← Zoom out

Cum îți setezi contul de Gmail pe mobil

Evoluția smartphone-urilor în ultimul deceniu a însemnat pentru utilizatori transformarea gadgetului care reprezenta la început o unealtă pentru convorbiri într-un device esențial pentru job, socializare și nu numai. Iar serviciile Google reprezintă unul dintre pilonii evoluției smartphone-urilor.

Sebastian Ujică in Android Tips
2 Jul 2020  |  3 min
Cum îți setezi contul de Gmail pe mobilCum îți setezi contul de Gmail pe mobil
Setarea unui cont Gmail pe telefon are numeroase avantaje pentru utilizatori.
Let others know:

Join the conversation:
0

Profiți la maximum de serviciile Google? Dacă nu ai un cont de Gmail, răspunsul este nu. În cele ce urmează vom prezenta beneficiile folosirii unui cont de Gmail pentru orice utilizator, indiferent de device-ul folosit, și vom arăta cum îți setezi contul de Gmail pe smartphone.

În trecut, de fiecare dată când îți cumpărai un telefon nou, trebuia să-ți salvezi manual fiecare număr din agendă în noul device, dacă nu aveai toate contactele salvate pe cartel SIM. Celelalte date erau imposibil de recuperat.

Acum, în doar câteva minute de la cumpărarea noului telefon acesta poate să devină o copie fidelă a celui precedent, în ceea ce privește datele păstrate. Și nu este necesară o aplicație de clonare, ci doar de un cont Google.

De asemenea, un cont de Gmail deschide fereastra multor alte servicii precum Google Maps, Google Drive (pentru spațiu de stocare în cloud), Google Calendar, Google Keep și multe altele. Nu toate necesită un cont de Google, însă folosirea aduce multe beneficii despre care vom discuta.

Setarea contului Gmail pe un telefon iPhone

O prezumție greșită a utilizatorilor de device-uri Apple este că un cont de Google aduce beneficii doar utilizatorilor de Android, sistem de operare creat de Google. Însă acest lucru nu este adevărat.

Conectarea la contul de Gmail în browserul Safari de pe iOS oferă o experiență personalizată atunci când utilizatorul folosește orice serviciu Google și permite accesarea unor conturi sau aplicații printr-o simplă apăsare a unui buton pentru cele care sunt integrate în contul de Gmail.

Odată ce a setat contul de Google în Safari, toate preferințele deja stabilite pentru controlul activităților sau al reclamelor se aplică și în browserul de pe iOS. Iar contul de Gmail se poate seta și pe iOS la fel de ușor ca pe Android. Aceștia sunt pașii:

 1. Intră în Setări
 2. Mergi la opțiunea Mail, apoi la Conturi și alege opțiunea Google de la categoria Adaugă Cont
 3. Vei intra automat pe pagina de intrare în contul de Gmail
 4. Introduci adresa de Gmail și parola, dacă sunt deja existente, sau creezi o adresă nouă
 5. Vei fi întrebat ce anumite vrei să sincronizezi cu contul de Gmail
 6. Apeși pe opțiunea Salvează și contul este setat pe iPhone

Setarea contului Gmail pe telefon cu Android

Deși Android este sistemul de operare al celor de la Google, pașii pentru setarea contului de Gmail nu sunt aceiași indiferent de modelul de smartphone folosit, așa cum se întâmplă pe iPhone. Asta deoarece producătorii aleg propriile interfețe care le diferențiază. Ideea principală este însă ca utilizatorul să ajungă la opțiunea Adaugă Contul și alegerea variantei Google.

Majoritatea telefoanelor cu Android au o versiune aproape de cea standard lansată de Google, numită Stock Android. Pentru telefoanele de acest fel, pașii pentru setarea unui cont de Gmail sunt următorii:

 1. Intră în Setări
 2. Alege opțiunea Cont și apoi Adaugă Cont
 3. În acest moment, în funcție de versiunea de Android, se poate cere o parolă, un șablon sau amprenta
 4. Ai ajuns la ecranul cu Adaugă Contul unde introduci adresa de Gmail și apoi parola
 5. Accepți termenii și condițiile de pe pagina următoare
 6. Poți adăuga o modalitate de plată prin introducerea unui card
 7. Salvezi și contul este setat

Pentru utilizatorii de Android trebuie menționat că folosirea unui cont Google este o cerință obligatorie pentru a putea descărca aplicații din Google Play sau folosirea unor aplicații precum Play Music sau Play Games.

Citește și: Cum să-ți recuperezi contul Google dacă e blocat sau ai uitat parola

Beneficiile setării contului Google în telefon

Folosirea unui cont de Google face smartphone-ul și mai puternic. Nu doar în momentul în care cumperi un smartphone nou, deși acela este cel în care utilizatorul simte cel mai bine importanța unui cont Google. Cu un cont de Gmail sincronizat la device-ul vechi, utilizatorul va regăsi pe noul smartphone toate contacte, mesajele, documentele, întâlnirile din calendar sau fotografiile salvate în Cloud.

Introducerea unui cont de Google după ce telefonul a fost deschis prima dată și Android-ul este inițializat permite ca utilizatorul să aibă toate elementele dorite înainte să folosească telefonul în mod obișnuit, după încheierea inițializării.

Folosirea unui cont de Google va oferi apoi utilizatorului acces rapid indiferent de device la parolele salvate, la aplicațiile preferate care folosesc identificarea utilizatorului cu ajutorul contului de Google. Chiar dacă există și aplicații Google care nu necesită conectarea la cont, precum Maps, fără aceasta utilizatorul nu va putea să vadă locurile deja salvate sau să se sincronizeze cu calendarul pentru a arăta locația unei întâlniri programate.

Beneficiile setării contului Google în telefon sunt așadar evidente pentru utilizatori. Smartphone-ul este device-ul de încredere pentru fiecare persoană iar folosirea serviciilor Google ajută la o organizare mai rapidă și eficientă. Și odată ce contul de Gmail a fost setat pe telefon, utilizatorul va putea avea acces la acele date importante și pe alte device-uri.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>