← Zoom out

Cum configurezi un iPhone nou

Te numeri cei care tocmai ce ai schimbat vechiul telefon cu un iPhone 12 sau chiar iPhone 13? Cu siguranță vrei să știi și cum să îl configurezi corect. Iată care sunt pașii concreți pentru configurarea unui iPhone.

Echipa Zoom in iOS Tips
15 Feb 2022  |  3 min
Cum configurezi un iPhone nouCum configurezi un iPhone nou
Sursa: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Pasul 1. Pornește iPhone-ul

În primul rând, asigură-te că smartphone-ul tău este încărcat și că ai la îndemână o conexiune Wi-Fi stabilă la care te vei putea conecta. Pornește apoi telefonul, ținând apăsat lung pe butonul lateral sau butonul Adormire/Trezire (în funcție de model) până când, pe ecran, apare logo-ul Apple.

Sursa: Apple

Pasul 2. Selectează limba și locația

După ce apare logo-ul, dă un swipe up pe ecran pentru a alege limba în care vrei să ai setat meniul telefonului. Alege țara în care locuiești, apoi pe ecran îți va apărea un mesaj „Quick Start”, prin care poți transfera toate datele, fotografiile, clipurile și informațiile de pe iPhone-ul vechi pe iPhone-ul nou. Pașii prin care poți muta informațiile de la un iPhone la altul sunt detaliați în articolul de aici: Cum să transferi date între două telefoane iPhone

Sursa: Apple

În cazul în care nu vrei să transferi datele de pe alt iPhone, din meniul cu Quick Start apăsa butonul de jos Set Up Manually sau Configurați manual și îți va apărea o listă cu rețelele Wi-Fi la care te poți conecta. Alege rețeaua ta, cea la care ai acces, introdu parola de net, apasă butonul Join și iPhone-ul tocmai s-a conectat la Wi-Fi.

Pasul 3. Configurează funcția Face ID sau Touch ID și creează un cod de acces

În continuare, va fi nevoie să urmărești instrucțiunile de configurarea care apar pe ecran: adică, să bifezi termenii și condițiile ca fiind acceptate, să setezi opțiunea pentru Face ID și Touch ID (aceste opțiuni pot fi configurate pe loc sau mai târziu, din setări). Prin Face ID și Touch ID poți folosi recunoașterea facială sau amprenta digitală pentru a-ți debloca dispozitivul și pentru a face cumpărături. După ce configurezi funcția Face ID, urmărește pașii care îți apar pe ecran și creează-ți un cod de acces format din patru cifre care va fi util atunci când vrei să folosești  Apple Pay sau alte opțiuni.

Pasul 4. Transferă informații și date dacă ai un backup iCloud

După introducerea codului, pe ecran vei primi o listă cu mai multe modalități prin care poți transfera aplicații și date pe noul iPhone. Dacă ai un backup iCloud ori un backup creat pe computer sau laptop, poți să-ți restaurezi sau să-ți transferi datele de pe vechiul tău dispozitiv pe dispozitivul nou.

Dacă nu ai niciun backup de pe iPhone-uri vechi, selectează „Nu transfera aplicații și date”.

Pasul 5. Introdu ID Apple

Pe ecran îți va apărea apoi un formular de logare în care va fi nevoie să introduci ID-ul tău Apple și parola asociată. Dacă nu mai știi parola sau nu ai un ID Apple alege  „Ați uitat parola sau nu aveți ID Apple?” și îți vei putea crea rapid un ID Apple.

În final, mai rămân trei pași: să activezi actualizările automate, astfel încât iPhone-ul să rămână cu update-urile la zi, să configurezi Siri și alte servicii, să configurezi funcția Timp de utilizare, în cazul în care crezi că ai nevoie. Funcția Timp de utilizare îți furnizează informații despre timpul petrecut de tine sau de copiii tăi, pe dispozitivele tale.

Cum transferi datele de pe un Android pe un iPhone

Menționam anterior că dacă vrei să transferi datele de pe un iPhone vechi pe un iPhone nou, cel mai simplu este să folosești opțiunea Quick Start care apare pe ecran atunci când configurezi telefonul pentru prima dată. Quick Start este un sistem propriul Apple de transfer al datelor de la iPhone, la iPhone. Pentru a-l utiliza, iPhone-ul actual trebuie să ruleze iOS 12.4 sau o versiune ulterioară.

Însă ce faci când vrei să transferi datele de pe un Android pe iPhone? Cel mai simplu este să folosești aplicația  Move to iOS .Este o aplicație special creată de cei de la Apple prin care poți muta în siguranță toate datele importante pe care le ai pe un Android.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>