← Zoom out

Cum activezi Dark Mode pe Instagram

Instagram oferă o schemă alternativă de culori care înlocuiește interfața albă obișnuită a Instagramului cu nuanțe de gri și negru.

Andrei Bobeică in Trending
17 Mar 2021  |  1 min
Cum activezi Dark Mode pe InstagramCum activezi Dark Mode pe Instagram
Dark Mode pe Instagram poate ajuta la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei smartphone-ului tău întrucât pixelii albi consumă mai multă energie decât cei negri | Foto: Pexels
Let others know:

Join the conversation:
0

Dark Mode pe Instagram poate ajuta la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei smartphone-ului tău întrucât pixelii albi consumă mai multă energie decât cei negri. Acest lucru este valabil mai ales pentru telefoanele cu ecrane AMOLED, unde pixelii negri sunt dezactivați complet. Mulți utilizatori consideră, de asemenea, că modul întunecat reduce oboseala ochilor.

Dark Mode a fost lansat în octombrie 2019, iar pentru a te putea folosi de acest lucru trebuie să ai cel puțin Android 10 sau iOS 13 pe smartphone-ul tău.

Cum activezi Dark Mode pe telefonul tău

Utilizatorii au opțiunea de a-și activa Dark Mode doar pentru anumite aplicații. De altfel, există telefoane care îți permit să selectezi un interval orar în care smartphone-ul tău să intre în Dark Mode. Spre exemplu, seara, pentru a-ți proteja ochii de luminozitatea puternică.

Pe Instagram, opțiunea Dark Mode poate fi activată foarte simplu. Hai să vedem cum, în funcție de sistemul de operare al telefonului tău:

Dark Mode Instagram pentru iPhone

  • Deschizi setările telefonului
  • Selectezi „Afișaj și luminozitate”
  • Atingi „Întunecat” pentru a schimba tema
  • Intri pe Instagram

Mod întunecat Instagram pentru Android

  • Deschizi setările telefonului
  • Derulezi în jos până la „Afișare”
  • Activezi comutatorul „Tema întunecată”
  • Intri pe Instagram

Alte modalități de a economisi energia în Instagram

Instagram preîncarcă imagini și videoclipuri, dar poți limita acest lucru și poți salva puțin energia bateriei tale. Atinge pictograma Meniu din partea dreaptă sus a aplicației, apoi atinge pictograma Setări din partea de jos. Derulezi la Cont, urmat de „Utilizarea datelor mobile” și activezi „Economisire date”.

Acest lucru va împiedica încărcarea videoclipurilor în avans, astfel încât acestea vor fi descărcate numai atunci când alegi să faci asta. Nu înseamnă foarte mult, dar este important atunci când energia bateriei scade și nu ai încărcătorul la îndemână.


Andrei Bobeică
Salut! Sunt Andrei Bobeică, jurnalist cu peste 5 ani de experiență. Îmi place să dau Zoom pe tot ceea ce e nou în tehnologie, nu știu cum ar arăta viața fără un smartphone și sunt pasionat de sport.


>