Cum îți salvezi eficient contactele din telefon. Avantaje, de la Gmail la cartela SIM
Au trecut vremurile în care oamenii notau numerele de telefon cu pixul într-o agendă. În prezent, toate contactele necesare se află în device-ul tău.


De aceea este foarte important să ai o metodă eficientă pentru salvarea contactelor. Indiferent cum preferi să faci acest lucru, există anumite avantaje și prin utilizarea unui cont de Gmail, și cu ajutorul cartelei SIM.
Iată tot ce trebuie să știi despre cum să îți salvezi eficient contactele din telefon.
Salvarea contactelor în Gmail
Una dintre cele mai ușoare metode pentru a te asigura că nu vei pierde contactele indiferent de telefonul folosit este configurarea unui cont de Gmail. Am scris deja despre beneficiile pe care le poți avea după setarea contului de Gmail pe telefon, iar principalul avantaj este legat de contacte.
Odată ce utilizatorul a configurat contul de Gmail pe telefon, în setări se începe sincronizarea agendei telefonice. Astfel, cu ajutorul adresei de mail, poți să o accesezi în orice moment, chiar și atunci când îți schimbi smartphone-ul. Tot ce trebuie să faci este să introducă adresa de mail.
Folosirea unui cont de Gmail pentru salvarea datelor de contact este cea mai bună metodă pentru a te asigura că nu pierzi contactele dacă telefonul se defectează sau este furat.
O recomandare: cea mai bună metodă pentru a nu pierde numere de telefon din lista de contacte este sincronizarea ocazională a agendei și înainte de schimbarea telefonului. Astfel, numerele noi introduse în agendă vor fi disponibile o dată cu setarea contului de Gmail.
Salvarea contactelor pe cartela SIM
O altă variantă pentru utilizator este salvarea contactelor pe cartela SIM. Această metodă anulează dependența de un cont de email și îți oferă siguranța că vei avea toate contactele la îndemână. Varianta aceasta îți oferă garanția că vei avea toate contactele și când îți schimbi telefonul, însă nu vei fi protejat în cazul în care cartela SIM se defectează sau telefonul este furat.
Pentru a salva contactele pe SIM, procedura este una facilă. În agenda telefonică se accesează rubrica de setări și apoi categoria import/export contacte. De acolo, trebuie să alegi varianta exportului pe cartela SIM.
Salvarea contactelor în telefon
Păstrăm, în medie, un telefon timp de 2 ani, așa că varianta salvării contactelor în telefon este o soluție bună, deoarece reprezintă un element de siguranță că acestea nu vor fi pierdute. Pentru a face acest lucru, procedura este aceeași cu cea în cazul salvării contactelor pe SIM. Diferența vine că atunci când contactele sunt exportate, trebuie să alegi varianta exportului în memoria telefonului.
Cum îți transferi contactele de pe Android pe PC
Contactele telefonice au un rol important în viața utilizatorilor și o variantă pentru salvarea acestora este stocarea pe calculator, nu doar pe telefon. Poate fi o soluție și pentru utilizatorii care au un număr mare de contacte care ocupă spațiul de pe telefon. Există mai multe variante pentru salvarea contactelor pe PC.
Una dintre acestea este folosirea unei aplicații numite AirMore, prin care poți transfera contacte, mesaje, fișiere sau aplicații pe PC sau Mac fără a folosi un cablu USB. Aplicația trebuie descărcata și în telefon, și sincronizată apoi cu calculatorul care trebuie să fie conectat la aceeași rețea de Wi-Fi ca telefonul. Pentru ca transferul să se facă mai rapid, se poate folosi cablul USB pentru conectarea la PC și aplicația ApowerManager.
Dacă nu vrei să folosești o aplicație pentru salvarea contactelor pe PC, se procedează la fel ca în cazul salvării contactelor pe SIM sau telefon. După ce a fost aleasă varianta de import/export, se alege varianta Exportă în memoria telefonului. Astfel, contactele vor fi salvate într-un format VCF care poate fi copiat apoi în calculator.
Cum îți transferi contactele de pe un telefon vechi pe unul nou
Salvarea contactelor nu reprezintă doar o garanție că acestea nu vor fi pierdute, ci și o metodă de a ușura adaptarea la un nou telefon. Astfel, vei avea toate contactele pe telefonul nou imediat după ce ai terminat procedura de instalare a sistemului de operare de pe smartphone.
Pentru utilizatorii care aleg să își sincronizeze agenda telefonică la contul de Gmail, setarea acestuia pe noul telefon va face ca toate contactele de la ultima sincronizare a contului să fie prezente în noul dispozitiv. În cazul salvării contactelor pe SIM, procedura este aceeași cu cea când au fost salvate. În cazul în care contactele au fost salvate în memoria unui telefon vechi, transferul se poate face cu aplicații precum MobileTrans sau prin copierea fișierului VCF după procedura de la punctul precedent.
Citește și: Cum să-ți recuperezi contul Google dacă e blocat sau ai uitat parola
Cum faci un backup pentru persoanele de contact
Cele mai simple metode sunt deja cele menționate. Sincronizarea agendei telefonice cu un cont de Google asigură utilizatorul că nu va pierde contactele. Salvarea contactelor pe un SIM, în telefon sau pe PC oferă un element de siguranță în cazul în care contul de Gmail este pierdut de utilizator.
De asemenea, salvarea contactelor se poate face și pe un stick USB sau un hard disk extern, după ce a fost făcută conversia agendei telefonice în formatul VCF. Fișierul acesta poate fi salvat de asemenea într-un cont de Cloud. Și dacă aceste măsuri nu sunt suficiente, utilizatorul poate alege și să folosească o aplicație precum Titanium Backup sau Easy Backup pentru salvarea contactelor din telefon.