← Zoom out

Cum îți portezi numărul la Vodafone. Ghid complet cu pașii de urmat

Portarea numărului tău de telefon la Vodafone este o operațiune simplă, pe care o poți face atât în magazine, cât și online. Acoperirea rețelei, calitatea serviciilor, dar și obținerea unei oferte mai bune sunt printre principalele motive pentru care utilizatorii își portează numărul de telefon.

Sebastian Ujică in Trending
6 Oct 2020  |  4 min
Cum îți portezi numărul la Vodafone. Ghid complet cu pașii de urmatCum îți portezi numărul la Vodafone. Ghid complet cu pașii de urmat
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

La Vodafone, dacă îți portezi numărul de abonament sau de cartelă pe un abonament nou, beneficiezi de oferta specială de portare, cu beneficii suplimentare incluse în abonamente, dar și cu reduceri substanțiale la telefoanele tale preferate.

De altfel, Vodafone este certificată drept cea mai bună rețea de date mobile din România, potrivit testelor realizate în martie 2019 de către compania independentă de testare a rețelelor de comunicații P3 communications GmbH din Germania, înregistrând cel mai mare punctaj pentru calitatea și performanța serviciilor de date mobile.

Indiferent de motiv, în prezent este ușor pentru orice utilizator să facă portarea numărului în Vodafone. Aici vei găsi cele mai importante informații legate de portare, precum și un ghid complet pentru portarea numărului de telefon la Vodafone.

Categorii de numere care pot fi portate

Atunci când dorești să schimbi furnizorul de servicii, dar dorești să păstrezi numărul de telefon, este important să fii conștient cum se poate face acest lucru.

În primul rând, atât numerele de telefonie fixă, cât și cele de telefonie mobilă pot fi portate în altă rețea. De asemenea, și numerele de telefon destinate serviciilor cu apel gratuit, numerele personale universale sau serviciile cu tarif special sunt eligibile pentru portare.

Se pot porta următoarele categorii de numere:

– numere de telefonie mobilă: orice utilizator își poate păstra numărul de telefon dacă se portează, indiferent că este abonat sau că folosește o cartelă prepaid.
– numere de telefonie fixă: numerele de telefonie fixă pot fi portate doar în interiorul aceluiași județ sau în interiorul municipiului București, iar numărul va rămâne neschimbat și după portare.
– alte tipuri de numere: în această categorie intră numerele personale universale, numerele destinate serviciilor de apel gratuit, numerele de acces universal, precum și numerele serviciilor cu tarif special. Dacă numărul de telefon va fi folosit în același scop, el poate fi păstrat și după portare.

IMPORTANT: Numerele de telefonie fixă nu pot fi portate către rețele mobile și invers.

Beneficiile portării unui număr de telefon

Trecerea de la un furnizor de telefonie mobilă la altul este o decizie individuală care este legată de nevoia utilizatorului. Poate fi vorba despre o ofertă la un abonament sau o cartelă prepaid. Poate fi vorba de o ofertă mai bună la telefonul mult-dorit sau de problemele de semnal din zona în care locuiește utilizatorul.

Indiferent de motivul pentru care alegi să-ți portezi numărul, această operațiune este gratuită.

Ce trebuie să faci dacă îți dorești portarea numărului de telefon

Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă ai decis să-ți portezi numărul la Vodafone este să verifici contractul pe care îl ai cu actualul furnizor și clauzele specificate în document.

În momentul în care vei solicita portarea, vei primi lista documentelor necesare pentru încheierea contractului cu actualul operator și trecerea la Vodafone. După aceea, un operator al companiei te va suna pentru a confirma cererea de portare și vei fi informat de pașii necesari pentru a finaliza portarea.

Portarea în rețeaua Vodafone – ghid pas cu pas

Portarea numărului la Vodafone se poate face atât în magazinele Vodafone, cât și online. Vei avea nevoie de cartea de identitate și de ultima factură de la operatorul actual de telefonie.

Dacă vrei să faci online cererea de portare, tot ce ai de făcut este să alegi un abonament din oferta Vodafone sau un telefon din magazinul online, să selectezi opțiunea „Mă portez în rețea”, să completezi datele necesare și să trimiți comanda. Ulterior, vei fi contactat de către un operator Vodafone pentru a finaliza portarea. Poți citi mai multe detalii despre acest proces și aici.

În magazin sau online?

Poți opta pentru oricare dintre aceste variante – portarea durează 3 zile lucrătoare, conform reglementărilor ANCOM, și se poate prelungi doar din motive tehnice, dar nu mai mult de 25 de zile.

Odată depusă cererea de portare, aceasta va fi procesată doar după verificarea actelor și dacă sunt îndeplinite toate condițiile de activare pentru noul contract.

Numărul tău de telefon va funcționa pe toată durata procesului de portare.

Când trebuie să alegi un nou telefon

Dacă vrei să-ți iei un telefon nou odată cu portarea, vei beneficia de oferte speciale în magazinul online, inclusiv de telefoane la care ai garantat cel mai bun preț din online.

În momentul în care cererea de portare va fi procesată și finalizată, vei primi un SMS prin care vei fi anunțat că portarea a avut succes, iar telefonul comandat va fi primit în curând.

Ce beneficii ai dacă te portezi la Vodafone

Portarea numărului de telefon în rețeaua Vodafone este gratuită, iar utilizatorul beneficiază de oferte excelente la abonamente, telefoane și de o rețea care în ultimii 6 ani a primit certificarea pentru cea mai performantă rețea mobilă din România, câștigând la ambele categorii: servicii de date mobile și de voce.

Cât durează portarea numărului

Vodafone respectă reglementările ANC astfel că portarea durează maxim 3 zile lucrătoare. Procesul poate să se prelungească în situații excepționale, însă în limita a 25 de zile lucrătoare.

Cum îți anulezi cererea de portare

Nu există o limită pentru numărul de portări pe care le poți face. În cazul în care te răzgândești, pentru anularea portării numărului, va trebui să depui o cerere la magazinele sau partenerii autorizați Vodafone, cu maximum 24 de ore înainte de ziua stabilită pentru portarea numărului tău de telefon.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>