← Zoom out

Cum poți localiza un telefon, cu ajutorul Google Maps

Pierderea telefonului este, pentru orice utilizator, unul dintre cele mai mari coșmaruri. Din fericire, există numeroase soluții de găsire a unui telefon pierdut. Funcțiile de localizare a smartphone-ului se folosesc de GPS și Google Maps pentru a-ți indica pe harta locul în care ai rătăcit telefonul. 

Sebastian Ujică in Android Tips
11 Jun 2020  |  3 min
Cum poți localiza un telefon, cu ajutorul Google MapsCum poți localiza un telefon, cu ajutorul Google Maps
Localizarea telefonului poate fi făcută foarte simplu, utilizând Google Maps
Let others know:

Join the conversation:
1

Smartphone-ul este probabil exemplul perfect pentru a ilustra evoluția tehnologiei din ultimul deceniu. Dacă inițial telefonul mobil era folosit doar pentru apeluri și mesaje, smartphone-ul a devenit un element esențial în viața oamenilor datorită utilității lui. Iar telefoanele mobile folosesc tehnologia GPS care nu este utilă doar pentru navigare, ci poate reprezenta și un mod de a oferi unei alte persoane detalii despre locația fizică a utilizatorului.

Utilizatorul poate să distribuie localizarea sa precisă cu alte persoane folosind o combinație între GPS-ul telefonului și Google Maps. Nu doar locația din acel moment poate fi distribuită, ci și pentru o perioadă determinată, precum și traseul într-o călătorie, astfel că o persoană poate să estimeze timpul necesar pentru utilizator să ajungă dintr-un loc în altul.

Aplicații pentru localizarea telefonului

Orice persoană își dorește ca familia sau prietenii să fie în siguranță și, uneori, poate fi extrem de important să fie cunoscută locația acestora. Astfel, în cazul unei urgențe, se poate ajunge mai ușor la ele. Există mai multe aplicații extrem de utile pentru distribuirea locației. Desigur, și rețelele de socializare pot face acest lucru, însă este mai ușoară și rapidă folosirea unei aplicații care are ca scop primar distribuirea locației. Aceste aplicații se pot dovedi extrem de utile și în cazul în care un telefon este furat sau pierdut.

O astfel de aplicație este KidsGuard Pro, o aplicație al cărei nume dezvăluie scopul principal: este pentru părinții care vor să știe în permanență unde se află copiii lor. Însă aplicația este mult mai complexă, oferind părinților posibilitatea de a vedea apelurile, mesajele, contactele, clipurile, fotografiile și rețelele de socializare de pe telefonul copiilor. Aplicația poate fi controlată și de la distanță, pentru a face un selfie pentru a verifica faptul că telefonul este controlat, într-adevăr, de copil și că nu i-a fost furat.

KidsGuard Pro este o aplicație de localizare

Pentru localizarea tuturor prietenilor pe hartă aplicația ideală este Find My Friends. Toți utilizatorii aplicației își pot distribui locația și pot chiar discuta în chat-ul aplicației. Fiecare utilizator va avea o iconiță diferită, astfel că este ușor să-ți identifici prietenii. Dezavantajul aplicației este dat de faptul că pot veni cereri de conectare de la persoane necunoscute. Acestea pot fi respinse, însă pot fi agasante pentru utilizatori.

find my friends aplicatia prin care poti distribui locatia cu prietenii tai

Glympse este o altă aplicație excelentă pentru distribuirea locației, având și un plus în ceea ce privește securitatea față de Find My Friends. Cu aceasta poate fi distribuit inclusiv timpul estimat pentru ajungerea la o destinație.

Cum se face localizarea telefonului, pas cu pas

Un utilizator care are instalată aplicația Google Maps poate să distribuie locația într-un mod foarte simplu. Pentru a distribui informațiile GPS-ului către alte persoane trebuie mers la meniul de „Location Sharing” din Google Maps. Acolo sunt oferite mai multe variante de distribuire.

Mai exact, se poate selecta durata distribuirii informațiilor de localizare, precum și persoana sau persoanele cu care vrei să împărtășești informațiile. De exemplu, dacă vrei să distribui locul actual în care te afli către toți prietenii de pe o rețea de socializare, acest lucru este posibil. De asemenea, poate fi distribuită și locația către o singură persoană, iar accesul la informație să fie blocat pentru oricare alta. După selectarea opțiunii și confirmare, locația este distribuită în continuare, chiar și după ieșirea din aplicația Google Maps.

Pentru a găsi un număr de telefon cu ajutorul Google Maps, există opțiunea în aplicație. După selectarea ei, persoana respectivă va fi notificată că primește o locație și că o poate distribui la rândul său. Astfel, se poate stabili cu ușurință o întâlnire într-un anumit loc.

Opțiunea de stabilire a locației în vederea distribuirii poate fi dezactivată în orice moment. Localizarea unui telefon cu Google Maps este un proces facil, însă recomandarea este ca acest proces să fie făcut doar cu persoanele cunoscute.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.
  • Spune-ți- mi va rog, am o locație pe telefon, dar eu nu am fost in locul acela, poate fi o eroare pe hărțile google¿ mersi  • >