← Zoom out

Cum poți îmbunătăți securitatea unui iPhone cu iOS 13

iOS 13 vine cu noi funcționalități în ceea ce privește securitatea și protecția datelor tale personale. Le trecem în revistă pe cele mai importante.

Costin Giurgea in How to
7 Apr 2020  |  1 min
Let others know:

Join the conversation:
0

Logare cu Apple ID

Una dintre cele mai importante noutăți aduse de iOS 13 este că acum poți să te loghezi cu id-ul tău Apple pe site-urile care permit asta, la fel cum te logai cu Google sau Facebook.

În momentul în care folosești această opțiune, ți se deschide un pop-up menu al cărui mare avantaj este că îți permite să îți ascunzi adresa de email. Practic, Apple crează o adresă temporară de email pe care o trimite către third parties și, dacă începi să primești mailuri de spam, o poți închide și nu vei mai fi deranjat de astfel de mesaje pe adresa ta.

Location Alerts

iOS 13 ne dă mai mult control asupra modului în care aplicațiile ne accesează locația curentă. Astfel, poți vedea ce informații înregistrează aplicațiile despre locația ta, precum și argumentele pentru care aplicațiile au nevoie de aceste date. Dacă vrei, poți bloca imediat accesul la aceste informații.

Pentru a menține acest feature activ, trebuie să intri în Settings > Privacy > Location Services > Location Alerts și să te asiguri că bifa respectivă este activă.

Funcționalități extinse pentru Apple Wallet

Tot la capitolul securitate, vorbim despre Apple Wallet. Aici, funcționalitățile sunt extinse: poți adăuga cardurile tale, toate biletele digitale de avion sau rezervările de la hoteluri. Toate aceste confirmări de călătorie îți vor apărea și în calendar.

Restricționarea accesului la Control Center din Lock Screen

Oricine poate avea acces la Control Center pe telefonul tău, așa că Apple a luat măsuri pentru a preveni acest lucru. De acum poți dezactiva accesul la Control Center din Lock Screen intrând în Settings > Face/Touch ID & Passcode, introduci parola și intri în secțiunea Allow Access When Locked. De aici, poți dezactiva bifa pentru Control Center.


Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred că singurul lucru care ne împiedică să ne conectam mai bine cu smartphoneurile este lățimea de bandă. Adică rapiditatea cu care putem noi să tastăm pe display. Ah, și abia aștept să se dea drumul turismului spațial. Ceea ce vă doresc și vouă!


>