← Zoom out

Cum îți poți folosi telefonul pe post de riglă

Viața ne conduce în tot felul de situații, ca de exemplu momentele în care ai de măsurat ceva prin casă, dar nu mai știi unde ai pus rigla sau ruleta. Telefonul e bun la toate și, deși pare greu de crezut, poate fi transformat chiar și într-un măsurător practic.

Echipa Zoom in Devices
29 Sep 2021  |  3 min
Cum îți poți folosi telefonul pe post de riglăCum îți poți folosi telefonul pe post de riglă
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Cum să îți folosești iPhone-ul pe post de riglă

Începând cu iOS 12, cei de la Apple au introdus pe iPhone o aplicație numită Measure. Această aplicație folosește camera foto a iPhone-ului pentru a măsura și determina cu precizie dimensiunile obiectelor din jurul tău. Prin câteva „touch-uri” pe ecran, poți vedea cât de înaltă este o persoană sau câți centimetri are rama foto de pe noptiera ta.

Measure indică dimensiunile oricărui obiect amplasat între 0,5 și 3 metri de iPhone. Precizia măsurătorii este influențată și de versiunea de iPhone pe care o ai. De exemplu, iPhone 12 Pro, Pro Max, iPhone 13 Pro și Pro Max au un scanner LiDAR – tehnologie care ajută iPhone-ul să înțeleagă mai bine mediul din jur, astfel că măsurătorile sunt exacte.

Cum utilizezi aplicația Measure din iPhone-ul tău

În primul rând, asigură-te că iPhone-ul tău are update-urile la zi. Este important să ruleze măcar sistemul de operare iOS 12. După ce ai făcut update-ul, aplicația Measure ar trebui să se instaleze automat. De asemenea,  o poți descărca gratuit din App Store în orice moment: Measure, Apple.

Deschide aplicația Measure. Vei vedea că seamănă foarte mult cu aplicația de cameră foto. Poziționează iPhone-ul, astfel încât pe ecran să vezi obiectul pe care vrei să îl măsori. Când îndrepți camera către un obiect, vei putea observa că, pe ecran, apare un punct alb. Mută punctul alb la punctul de start al măsurătorii, apoi apasă butonul “+” pentru a selecta punctul final al măsurătorii.

În felul acesta poți măsura atât distanțele dintre două puncte, cât și lungimi între mai multe puncte, aria unei anumite forme, așa cum poți vedea în imaginea următoare.

measure-app-store

Cum să îți folosești Android-ul pe post de riglă

Cum telefoanele cu Android nu au încă aplicații de măsurat proprii, vom apela fix la ce găsim în Google Play sau Play Store. Și ca să nu „cotrobăi” netul în lung și în lat, avem pentru tine câteva recomandări de aplicații pe care le poți testa.

ImageMeter – aplicație de măsurat

Este o aplicație asemănătoare cu Measure, de la Apple, în sensul că măsoară lungimi, unghiuri, pe baza fotografiilor pe care le faci. Imaginile și dimensiunile le poți exporta în format PDF, JPEG și PNG, și de asemenea, în versiunea plătită a aplicației, poți importa PDF-uri și poți măsura desene la scară, ceea ce poate fi util dacă lucrezi în domenii precum construcții, arhitectură, inginerie. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play: ImageMeter – photo measure

AR Ruler App – aplicație de măsurat

Este o altă aplicație pentru măsurare, care folosește realitatea augmentată (AR) și  camera smartphone-ului pentru a determina dimensiunile obiectelor din jurul tău. Cu ajutorul AR Ruler App poți măsura atât distanțe simple, cât și unghiuri, suprafețe și perimetre, volume, înălțimi. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play: AR Ruler App – Tape Measure & Camera To Plan

Bubble Level – Angle Meter – aplicație de măsurat

Bubble Level – Angle Meter poate fi folosită foarte ușor pentru a măsura atât lungimea și lățimea unui obiect, cât și unghiuri. Aplicația poate fi  utilizată și pentru a detecta dacă un obiect este înclinat sau nu. Vezi mai multe detalii pe Google Play.

CamToPlan – aplicație de măsurat

Disponibilă gratuit pe Google Play, CamToPlan te ajută să măsori lungimea, distanța, suprafața oricărui obiect,  grație realității augmentate (RA) și ARCore, pe baza cărora aplicația funcționează. Vezi mai multe detalii pe Google Play.

Ruler  – aplicație de măsurat

Este o aplicație foarte simplă, user-friendly, care pur și simplu transformă display-ul telefonului tău într-o riglă clasică. Te ajută să măsori obiecte mici, de câteva zeci de centimetri. Pentru obiectele mai mari, indicat este să folosești aplicațiile care funcționează pe bază de AR. Descoperă aplicația Ruler.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>