← Zoom out

Cum să alegi un abonament TV în 2022

Într-o perioada în care conținutul video este la putere, probabil foarte mulți utilizatori nu se mai rezumă la trei-patru emisiuni TV. Platformele de streaming video au câștigat teren, la fel și canalele TV care difuzează multe filme și seriale. Așa că, nu întâmplător și opțiunile de servicii TV sunt din ce în ce mai numeroase. Ai de unde alege, însă diversitatea poate fi și o provocare, mai ales atunci când nu știi exact ce ți se potrivește. De aceea venim cu câteva idei și recomandări de care merită să ții cont atunci când alegi un nou abonament TV.

Echipa Zoom in Trending
9 May 2022  |  3 min
Cum să alegi un abonament TV în 2022Cum să alegi un abonament TV în 2022
Sursa foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Cinci lucruri pe care merită să le analizezi atunci când alegi un abonament TV

Înainte de a decide ce furnizor de televiziune să alegi și pentru ce abonament să optezi studiază următoarele cinci aspecte:

Grila de programe

Cu siguranță te interesează care sunt canalele la care ai acces și care sunt incluse în abonamentul TV. De obicei, grila de programe este afișată direct de site, în pagina de prezentare a abonamentului și ea include un anumit număr de canale TV care poate varia de la un operator la altul.

De exemplu, la Vodafone te bucuri de cel mai mare număr de canale TV. Ai acces la 203 de canale TV cu tot ce îți dorești să urmărești la TV și programe de care se poate bucura întreaga familia: filme, seriale, documentare, muzică, sport, lifestyle sau emisiuni pentru copii.

Posibilitatea de a alege extraopțiunile dorite

În cazul în care dorești să ai acces la mai multe canale TV decât cele oferite în grila de bază, în funcție de serviciul sau operatorul ales, ai posibilitatea de a activa, gratuit sau contracost,  anumite extraopțiuni de televiziune. De exemplu, la abonamentul tău TV de la Vodafone, poți urmări mai multe filme, seriale sau competiții sportive accesând următoarele extraopțiuni TV:

  • Extraopțiunea MAXPAK – pachetul premium pentru iubitorii de filme, oferă acces la toate canalele din grila HBO MAX și Cinemax HD;
  • Extraopțiunea CINEMAX – oferă acces la toate canalele Cinemax și Cinemax HD. Ai cea mai bună selecție de filme din toate genurile;
  • Extraopțiunea HBO & HBO Max – oferă acces la HBO & HBO Max, astfel ca tu să urmărești filmele și serialele pe care le iubești atât pe TV, cât și pe laptop, tabletă sau telefon;
  • Extraopțiunea Sport – ai acces la 14 canale pe care poți urmări cele mai importante competiții sportive la calitate HD;
  • Extraopțiunea 4K – canale 4K incluse: Look 4K, Eurosport 4K și Insight TV;
  • Extraopțiunea Panonia – pachet pentru vorbitorii de limba maghiară, care include cele mai bune 22 de canale cu divertisment, știri sau filme;
  • Extraopțiunea Passion – o selecție de canale dedicată divertismentului pentru adulți: Hustler HD, Penthouse HD, Hustler TV, Private TV, Penthouse HD 1.

Pentru a putea activa una sau mai multe extraopțiuni este necesar un abonament de televiziune sau de televiziune și internet. Extraopțiunile se activează în termen de o zi lucrătoare de la plasarea comenzii.

Tariful de instalare, dacă este cazul

De regulă, dacă ești client nou, la instalarea serviciilor TV ți se poate cere și o taxă de instalare a echipamentelor necesare. Pentru Vodafone TV,  în cazul achiziției unui pachet de servicii (televiziune și internet), echipamentele sunt incluse în abonament. Variantele fără perioadă minimă contractuală presupun plata unei taxe de instalare de 120 lei/serviciu și valoarea abonamentului lunar, la preț de listă.

Serviciul TV prin satelit sau prin cablu

Un alt aspect cu care probabil te vei întâlni atunci când vei alege un abonament TV este dacă să fie prin cablu sau satelit. De regulă, în orașele mari, cel mai des vei întâlni serviciul TV prin cablu.

Televiziunea prin cablu și satelit diferă din mai multe puncte de vedere. În primul rând modul de instalare. Pentru televiziunea prin cablu este nevoie doar de modem și telecomandă, în timp ce serviciul prin satelit depinde și de acea antenă specială care trebuie montată pe acoperișul sau în partea sudică a casei. Dezavantajul este că semnalul TV prin satelit poate fi perturbat de vremea rea, în special ploi, furtuni, vânt. Televiziunea prin cablu pierde rareori semnalul, cu excepția cazului în care cade întregul sistem. O altă diferență poate fi la calitate imaginii, numărul de canale la care ai acces, disponibilitate.

Reducerile, pachete sau  promoțiile

Cu toate că prețurile pentru serviciile de televiziune din țară sunt unele accesibile, de multe ori pentru clienți este mai convenabil să aleagă pachetele care includ mai multe servicii: televiziune, internet sau servicii telefonice. Dacă ești tentat de astfel de pachete, la Vodafone ai câteva oferte care includ TV Complet + Net 500 + un gadget pentru casă. De exemplu, în perioada aceasta, la un abonament cu TV Complet + Net 500 primești inclus un Smart TV Allview cu diagonala de 105 cm sau un Aspirator Robot Xiaomi Mi. Pe lângă device-uri, pachetele includ:

  • Televiziune – Cea mai mare grilă TV, cu 203 canale și opțiunea Sport inclusă, cu 14 canale sportive;
  • Net 500 – Viteze de download până la 500 Mbps și 25 Mbps viteză maximă de upload;
  • Echipamentele necesare: Card Digital și Super Wi-Fi Box.

Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>