← Zoom out

Cum arată smartphone-ul meu ideal pentru gaming

Salutare! Aici Ovidiu Pătraşcu, un mare fan al gaming-ului pe consolă, pe PC și pe smartphone.

Ovvy in Featured, Zoom In
24 Nov 2020  |  2 min
Cum arată smartphone-ul meu ideal pentru gamingCum arată smartphone-ul meu ideal pentru gaming
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

În articolele trecute vă vorbeam despre jocurile mele preferate de pe mobile, iar astăzi vă voi prezenta câteva dintre cele mai bune telefoane de gaming în funcție de buget. Și pentru că bugetul este foarte important, Vodafone.ro garantează cel mai bun preț din online la telefoane. Aruncați un ochi peste oferte, poate găsiți ceva perfect pentru voi.

Deși te poți juca aproape orice joc pe aproape orice telefon, există câteva caracteristici care îți vor oferi o experiență de gameplay mai bună:

  • Procesorul – atunci când îți alegi un telefon de gaming, primul lucru la care trebuie să te uiți este procesorul, un procesor puternic înseamnă o experiență de gaming mult mai bună
  • Cu cât ai mai mulți RAM la telefon, cu atât mai bine
  • Display-ul – the bigger the better

Cu cât este mai mare ecranul cu atât este mai confortabil să te joci pe un smartphone. Aici aș adăuga și refresh rate-ul. Pentru o experiență de gaming de TOP, aș recomanda minim 90Hz, optim 120Hz, și, dacă este posibil, chiar top tier-ul de 144Hz.

Hai să vedem și câteva recomandări în funcție de buget:

4000 de RON / Scump da’ bun

ASUS ROG Phone 3, probabil cel mai bun și puternic telefon dedicat gaming-ului, combinația dintre procesorul Snapdragon 865 Plus și cei 16 GB RAM este una ideală pentru gaming.

Ecranul AMOLED cu 144hz refresh rate, este perfect pentru gaming + acest telefon fiind unul dedicat gaming-ului are și câteva accesorii speciale, cum ar fi un cooler montabil pentru a menține constant temperatura optimă și a evita supraîncălzirea.

3000 de RON / Poate cel mai bun raport preț/calitate

Black Shark 3 de la Xiaomi. Mai accesibil decât ASUS ROG Phone 3 și cu specificații asemănătoare, singurul lucru care dezamăgește în comparație cu rivalul sau mai scump, este refresh rate-ul de „doar” 90 Hz.

Sub 2000 de ron / Ieftin și bun

Realme 6 Pro este probabil cea mai bună varianta dacă ești în căutarea unui telefon de gaming la un preț accesibil. Cu un procesor Qualcomm SM7125 Snapdragon 720G, 8 GB RAM și 90Hz refresh rate, Realme 6 Pro, deși costă jumătate sau chiar mai puțin decât ASUS ROG Phone 3 și Black Shark 3, oferă o experiență de gaming foarte bună.

Am realizat și un top al smartphone-urilor care nu sunt dedicate gaming-ului însă totuși performează excelent și oferă o experiență de gaming aproape perfectă:

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, are dimensiunea perfectă pentru un device de gaming, ecran Super AMOLED cu un high refresh rate de 120Hz, iar procesorul Exynos 990 și cei 8 GB de RAM completează acest device care, deși nu este dedicat gaming-ului, se descurcă incredibil de bine când vine vorba de jocuri.

One Plus 8 Pro oferă o combinație excelență între puterea de procesare și unul dintre cele mai bune display-uri de pe piață, cu un refresh rate de 120Hz.

Motorola Edge Plus, care mi-a atras atenția printr-un feature absolut genial, are triggere digitale poziționate la marginea ecranului. Acest feature mi s-a părut un gamechanger!


Ovvy
Sunt Ovidiu Pătrașcu, iar cele două mari pasiuni ale mele, fotbalul și tehnologia, m-au făcut campion mondial și european la FIFA. Sunt creator de conținut pe YouTube, unde îmi împart toate secretele din FIFA cu voi.


>