Cum a schimbat pandemia modul în care folosim smartphone-ul
„Noul normal” va fi pliabil. Aceasta este concluzia la care un studiu efectuat recent pare să fi ajuns. Hai să vedem și de ce.


2020 a schimbat modul în care lucrăm, în care socializăm, în care călătorim și ne organizăm viețile. Pandemia COVID-19 ne-a apropiat și mai mult de dispozitivele noastre inteligente de acasă și ne-a împins să avem mai mare încredere în ceea ce tehnologia ne poate oferi zi de zi.
Cât de mult ne-a apropiat fenomenul „Work From Home” de device-uri

Recent, Samsung a publicat un studiu care vorbește despre impactul pe care pandemia din acest an l-a adus asupra relației noastre cu gadgeturile, iar rezultatele par mai categorice ca niciodată: 74% dintre participanții la studiu, din Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud, au apelat în acest an la smartphone pentru a face multitasking între problemele importante din activitatea profesională, dar și cea personală.
Timpul petrecut pentru a urmări conținut video online a crescut cu 67 de procente, cumpărăturile realizate cu telefonul au crescut cu 66%, consumul de social media și de videocall-uri a crescut cu 55, respectiv 53 de procente, iar volumul de mesaje trimise de pe un device pe altul a sărit cu 51%.
Iar ca experiența de utilizare să fie mai plăcută, utilizatorii cer și device-uri pe măsură.
Ce caută acum un user la un smartphone

Contextul actual pune pe prim plan flexibilitatea în motivele pentru care un smartphone este mai mult sau mai puțin atractiv în ochii unui utilizator. Aceasta se traduce printr-un lucru concret: un device orientat mai mult spre multitasking care vine cu o capacitate crescută de procesare.
84% dintre utilizatori vor acces mai mare la informație și entertainment chiar și atunci când sunt mobili, 79% își doresc să poată folosi mai multe aplicații simultan, iar 76% vor un singur device care să le poată face pe toate.
Cum folosesc cei din generațiile Millennials și Z smartphone-ul în acest moment

Mesageria, mailurile, social media, platformele de e-commerce și cele de conținut video sunt cele mai des utilizate de către reprezentanții generației Millennials, dar și generației Z. 78% dintre aceștia își folosesc smartphone-ul pentru multitasking, iar 76% consideră că un smartphone pliabil ar fi de mare ajutor.
Potrivit studiului Samsung, 64% dintre utilizatori vor un smartphone pliabil pentru ecranul mai mare și o portabilitate mai bună, 46% și-l doresc pentru o experiență vizuală mai plăcută, iar 38% pentru experiența de multitasking pe un ecran mult mai generos.
Cu o tehnologie care încă se află la primii pași făcuți pe piață, smartphone-urile pliabile pot oferi în momentul de față doar o parte din răspunsurile cerute de utilizatori. Optimizat, ceea ce azi e perceput ca o inovație, ecranul pliabil are toate șansele să se transforme într-o ofertă completă pentru aproape toți userii.