← Zoom out

Cum activezi Dark Mode pe iOS 13

Apple a avut întotdeauna un sistem de operare foarte prietenos și un ecosistem menit să-ți facă viața mai ușoară. iOS 13 aduce câteva noutăți care simplifică și mai mult lucrurile și care îți permit să interacționezi cu mai multe elemente din exteriorul ecosistemului. Iar cel mai apreciat nou feature de pe iOS 13 este Dark Mode.

Costin Giurgea in How to
6 Apr 2020  |  2 min
Let others know:

Join the conversation:
0

Există mai multe variante prin care poți activa Dark Mode pe iOS 13. Prima este în momentul în care faci update la iOS 13 sau când îți cumperi un nou device de la Apple. A doua variantă presupune să intri în Settings -> Display & brightness -> Appearence. Poți active Dark Mode și din Control Centre, făcând swipe up pe ecran și apăsând lung indicatorul de luminozitate, apoi apăsând pe Appearance Dark. Modul se poate activa și prin control vocal: „Hey, Siri. Turn on dark mode” și pentru a-l opri „Turn off dark mode”.

cum activezi dark mode pe ios 13
În aplicația de email, textul apare albastru sau violet pe fundal negru
cum activezi dark mode pe ios 13
Dark Mode rămâne activat și la navigarea pe Instagram

În momentul în care bifezi Dark Mode, telefonul intră pe un background negru. Toate aplicațiile prin care navighezi de obicei vin cu acest background negru. Ce am observat este că în aplicația de mail, scrisul nu mai este alb pe fundal negru, ci uneori devine albastru pe negru sau chiar mov pe negru. Asta este ceva ce mie nu-mi place în mod deosebit.

Este important de știut că Dark Mode schimbă background-ul în negru mai ales pentru aplicațiile care au legătură cu iOS: settings, photos, podcasts etc. În schimb, dacă intri pe Facebook, background-ul rămâne alb.

De asemenea, Dark Mode poate fi personalizat astfel încât să apară în funcție de programul tău. De la Display & brightness, selectezi „Automatic” și apoi ai două opțiuni: „Sunset to Sunrise”, dacă vrei să folosești acest mod doar seara, sau „Custom Schedule”, în care poți personaliza intervalele orare pentru Dark Mode.

Apple a creat și niște wallpapers dedicate pentru Dark Mode. Pentru a le vizualiza, trebuie să intri în Settings -> Wallpaper -> Choose a new wallpaper -> Stills, unde vei găsi 4 wallpapers pentru Dark Mode.

cum activezi dark mode pe ios 13

Cum optimizezi consumul bateriei în iOS 13

În plus, Dark Mode te ajută și să mai economisești ceva baterie, un lucru util dacă se întâmplă să ajungi sub 20% cu bateria.

Și dacă tot am ajuns la categoria optimizare consum, trebuie să mai știți că în Settings -> Battery -> Battery Health puteți găsi bifa „Optimized Battery Charging”.

Practic, iPhone-ul tău va învăța din obiceiurile tale zilnice momentele cele mai potrivite pentru a duce încărcarea bateriei peste 80%, pentru a prelungi durata de viață a acesteia.


Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred că singurul lucru care ne împiedică să ne conectam mai bine cu smartphoneurile este lățimea de bandă. Adică rapiditatea cu care putem noi să tastăm pe display. Ah, și abia aștept să se dea drumul turismului spațial. Ceea ce vă doresc și vouă!


>