← Zoom out

Cum să conectezi un controller PS4 la un smartphone

Dacă ești pasionat de gaming, probabil știi deja că ecranul telefonului nu aduce întotdeauna cea mai confortabilă metodă de a te juca.

Echipa Zoom in Devices, Trending
23 Aug 2021  |  2 min
Cum să conectezi un controller PS4 la un smartphoneCum să conectezi un controller PS4 la un smartphone
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Un controller wireless poate fi de un milion de ori mai satisfăcător. Atât Apple, cât și cei de le Google au făcut procesul de conectare a telefonului cu PS4 simplu și ușor. Iată pașii concreți în rândurile următoare.

Cum conectezi un controller PS4 la un iPhone

Dacă ai un controller PS4 pe care vrei să îl conectezi la un iPhone, în primul rând, trebuie să te asiguri că smartphone-ul rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare sau măcar iOS 13. După ce ai verificat acest lucru și ai făcut update-ul (în cazul în care a fost nevoie) pasul următor este să pornești Bluetooth-ul telefonului. Accesează Configurări > Bluetooth și activează opțiunea Bluetooth.

Următorul pas presupune să activezi și Bluetooth-ul controller-ului PS4. Pentru asta trebuie să ții apăsat simultan butonul PS4, cel mic, de jos, din mijloc, și butonul de Share, colțul din stânga, sus. Ține apăsat pe cele două butoane până când lumina controller-ului începe să se aprindă intermitent, apoi dă drumul butoanelor. Odată pornit Bluetooth-ul lui PS4, îl vei găsi în lista dispozitivelor active la care iPhone-ul tău se poate conecta. Selectează PS4 din lista de gadgeturi afișate pe telefon. Vei putea observa că lumina de pe PS4 este roz, semn că telefonul s-a conectat și astfel, poți începe sesiunea de gaming pe iPhone-ul tău.

Cum conectezi un controller PS4 la un telefon cu Android

La fel ca în cazul unui iPhone, pentru a conecta un telefon cu Android la un PS4, în primul rând trebuie să te asiguri că smartphone-ul are cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Dacă este nevoie, mai întâi fă un update telefonului tău. Pornește apoi Bluetooth-ul lui PS4. Pentru asta trebuie să ții apăsat simultan pe butonul PS4, cel mic, de jos, din mijloc și butonul de Share din colțul stânga, sus.

Ține apăsat pe cele două butoane până când lumina controller-ului începe să se aprindă intermitent. Deschide, apoi, Bluetooth-ul smartphone-ului tău. Caută dispozitivele la care telefonul se poate conecta și selectează „Wireless Controller”.

Lasă telefonul și controller-ul câteva secunde să se conecteze, apoi ar trebui să observi că lumina de pe PS4 rămâne aprinsă permanent, astfel că vei putea juca jocurile preferate direct de pe telefonul tău.

Cum deconectezi controller-ul

Dacă vrei să deconectezi controller-ul PS4 de la telefon, tot ce ai de făcut este să ții apăsat butonul de PS4, câteva secunde, până când lumina de pe controller se stinge.

Ce jocuri poți juca direct de pe telefon

Dacă ești pasionat de gaming și preferi să utilizezi un controller PS4 în locul unui ecran tactil, este bine să știi că există destul de multe jocuri Android cu suport pentru controller. Iată, în continuare, o parte dintre cele mai cunoscute: Call of Duty Mobile, Dungeon Hunter 5, Roblox, Soul Knight, Space Marshals 2, Alto’s Odyssey, Sonic the Hedgehog 2 & 4, Modern Combat 5, Blackout, Xenowerk, CyberSphere, Street Fighter IV, Blood and Glory, Fractal Space, Dizzy Knight,The Escapee, Annelids Online, Space Armada, Shadowgun Legends, Rules of Survival, Vendetta.

Dacă vrei să descoperi și alte jocuri, citește și:


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>