← Zoom out

Cum poți scăpa mai ușor de aplicațiile nedorite din telefonul tău Android

De câte ori nu te-ai trezit surprins de faptul că memoria telefonului tău este plină, fără să înțelegi cum ai ajuns acolo?

Echipa Zoom in Android Tips, Devices
2 Sep 2020  |  2 min
Cum poți scăpa mai ușor de aplicațiile nedorite din telefonul tău AndroidCum poți scăpa mai ușor de aplicațiile nedorite din telefonul tău Android
Sursa foto: Pixabay.com
Let others know:

Join the conversation:
0

Scoate acum telefonul, uită de pozele și clipurile din galerie, dar uită-te cu atenție peste aplicațiile pe care le ai instalate. Acum împarte acele aplicații în trei categorii: aplicații de care ai nevoie în fiecare zi, aplicații care îți sunt de folos ocazional și aplicații pe care abia dacă le recunoști.

Dacă în prima categorie vor intra mai mult ca sigur aplicații precum Camera Foto, rețelele de socializare, serviciile de banking și aplicațiile de Maps, a doua categorie poate fi dedicată mai degrabă aplicațiilor de editare foto pentru imaginile pe care le faci in weekend sau vacanță sau cu aplicații de sport, dacă joggingul și activitățile fizice fac parte din rutina ta săptămânală.

Astăzi ne vom concentra mai mult pe a treia categorie de aplicații, cele complet inutile, pe care le-ai instalat ori dintr-o curiozitate de moment, din plictiseală, pentru că ți le-a recomandat un prieten sau din simplă lipsă de inspirație.

Acum, dacă dispui de spațiu de stocare suficient de mare să nu îți pese niciodată cât de încărcat este telefonul tău, atunci le poți lăsa acolo unde sunt. În acest caz, este mai probabil să îți schimbi telefonul decât să te trezești că nu ai destulă memorie să descarci un clip primit de la grupul de prieteni pe WhatsApp.

Dacă ești însă în situația în care trebuie neapărat să faci curățenie în telefon, ia un loc și hai să-ți arătăm câteva idei care te-ar putea ajuta. Partea utilă este că niciuna dintre aceste soluții nu îți va consuma foarte mult timp.

O soluție disponibilă pe absolut toate telefoanele Android

Vorbim desigur despre soluția clasică de a șterge o aplicație. Apeși câteva secunde pe un icon de pe ecran, până când alături de acesta va apărea o căsuță cu un mic „i” în ea. Apasă pe căsuță, vezi App Info, dă-i next și apoi selectează Uninstall. Așa cum am scos în evidență mai sus, această soluție este disponibilă pe absolut toate modelele Android, dar mai există și altele.

Trei alternative să ștergi aplicațiile nedorite din telefon

Spre deosebire de iOS, Android este un sistem de operare folosit de mult mai mulți producători. Pe scurt, telefoane diferite, soluții diferite. Vom încerca să le acoperim pe cele cu care ne-am întâlnit cel mai des.

  1. Intră în meniul Settings al telefonului tău, apoi caută Apps & Notifications, subsecțiune care poate fi listată uneori în varianta simplificată Apps. Odată ce intri acolo, poți selecta din listă ce aplicație vrei, dă-i pe App Info și apoi pe Uninstall. Această soluție este mai utilă atunci când ecranul telefonului tău este mult prea încărcat cu aplicații și nu reușești să distingi rapid ce trebuie păstrat și ce nu.
  2. Play Store oferă o soluție similară. Accesează magazinul de aplicații Google, vezi toate aplicațiile tale listate acolo, selectează aplicația pe care vrei să o ștergi, iar în ecran îți vor apărea opțiunile Open, Update și Uninstall.
  3. În cazul telefoanelor Samsung și OnePlus, lucrurile sunt chiar mai simple de atât. Nici nu mai trebuie să intri în informațiile aplicației ca să o ștergi din device. În meniurile dedicate shortcut-ului pentru aplicații există deja listată opțiunea Uninstall, care face acest proces mult mai rapid.

Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>