← Zoom out

Cum blochezi un număr de telefon pe iPhone sau Android

Există tot felul de motive pentru care ajungem să blocăm anumite numere de telefon. Fie primim mesaje tip spam, fie suntem sunați la ore nepotrivite, suntem apelați des pentru a răspunde unor chestionare irelevante sau poate am postat un anunț, la un moment dat, iar acum încă primim telefoane de la persoane interesate de el.

Echipa Zoom in Devices, Trending
23 Aug 2021  |  3 min
Cum blochezi un număr de telefon pe iPhone sau AndroidCum blochezi un număr de telefon pe iPhone sau Android
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Oricare ar fi motivul, când nu vrei să primești apeluri sau mesaje de la un anumit număr de telefon, există modalități prin care îl poți bloca, atât pe iPhone, cât și pe Android.

Întâi de toate, ce înseamnă că un număr este blocat? Mai exact, telefonul tău va opri mesajele sau apelurile nedorite, înainte ca acestea să ajungă la tine. Practic, dacă cealaltă persoană încearcă să te sune, apelurile ei sunt redirecționate către mesageria vocală și nu vei mai fi notificat. Mesajele trimise sau primite nu vor fi livrate. Când blochezi numărul, cealaltă persoană nu va primi niciun mesaj cum că nu vrei să mai „ai contact cu ea”. Așa că sunt șanse mari ca unii să nu afle niciodată că tu ai blocat apelul, definitiv sau pentru o vreme.

Cum blochezi un număr dacă ai iPhone

Dacă ai iPhone, există mai multe modalități prin care poți bloca un număr. În cazul în care ai fost contactat de curând de persoana respectivă, atunci poți intra în apeluri recente, atinge butonul „Informații”, de lângă numărul de telefon sau contactul pe care dorești să-l blochezi. Derulează în jos meniul afișat, apoi atinge „Blocați acest apelant” sau ”Block this Caller”

Blochează numărul din mesaje

O altă metodă este din Mesaje. Deschide conversația avută cu numărul respectiv, atinge butonul din partea de sus a conversației, apoi atinge butonul „Informații”.  Derulează în jos, apoi selectează „Blocați acest apelant” sau ”Block this Caller”

Blochează numărul din lista de contacte pe iPhone

O altă metodă este să blochezi numărul din lista de contacte, mai exact, accesează din ecranul principal Settings > Phone > Call Blocking & Identification. În continuare ți se va afișa lista ta de contacte. De aici, selectează numărul pe care vrei să îl blochezi și apasă pe „Block Contact”. În funcție de versiune iOS pe care o ai, poți să găsești opțiuni de blocare diferite de ce am menționat, însă sunt destul de intuitive.

Blochează numărul din FaceTime

Dacă ești în aplicația FaceTime, intră în ultima conversație FaceTime pe care ai avut-o cu numărul respectiv, click pe pictograma Info, apoi din meniul afișat derulează în jos, până la opțiunea „Blocați acest apelant” sau „Block this Caller”.

Dacă numărul este salvat în lista de contacte, o altă opțiunea este să accesezi Setări > FaceTime > Contacte blocate. Derulați în partea de jos, selectează „Adăugare nouă” și selectează numele sau numărul de contact.

Pentru a vedea numerele de telefon pe care le-ai blocat poți să accesezi Configurări > Telefon  > Contacte blocate sau din Configurări > Mesaje. Sub SMS/MMS ai Contacte blocate.

Cum blochezi un număr dacă ai un telefon cu Android

La fel ca la iPhone, și pe Android există mai multe modalități prin care poți bloca un număr.

Cum blochezi pe Samsung un număr de telefon

De exemplu, dacă ai un telefon Samsung, tot ce ai de făcut este să intri în meniul de aplicații sau meniul de start și să accesezi „Telefon”, din opțiunile de jos.

Selectează „Mai multe” (acea opțiunea ca trei puncte în partea dreaptă, sus) > Setări > Blocare numere > Blocare expeditori necunoscuți și introdu numărul pe care vrei să îl blochezi.

blocare numar telefon samsung 1
blocare numar telefon samsung 1

Cum blochezi pe Huawei sau Xiaomi un număr de telefon

Dacă ai un telefon Huawei poți bloca numărul direct din mesaje. Deschide conversația cu persoana pe care vrei să o blochezi, atinge butonul cu cele trei puncte, din colțul dreapta, sus și selectează Blocklist.

O altă metodă este să intri și lista de contacte, dacă numărul este salvat deja. Apasă pe numărul respectiv, apoi din meniul de jos, apasă pe butonul cu cele trei puncte verticale. Selectează „Block contact”.  Pașii aceștia sunt asemănători și în cazul unui telefon Xiaomi.

Nu uita că exemplele date pot fi puțin diferite pe telefonul tău. Pașii diferă de la un model de telefon la altul, dar întotdeauna sunt destul de intuitivi.

Majoritatea telefoanelor Android au în prezent moduri simple de a bloca anumite numere și, indiferent de model, poți bloca un număr fie din apelurile recente, din setările telefonului, din lista de contacte (dacă numărul de telefon este deja salvat) sau din mesaje, adică din conversațiile pe care le-ai avut cu persoana respectivă.

Nu este deloc complicat să alegi cu cine vorbești. Indiferent care sunt motivele pentru care vrei să blochezi un număr, o poți face definitiv sau doar pentru o vreme.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>