugă în bibliotecă”.

După ce ai adăugat-o în bibliotecă, apasă din nou, lung, pe pictograma piesei și ți se va afișa un nou meniu. De aici selectează „descărcați”.

Cum descarci gratuit melodii pe iPhone fără Apple Music
Dacă însă cauți metode de a asculta melodiile preferate, în mod gratuit, fără să plătești abonamente, există câteva aplicații prin care poți face asta.
eSound
Aplicația este destul de asemănătoare cu Spotify, dar este gratuită și, din când în când, pot intra și reclame, în timp ce asculți muzică (asta dacă nu vrei să treci la varianta Premium, plătită). eSound poate fi descărcată de pe App Store și îți permite să asculți peste 150 de milioane de melodii de pe YouTube. Spre deosebire de YouTube, eSound funcționează și cu ecranul închis, plus că poți salva pe telefon muzica preferată. Odată ce ai făcut un cont gratuit, poți descărca melodiile, direct pe smartphone-ul tău, astfel că le poți reda și atunci când nu ești conectat la internet.
Audiomack
Este o aplicație care se găsește tot în App Store și îți permite să asculți muzică fără să îți faci un cont. Totuși, dacă vrei să descarci melodiile, va trebui să îți creezi un cont gratuit. Ai acces la o mulțime de piese, în special din categoriile pop, R&B, Hip Hop. Audiomack este o aplicație destul de intuitivă, poți să îți faci playlisturi pe care să le asculți și fără conexiune la internet.
Cum descarci muzică dacă ai un telefon cu Android
Există mai multe soluții, de la platforme care convertesc clipurile din YouTube, până la aplicații plătite.
Cum descarci gratuit muzică de pe YouTube
Mulți dintre noi știm că există deja diferite site-uri sau aplicații care pot converti clipurile din YouTube, în mp3. Un exemplu este Tubify – o aplicație gratuită care îți permite să descarci melodii din YouTube, fără costuri suplimentare. Similar cu alte aplicații audio, poți căuta și răsfoi albumele artiștilor preferați, poți crea liste de redare și poți descărca melodiile pentru a le asculta offline. Aplicația nu se găsește în Google Play, pentru că Google nu agreează ideea de a descărca conținut de pe YouTube, însă este accesibilă pe diferite site-uri online.
Desigur că, dacă vrei să îți simplifici munca, cel mai simplu este să alegi abonamentele YouTube, la un cost de 22 RON/ lună, cu prima lună gratuit. Varianta Premium îți oferă posibilitatea să explorezi lumea muzicii fără anunțuri, reclame și fără acces la net.
Cum descarci gratuit melodii pe un telefon cu Andoid
Aplicația eSound, menționată anterior, este disponibilă și pe Android și cu ajutorul ei poți căuta melodiile preferate, îți poți crea playlisturi, le poți descărca și asculta pe telefon chiar și atunci când nu ai acces la internet. Aplicația se găsește gratuit în Google Play.
Aplicații de muzică pentru Android și iPhone
Dacă însă vrei să mergi pe variantele sigure, fără reclame, și care îți oferă experiențe de calitate în materie de muzică, poți merge pe aplicațiile „consacrate”:
Spotify
De departe cea mai cunoscută aplicație de streaming audio, Spotify a prins destul de multă popularitate și în România. Este valabilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, plus pe majoritatea device-urilor moderne cu sisteme de operare Windows sau Linux. Timp de 30 de zile poți folosi aplicația gratuit, iar apoi poți trece la varianta plătită. Abonamentul este $4.99/lună, dacă ești student, $9.99/lună individual, $12.99/lună cu acces pentru două persoane sau $15.99/lună cu acces pentru cinci persoane. Pe lângă faptul că ai acces la nenumărate melodii și îți poți crea playlisturile preferate, poți descărca albumele tale sau piesele favorite direct pe telefon, astfel că le poți asculta chiar și atunci când nu ai acces la internet.
Deezer
Disponibilă atât pentru telefoane cu Android, cât și iOS, aplicația Deezer oferă acces gratuit la peste 50 de milioane de melodii, însă, le poți reda doar dacă ai acces la internet. Partea bună este că poți asculta muzica și cu ecranul închis, poți să îți faci propriul playlist, poți sa dai share pieselor. Dacă dorești să descarci melodiile în telefon, să le asculți fără să intre reclame și fără să ai nevoie de internet, atunci poți opta pentru varianta premium care costă 4.99 euro/lună sau 7.49 euro/lună cu acces pentru șase conturi.
Soundcloud
Soundcloud este o aplicație ce poate fi instalată atât pe Android, cât și pe iPhone și oferă acces la peste 200 de milioane de piese mai mult sau mai puțin cunoscute. Avantajul este că pe această platformă, artiștii pot urca melodiile compuse de ei și le pot promova. La fel ca celelalte aplicații, pe Soundcloud poți salva și descărca melodiile pentru a le asculta offline doar dacă te abonezi. Prima lună este gratuită, apoi accesul este de 5,99 USD / lună. Partea bună este că abonamentul tău sprijină financiar milioane de creatori care încep și își dezvoltă cariera pe SoundCloud.
Cum muzica face parte din viața noastră, tehnologia a găsit numeroase modalități prin care să ne ajute să ne bucurăm de ea, oriunde ne-am afla, acasă, la biroul, la volan sau la o petrecere, cu prietenii. Testează recomandările de mai sus și vezi ce aplicație ți se potrivește cel mai mult. Cu siguranță, există multe alte aplicații de streaming disponibile (Amazon Music, iCloud Music Player, Musixmatch, 8tracks), însă acestea sunt printre cele mai cunoscute.