← Zoom out

Cum știi dacă o aplicație îți folosește camera sau microfonul pe iPhone

Apple a încercat ca odată cu ultimul update al sistemului de operare să aducă mai multă transparență în mâinile utilizatorilor.

Echipa Zoom in Devices, iOS Tips
23 Sep 2020  |  1 min
Cum știi dacă o aplicație îți folosește camera sau microfonul pe iPhoneCum știi dacă o aplicație îți folosește camera sau microfonul pe iPhone
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

De acum, utilizatorii de iPhone vor putea afla mai ușor ce aplicații le folosesc camera foto sau microfonul telefonului.

Odată ce ți-ai făcut upgrade la iOS 14, cel mai nou sistem de operare pentru iPhone, sunt șanse mari ca două mici detalii să îți sară în evidență. În funcție de aplicațiile pe care le utilizezi, vei vedea în anumite momente cum în partea superioară a display-ului, deasupra orei și bateriei, să îți apară un punct verde sau unul portocaliu. Ce înseamnă acestea două?

Control complet asupra camerei și microfonului de pe iPhone

Apple a adus pe iOS 14 mai multă transparență pentru utilizatori. De acum vei afla în orice moment dacă o aplicație pe care o folosești ți-a activat camera frontală sau microfonul smartphone-ului.

Atunci când camera ta de selfie va fi pornită în timp, pe ecran vei vedea un punct mic verde care te va avertiza de acest lucru. Acest serviciu este disponibil de multă vreme pe MacBook și pe iMac, însă este încorporat în rama display-ului, alături de camera video.

Dacă pentru ecranul iPhone-ului tău vei sesiza că se aprinde un punct portocaliu, acesta te va avertiza că microfonul telefonului este activat de o aplicație pe care o folosești în acel moment.

Această mică schimbare te poate ajuta să identifici rapid aplicațiile care ar putea să aibă acces la camera foto sau microfonul telefonului tău fără să îți ceară permisiunea.

În versiunile anterioare ale iOS, niciun utilizator nu era informat atunci când microfonul era activat de o aplicație care în mod normal nu ar fi avut nevoie de acest serviciu.

iOS 14 este disponibil la download încă din data de 16 septembrie și vine cu numeroase noutăți pe care te sfătuim să le încerci, dacă ești proprietar de iPhone.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>