← Zoom out

Cum poți extinde durata de viață a bateriei pe un iPhone 12

Durata de viață a bateriei este un criteriu important pentru mulți utilizatori, atunci când aleg să-și cumpere un telefon nou. Acum, multe dintre telefoanele lansate recent vin cu baterii mai mari, mai durabile, care le garantează utilizatorilor că nu vor fi nevoiți să-l pună la încărcat în timpul zilei. Iar noile telefoane din gama iPhone 12 nu fac excepție.

Echipa Zoom in iOS Tips
14 Jan 2021  |  4 min
Cum poți extinde durata de viață a bateriei pe un iPhone 12Cum poți extinde durata de viață a bateriei pe un iPhone 12
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Când vine vorba despre telefoanele Apple, ecosistemul iOS este optimizat pentru a conseva bateria, mai ales în stand-by, astfel încât iPhone-ul tău să nu se descarce la jumătatea zilei. Telefoanele Apple nu sunt renumite pentru bateriile lor uriașe. De altfel, Apple nu se concentrează neapărat pe capacitatea bateriei, ci mai degrabă pe a optimiza cât mai mult consumul acesteia.

Cu toate acestea, nu este surprinzător faptul că telefoanele mai mari lansate de Apple sunt cele care au cea mai bună durată a bateriei. Spre exemplu, bateria lui iPhone 12 mini are o durată de viață a bateriei cu 5 ore mai mică decât cea de pe iPhone 12 Pro Max. Potrivit Apple, iPhone 12 Mini poate reda video 15 ore, în timp ce iPhone 12 și iPhone 12 Pro ajung la 17 ore, iar iPhone 12 Pro Max poate ajunge chiar până la 20 de ore.

Dacă vrei să maximizezi durata bateriei pe telefonul tău iPhone 12, iată ce poți face:

Low Power Mode

Low Power Mode reduce puterea de care are nevoie iPhone-ul tău pentru a funcționa și se activează automat atunci când bateria telefonului scade sub 20%. Însă această funcție poate fi activată și manual, dacă anticipezi o zi lungă, în care nu ai posibilitatea de a pune telefonul la încărcat.

Low Power Mode va opri sau reduce procesele care rulează în background, va opri descărcările automate, va dezactiva unele efecte vizuale, iar funcția de auto-lock este pusă pe default la 30 de secunde. În momentul în care ai activ Low Power Mode, vei observa că icon-ul bateriei se colorează în galben. Telefonul va funcționa însă normal și nu vei resimți o scădere a performanței acestuia.

Pentru a activa manual Low Power Mode, trebuie să intri în Settings > Battery și să activezi opțiunea. Funcția se va opri automat în momentul în care bateria iPhone-ului este încărcată peste 80%.

iOS 14 Updates

În decembrie 2020, Apple a lansat cel mai recent update pentru iOS: iOS 14.3. De asemenea, producătorul le-a recomandat utilizatorilor să facă update-ul pentru a extinde durata de viață a bateriei. Potrivit TechRadar, mai mulți utilizatori semnalaseră un consum mai rapid al bateriei odată cu instalarea patch-ului iOS 14.2, iar update-ul lansat în decembrie, 14.3, ar urma să rezolve această problemă.

ios 14.3 baterie

Pune notificările non-esențiale pe silent

Notificările de pe iOS luminează ecranul, ceea ce poate fi util pentru utilizatori: este suficient să arunci o privire pe display, pentru a vedea ce notificare ai primit, fără să mai deblochezi ecranul. Însă dacă vrei să conservi cât mai mult bateria, poți intra în Settings > Notifications și să deazactivezi manual notificările trimise de unele aplicații.

Schimbă setările notificărilor de email

Există trei metode prin care iPhone îți poate aduce noile emailuri pe care le primești sau evenimente din calendar: push, fetch și manual.

  • Push este opțiunea care aduce noile informații cât mai repede posibil
  • Fetch este o opțiune în care iPhone-ul tău scanează după noi informații la o perioadă stabilită de timp, nu constant
  • Manual este opțiunea în care iPhone-ul tău caută noile informații doar atunci când aplicația respectivă este deschisă

Opțiunea „push” este cea care consumă mai multă baterie, întrucât telefonul scanează constant pentru a vedea dacă ai primit emailuri noi sau dacă ai vreun eveniment activ în calendar, dacă au apărut schimbări în contacte etc.

Dacă preferi opțiunea fetch, poți seta astfel încât să îți livreze noutățile o dată pe oră, spre exemplu.

Iar dacă vrei să conservi cât mai multă baterie, poți trece la opțiunea manual, astfel încât să vezi noile emailuri sau evenimente doar atunci când intri în aplicația respectivă.

Pentru a selecta dintre cele 3 opțiuni, trebuie să intri în Settings > Mail > Accounts > Fetch new data și să alegi de acolo opțiunea preferată.

Închide aplicațiile care consumă multă baterie

Extinderea duratei bateriei iPhone-ului tău depinde și de aplicațiile pe care le folosești. Pentru a afla care sunt aplicațiile care consumă bateria, intră în Settings > Battery și vei găsi acolo lista. Ai opțiunea să vezi acest lucru pentru ultimele 24 de ore sau ultimele 10 zile.

De regulă, aplicațiile pe care le utilizezi cel mai des îți consumă cel mai mult bateria, dar poți observa anumite anomalii. Atinge Show activity și astfel vei vedea cât timp ai petrecut într-o anumită aplicație și cât de multă baterie a folosit.

Dacă aplicația consumă bateria mai mult decât ar trebui, o poți dezinstala apăsând lung pe pictograma ecranului de pornire. Dacă vrei totuși să o păstrezi, verifică să ai cea mai recentă versiune a acesteia și poți raporta problema dezvoltatorului.

baterie aplicatii iphone 12

Opțiuni pentru display și alte setări

Aceleași funcții care îți consumă bateria în cazul altor telefoane sunt valabile și pentru iPhone 12. Luminozitatea mare este una dintre acestea. Dacă accesezi Display & Brightness din Setări, poți regla luminozitatea și ai posibilitatea să treci la Dark Mode. De asemenea, ai opțiunea Auto-Lock pentru ca display-ul să nu stea pornit atunci când nu utilizezi smartphone-ul.

display ios iphone 12 baterie

Și redarea sunetelor la un volum mai ridicat scade durata de viață a bateriei, astfel că poți reduce nivelul pentru a mai salva energie.

O altă funcție care îți afectează viața bateriei este GPS-ul. Poți limita utilizarea acestuia pentru anumite aplicații sau îl poți opri complet pentru telefon. Acest lucru îl poți face din Setări accesând Privacy, apoi Location Services.

Dacă oricare dintre aplicațiile tale îți oferă opțiunea, poți selecta să se sincronizeze prin Wi-Fi în loc de conexiuni de date, ceea ce îți oferă o durată de viață suplimentară a bateriei. Un număr minim de aplicații pe telefon ajută de asemenea la o durată de viață mai lunga a bateriei.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>