← Zoom out

Cum accesezi conținutul telefonului Samsung pe computerul cu Windows 10

Pe piața smartphone-urilor, telefoanele cu Android devin din ce în ce mai populare. Samsung este unul dintre liderii pieței cu o bază uriașă de fani și utilizatori. Cum telefonul reprezintă un dispozitiv atât de important pentru stocarea informațiilor, conectarea la un PC și stocarea datelor pe acesta este și ea foarte importantă.

Sebastian Ujică in Android Tips
15 Jul 2020  |  4 min
Cum accesezi conținutul telefonului Samsung pe computerul cu Windows 10Cum accesezi conținutul telefonului Samsung pe computerul cu Windows 10
Let others know:

Join the conversation:
0

Cum accesezi conținutul telefonului Samsung pe computerul cu Windows 10? Din fericire, variantele sunt nenumărate. Spre deosebire de iPhone, telefonul Samsung permite utilizatorului să acceseze conținutul direct pe calculator, fără să fie necesar vreun program sau o operațiune complicată.

Practic, transferul datelor de pe un telefon Samsung pe un PC este similar cu conectarea unui hard disk extern la calculator. Este necesar doar telefonul, calculatorul și un cablu care să le conecteze. Însă există și alte variante care oferă multe avantaje.

De ce ai nevoie pentru a conecta dispozitivul Samsung cu un PC cu Windows 10

Dacă ai telefonul și calculatorul la îndemână, tot ce este necesar pentru conectare este un cablu. Cu USB-C sau micro-USB pentru partea introdusă în telefon și cu USB-C sau USB-A pentru computer, în funcție de sloturile disponibile pe device-uri. Dacă vorbim de gadget-uri moderne, varianta cea mai des întâlnită va fi folosirea unui cablu micro-USB la un capăt și cu USB-C la celălalt.

Există însă și varianta conectării wireless. Este necesar ca ambele dispozitive să fie conectate la aceeași rețea de WiFi și instalarea unui program pe fiecare dispozitiv, Samsung Message Backup. Altă variantă este conectarea prin Bluetooth. Nu în ultimul rând, un device Samsung poate fi conectat la un PC cu ajutorul unui cont Microsoft.

Cum partajezi conținut între Samsung și Windows 10

Am enumerat variantele prin care telefonul Samsung se poate conecta la un PC cu Windows 10, acum vom detalia cum se face partajarea conținutului între device-uri. Pentru varianta conectării cu ajutorul unui cablu USB, există două opțiuni: fie conectarea în modul MTP, astfel încât telefonul să nu considere PC-ul doar o sursă de alimentare, fie prin Samsung Kies.

Modul MTP este cel standard prin care vezi conținutul telefonului sub forma unor fișiere în Windows și le poți copia în mod normal. Viteza de transfer este însă una destul de mică astfel că eliberarea memoriei telefonului poate să dureze destul de mult. În schimb, Samsung Kies este o variantă similară cu iTunes pentru iPhone. Cu ajutorul aplicației poți transfera cu ușurință contacte, muzica, fotografiile și multe altele de pe Samsung pe PC.

Varianta prin WiFi cu ajutorul aplicației Samsung Message Backup necesită câțiva pași suplimentari. După conectarea la aceeași rețea WiFi și pornirea aplicației, utilizatorul trebuie să scaneze un cod QR afișat pe ecranul PC-ului cu ajutorul telefonului. După aceea, cele două device-uri sunt conectate cu succes.

Varianta folosirii Bluetooth-ului este ceva mai complicată. După activarea acestuia pe ambele device-uri, utilizatorul trebuie să meargă pe PC la opțiunea „Bluetooth sau alte device-uri”. După aceea trebuie selectată varianta Bluetooth și ales device-ul din listă. Codurile de pe cele două device-uri trebuie să coincidă. După aceea se va alege opțiunea „Conectează-te” de pe Windows și „Împerechează” de pe telefon.

Cu oricare dintre aceste metode vei putea aduce conținutul de pe telefonul Samsung pe calculatorul cu Windows 10.

Cum legi un telefon cu Android la PC când instalezi Windows 10

Cu ajutorul unui cont Microsoft se poate conecta telefonul Samsung la PC. Este necesar ca pe telefon să fie instalat browserul Microsoft Edge, iar pe acesta utilizatorul să se conecteze la contul Microsoft. Din acel moment, telefonul va putea fi văzut în Windows în setări, opțiunea Telefon și apoi cea cu „Adaugă un telefon”.

Odată ce a făcut asta, utilizatorul poate să transmită multe informații către PC. De exemplu, poate trimite un articol de pe un site care să fie citit pe PC în loc de telefon. Poate schimba chiar și denumirea PC-ului care adesea este una generică precum „Acest PC”. Pentru realizarea acestui lucru, trebuie intrat în Setări, Sistem și opțiunea Despre. Acolo vei găsi Specificațiile Device-ului, de unde poate fi redenumit PC-ul.

Nu este obligatorie folosirea browserului Edge pentru trimiterea link-urilor către PC. Este posibil și cu ajutorul aplicației Cortana de pe mobil.

Aplicații care te ajută să rulezi conținut de pe telefon pe ecranul computerului

În urmă cu 3 ani, cei de la Samsung au lansat o funcționalitate specială numită DeX care permite telefoanelor high-end de la Samsung să aibă o experiență similară cu cea de pe un PC conectându-se la un monitor, o tastatură și un mouse. Această variantă este posibilă însă doar pe flagship-uri, Galaxy A90 5G fiind primul telefon din seria Galaxy A care a venit cu suport pentru DeX.

Însă orice conținutul de pe orice telefon Samsung poate să ajungă pe un PC cu Windows 10. O variantă la îndemână este oferită chiar de către cei de la Samsung cu aplicația SideSync. Aceasta permite ca ecranul de pe telefon să ajungă într-o fereastră pe calculator. Astfel, utilizatorul poate transmite mesaje text sau efectua apeluri telefonice de pe PC. De asemenea, transferul de date este unul facil cu ajutorul aplicației.

O altă variantă este prin Screen Mirroring, după conectarea celor două device-uri cu ajutorul unui cont Microsoft. Astfel, pe PC va putea fi văzut tot conținutul de pe telefonul Samsung. Se poate naviga în aplicații, se pot schimba setări și se pot partaja conținutul între telefonul Samsung și computerul cu Windows 10.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>