← Zoom out

Cum a fost la Gaming Marathon

Cine a spus că gamingul nu poate să facă bine, nu a urmărit niciodată edițiile Gaming Marathon.
Acesta este unul dintre proiectele cele mai dragi mie, un eveniment online care aduce la un loc cei mai cunoscuți creatori de conținut din România, iar acestia pe parcursul a 24 de ore fac streaming pe youtube/twitch sau facebook și „atacă” diferite probleme sociale.

Ovvy in Trending
4 Jul 2022  |  3 min
Cum a fost la Gaming MarathonCum a fost la Gaming Marathon
Sursa Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Totul a început pe 25 martie 2020 cu prima ediție, o ediție caritabilă care a reușit să strângă 10.000 de dolari către Fundația Pentru Smurd, iar pe 19 iunie am ajuns la a 11-a ediție de gaming marathon.

Cea mai recentă ediție a avut că tema relația dintre părinți și copii și a încercat să îi aducă pe aceștia împreună prin intermediul jocurilor. Chiar scriam într-un articol anterior despre cât de important este pentru un părinte să vădă că jocurile nu sunt dușmanul său în relația cu copilul, ci pot fi un aliat, un tool care să îl apropie de copil și astfel să petreacă mai mult timp împreună.

Mă bucur să văd că odată cu trecerea timpului părinții încep să fie din ce în ce mai deschiși către acest domeniu, poate și pentru că la rândul lor au fost „gameri” atunci când erau mai tineri sau pur și simplu sunt mai atenți și văd jocurile ca un amic în dezvoltarea relației cu copiii.

Un lucru este sigur, societatea se dezvoltă și mă bucur tare mult să văd asta.

În ultimii ani am încercat să mă implic cât mai mult în proiecte care creează ceva pentru societate și în proiecte din care pot învăța ceva. Mă bucur să spun că Gaming Marathon este un astfel de proiect, un proiect care m-a învățat trei lucruri foarte importante:

„Faith în humanity restored”

Deși dau dovadă de mult optimism și pozitivate în clipurile pe care le înregistrez pe youtube, de foarte multe ori am fost martor la lucruri „unfair” care se întâmplau în online. Asta ușor ușor, în ultimii ani mă făcuse să îmi pierd puțin din optimismul pe care îl aveam. Totul s-a schimbat însă cu primele ediții din Gaming Marathon. Am fost impresionat să văd atâta bunătate și atâția urmăritori care vor să ajute, care vor să doneze sau care pur și simplu vin cu o vorbă bună, cu un vibe bun pe live.

Am învățat că deși există un procent de persoane care sunt pornite pe „hate”, majoritatea sunt oameni buni, optimiști și care vor să se ajute între ei. Un fel de „faith în humanity restored”.

Unde’s mulți, puterea crește

Acest eveniment cu toate reușitele sale, nu ar fi fost posibil niciodată fără implicarea masivă a tuturor creatorilor de conținut din România.. și asta m-a bucurat tare. Pe mulți dintre ei îi urmăream deja de ceva timp, dar nu știam clar ce fel de oameni sunt. Odată implicați în acest proiect și odată ce i-am văzut cât de deschiși sunt la problemele sociale, mi-am dat seama că avem o generație frumoasă care va reuși lucruri mari în viitor!!

Nu ești singur

Nu știu dacă am vorbit vreodată despre asta însă pe perioada liceului m-am lovit rău de tot de problema bullying-ului.

Diferența față de perioada adolescenței mele este că acum ai un „safe place” unde poți să te duci, unde poți să spui prin ce ai trecut și unde găsești oameni care te vor ajuta, și mă refer aici la stream-urile creatorilor de conținut din GG League și nu numai.

Așa că dacă ai vreo problemă și cauți o comunitate care să te ajute, vino la noi pe live-uri și îți promit că o îți transformăm supărarea într-un zâmbet.

Vă las mai jos câteva statistici de la maratonul de pe 19 iunie și va invit pe toți la următorul Gaming Marathon, un eveniment nu doar pentru gameri, un eveniment pentru toți:

  • 29 live streams
  • 95 livestream hours
  • 4700 peak viewers
  • 560k+ live video views
  • 380k+ unique viewers
  • 700k+ people reached on Social Media

Ovvy
Sunt Ovidiu Pătrașcu, iar cele două mari pasiuni ale mele, fotbalul și tehnologia, m-au făcut campion mondial și european la FIFA. Sunt creator de conținut pe YouTube, unde îmi împart toate secretele din FIFA cu voi.


>