← Zoom out

Cum îți poți spori productivitatea cu ajutorul iOS 13

iOS 13 vine cu îmbunătățiri și la capitolul productivitate și trebuie să recunosc că pe multe dintre ele le așteptam de mult și le găsesc a fi foarte utile dacă vrei să lucrezi mai eficient.

Costin Giurgea in How to
7 Apr 2020  |  1 min
Let others know:

Join the conversation:
0

Gestionarea fișierelor în iOS 13

Aplicația Files este noutatea care îmi place cel mai mult la iOS 13, pentru că m-am plâns adeseori în trecut că nu pot face zip/unzip la fișiere. Acum, intri în Files > iCloud Drive, apeși lung pe un fișier și ți se deschide un meniu, unde ai varianta de Compress. După ce s-a compresat fișierul, îi poți da Uncompress.

De asmenea, Apple aduce și o altă functie mult-așteptată: Undo/Redo. Pentru Undo, trebuie să faci swipe dreapta cu trei degete pe ecran, pentru Redo swipe stânga cu trei degete pe ecran.

Scanează documente mai simplu

De asemenea, poți scana documente. Din meniul de sus, din partea dreaptă, selectezi opțiunea „Scan documents” și aduci în fața camerei documentul pe care vrei să îl scanezi.

Ți se va deschide apoi un meniu care te întreabă unde vrei să salvezi documentul respectiv, dacă vrei să îl pui pe telefon sau în iCloud Drive.

Tot în Files poți vedea și metadata despre fișierele tale – toate informațiile despre documentele pe care le ai în telefon.

Optimizarea spațiului pe iPhone, în iOS 13

iPhone nu a avut niciodată slot micro SD, astfel încât să poți crește capacitatea de stocare a telefonului tău. Însă este mai simplu ca niciodată să îți transferi fișierele în iCloud sau în Drive, pentru că transferul de date este destul de rapid și intuitiv.

Download manager în Safari

Tot la capitolul productivitate intră și modificările aplicației Safari. În primul rând, Safari are acum și un download manager, care îți permite să vizualizezi foarte rapid fișierele descărcate.

În Safari poți acum naviga mai rapid, pentru că bara de scroll funcționează mult mai bine. De asemenea, poți face și screenshot pentru întreaga pagină (full page screenshot). Pe același screenshot poți face adnotări, apoi poți salva ca PDF direct în Files.


Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred că singurul lucru care ne împiedică să ne conectam mai bine cu smartphoneurile este lățimea de bandă. Adică rapiditatea cu care putem noi să tastăm pe display. Ah, și abia aștept să se dea drumul turismului spațial. Ceea ce vă doresc și vouă!


>