Cum faci cele mai reușite selfie-uri cu telefonul
Ai ajuns la concertul trupei preferate și ești singur. Îți plac la nebunie drumețiile pe munte și faci des diverse trasee montane. În ultimii ani, selfie-urile au devenit extrem de populare și nu cred că există om care să nu aibă în telefon astfel de fotografii. În lume, într-un singur minut, sunt realizate 64.583 de selfie-uri.


Vă dați seama cam cât de populare sunt selfie-urile? Se pare că primul om care a realizat o astfel de fotografie este americanul Robert Cornelius în 1839, iar cel mai celebru selfie este cel realizat de Ellen DeGeneres la premiile Oscar din 2014. A devenit, în doar câteva ore, cea mai distribuită fotografie din istorie, depăşind-o chiar și pe cea a președintelui Barack Obama, de la realegerea lui în fruntea SUA. Toată lumea știe celebra poză în care apar Jennifer Lawrence, Channing Tatum, Meryl Streep, Julia Roberts, Ellen DeGeneres, Kevin Spacey, Bradley Cooper, Brad Pitt, Lupita Nyong’o, fratele acesteia şi Angelina Jolie.
Moda selfie-urilor a ajuns chiar și în spațiu în 1966, iar răspunzător pentru asta este astronautul american Buzz Aldrin. Kim Kardashian a devenit celebră pentru miile de selfie-uri postate pe Instagram și Twitter. Apoi a lansat chiar și o carte intitulată sugestiv „Selfish”, care cuprinde, desigur, sute de selfie-uri cu ea. Cum faci însă cele mai reușite selfie-uri cu telefonul?
În primul rând, avem nevoie de lumină bună. Eu sunt mare fan al luminii naturale și cred că este ideală pentru o astfel de fotografie. Atenție mare la sursa de lumină. Să nu fie contre-jour. Adică lumina trebuie să vină din față. Nu poziționați telefonul cu fața către soare, pentru că veți ajunge o umbra și nu vreți asta. Alegeți unghiul care vă avantajează cel mai bine. Sau “profilul care te avantajează”. Cele mai reușite selfie-uri sunt cele în care ții camera puțin mai sus față de nivelul feței. astfel, ochii devin vizual mai mari, în timp ce fața este mai alungită. Ceea ce este de dorit 🙂
La fel de important este și background-ul. Aveți mare grijă la ceea ce este în spatele vostru, ar trebui să te uiți bine în jur înainte să faci selfie-ul, ca să nu ai vreo surpriză neplăcută. Contează enorm și momentul sau locul în care faci selfie-ul respectiv. Adică, vorba lui Dinica în Filantropica: “să spună o poveste.” Ai prins apusul în vacanța superbă de vara trecută, din Santorini, ai fost la Untold și ai prins fix momentul în care Aoki aruncă torturile în public sau ai prins momentul în care Verstappen câștiga titlul mondial… toate intră la categoria selfie veritabil. Un selfie apreciat este întotdeauna relevant – asta e regula de bază. Mai e o treabă foarte importantă: să nu exagerezi cu actoria. Adică tot ce e forțat se vede și dă rău. Naturalețea întotdeauna a fost cheia. O fotografie frumoasă este una naturală, în care zâmbești, te simți bine, ca și cum camera nu ar exista și totul o să iasă brici.
Pe lângă asta, te poți juca cu aplicații sau filtre. Există numeroase aplicații pe care le poți descărca pentru a face poze cât mai bune.
Citește și: 3 aplicații pe care le folosesc pentru editarea fotografiilor de pe Instagram
Pentru că la început vorbeam despre celebrul selfie de la Oscar… și ăsta e un pont bun de pus în practică: selfie de grup. Aici vine sarabanda de like-uri 🙂 Plus că genul acesta de fotografie de grup devine și o amintire foarte frumoasă peste ani.
Ultimul sfat este probabil și cel mai important: folosește telefoanele cu cameră frontală bună, cu mai mulți MP. Chiar e mega important să faci asta dacă vrei să arate impecabil selfie-ul. Și aici am câteva recomandări pentru voi. În primul rând mă gândesc la Samsung Galaxy A52s – 32 MP care vine la pachet cu o cameră întotdeauna clară și constantă. Sistemul de camere multi-obiectiv Galaxy A52s 5G duce fotografiile la nivelul următor. Camera frontală de 32 MP a lui Galaxy A52s 5G realizează fotografii clare, de înaltă rezoluție, pe tot parcursul zilei. Unde mai pui că poți să te folosești de efectul bokeh, pentru a estompa delicat fundalul, iar fața ta devine mai cool decat puteai să iți dorești 🙂 Dacă tot am deschis discuția, să amintim și de Galaxy S21 FE. Camera de selfie de pe Samsung Galaxy S21 FE vine cu 32 MP în loc de 10 MP cât are S21. Mai trebuie luat în discuția asta și OPPO Reno 6. OPPO și-au concentrat eforturile în direcția îmbunătățirii performanțelor camerelor foto, lucru vizibil mai ales pe OPPO Reno 6, 5G. Ai detalii bune, culori naturale la fel ca în viața reală, focalizare automată, imagini ultra-clare și pline de detalii. În plus, smartphone-ul filmează 4K şi vine cu filtre şi efecte Beauty savuroase. Și nu în ultimul rând trebuie să îl amintim și pe simpaticul Samsung Galaxy S22 Ultra. Galaxy S22 Ultra vine echipat cu un sistem de patru camere, ideale pentru creatorii de conținut, care vor să fie pregătiți oricând să surprindă momentele importante din viața lor. Pe lângă acestea, există și camera frontală de 40MP, cu f/2.2, ideală pentru selfie-uri reușite, clare și detaliate.
Toate cele patru modele le puteți găsi AICI