← Zoom out

Comparație Huawei P50 vs. P50 Pro – ce aduce nou fiecare telefon

Veste bună pentru fanii Huawei. Modelele P50 și P50 Pro vor fi disponibile și în România începând cu 27 ianuarie. Astfel că te poți înscrie pe lista primilor utilizatori ce vor să testeze cele mai performante smartphone-uri Huawei.

Echipa Zoom in Devices, Lansări
4 Feb 2022  |  5 min
Comparație Huawei P50 vs. P50 Pro – ce aduce nou fiecare telefonComparație Huawei P50 vs. P50 Pro – ce aduce nou fiecare telefon
Sursa Foto: https://consumer.huawei.com/en/phones/p50-pro/
Let others know:

Join the conversation:
0

Specificațiile tehnice  P50 vs. P50 Pro

Știrea că Huawei P50 și P50 Pro au fost lansate nu mai este deloc nouă. E chiar de domeniul anului trecut, când la finalul lunii iulie, cei de la Huawei au etalat într-o prezentare oficială toate atuurile și noile îmbunătățiri aduse seriei 50. La aproape jumătate de an de la lansare, Huawei a dezvăluit că începând cu data de 27 ianuarie, modelele P50, P50 Pro și P50 Pocket vor fi disponibile la precomandă, iar unele dintre ele pregătesc și cadouri. Mai exact, pentru precomanda lui P50 Pro (negru sau gold) primești gratuit o pereche de  Freebuds Pro 😍

Încântați de așa veste bună, în articolul de azi, dăm un zoom pe specificațiile celor două modele P50 și P50 Pro, analizând asemănările și diferențele dintre ele.

Design memorabil și elegant

Atât  Huawei P50, cât și P50 Pro vin un design pe care sigur îl vei ține minte. Cu eleganța și simplitatea telefoanelor de ultimă generație ne-am obișnuit deja. Însă noutatea celor două modele stă în designul atractiv al lentilelor de pe spate, care par a fi un infinit sau doi ochi care te privesc strălucitor.

În plus, cele două modele vin asortate într-o gamă de culori care ne duc cu gândul la produsele premium, de lux. Un alt avantaj este că body-ul este rezistent la apă și praf, având certificare IP68. Textura body-ul se ridică și ea la nivelul așteptărilor noastre, dând acea senzație soft, plăcută de îți este mai mare dragul să ții telefonul în mână 🙂 .

Sursa Foto: Huawei

Display generos și performant

La capitolul display, atât P50, cât și versiunea Pro par a fi din gama telefoanelor care spun că „mărimea contează”. Ca dimensiuni, cele două display-uri sunt destul de generoase. Huawei P50 are 6.5 inches, rezoluție 1224 x 2700 pixels, în timp ce Huawei P50 Pro  are 6.6 inches și 1228 x 2700 pixels rezoluție.

Diferența semnificativă între cele modele se simte la capitolul rată de refresh. Versiunea Pro are un display mai dinamic, ai parte de conținut fresh, plăcut, în culori vii și realiste. Oferă o experiență de vizionare mai fluidă, având o rată de refresh de 120 Hz, mai mare decât cea a versiunii P50  (90 Hz rată de refresh).

Prin ce surprinde sistemul de camere foto Huawei P50

Având în vedere că sistemul de camere foto este vedeta telefoanelor Huawei, vom vorbi separat despre specificațiile întâlnite pe P50 vs. P50 Pro, acestea fiind destul de diferite. Cum era de așteptat, pe versiunea P50 vei întâlni dotări mai modeste decât pe Pro. Începând cu numărul lentilelor, până la numărul de pixeli. Huawei P50 vine echipat cu trei lentile, încadrate de la mic la mare astfel:

  • Un  periscope telephoto 12 MP,  f/3.4 cu zoom de până la 80x
  • Un ultra-wide de 13 MP, f/2.2
  • Un wide, de 50 MP, f/1.8

Cei de la Huawei promit că prin camere performante ale lui P50 poți surprinde detaliile de zi cu zi, în culori puternice, realiste și în cadre clare, stabile și atractive.

Din punct de vedere al camerei frontale, P50 vine cu o lentilă de 13 MP, f/2.4, (wide).

Ce aduce nou sistemul de camere foto Huawei P50 Pro

Comparat cu smartphone-urile de top de la Apple și Samsung, Huawei P50 Pro promite tehnologii puternice și multe beneficii la capitolul foto. Vine echipat cu patru obiective generoase:

  • Cameră telephoto de 64 MP, f/3.5
  • Cameră True Chroma de 50 MP, f/1.8
  • Cameră True Chroma de 40 MP, MONO, f/1.6
  • Cameră cu ultra-wide de 13 MP, f/2.2

La toate acestea se adaugă și camera frontală de 13 MP care suportă imagini cu până la 4160 x 3120 pixeli rezoluție, astfel încât selfie-urile tale vor fi clare și atrăgătoare.

Atât sistemul de camere al lui P50, cât și al lui P50 Pro vin echipate cu nenumărate opțiuni de optimizare a fotografiilor tale, plus noi motoare de imagine HUAWEI XD Optics și HUAWEI XD Fusion Pro care ofertă pozelor mai multă lumină, detalii mai clare și culori inspirate din realitate.

Sursa: https://consumer.huawei.com/en/phones/p50-pro/

P.S. Precomandă un P50 Pro și primești gratuit 🎁 și o pereche de Freebuds Pro 🥳

Performanță de top

La capitolul performanță, ambele modele vin dotate cu celebrul procesor Snapdragon 888, ceea ce înseamnă că P50 și P50 Pro sunt pregătite să țină sesiuni lungi de gaming și multitasking.

Chiar dacă ne-am fi așteptat la un 5G, în loc de 4G, cel mai probabil, Huawei a ales să facă acest compromis din lipsă de componente proprii și, posibil, pentru a evita restricții impuse de autoritățile americane. Știm că, în 2020, Qualcomm a primit permisiunea SUA de a vinde cipuri către Huawei, dar numai în versiunea 4G.

Chipsetul de 5 nm oferă performanțe superioare în procesarea datelor, multitasking și timp de răspuns pe ambele modele. În plus față de P50, modelul P50 Pro vine și cu sistem de răcire cu lichid grafen 3D care asigură o disipare rapidă și stabilă a căldurii. Așadar, telefonul nu se va supraîncălzi în timpul jocului.

Baterie

Nu au baterii de 5000 mAh, dar la ce fast charging au cu siguranță cele două modele Huawei își vor îndeplini misiunea. P50 vine echipat cu un Li-Po de 4100 mAh, în timp ce P50 Pro aduce o autonomie de 4360 mAh. Ambele telefoane au un fast charge⁠ de 66W. Diferența este că, P50 Pro vine echipat, în plus, și cu încărcare Wireless HUAWEI SuperCharge⁠ de 50 W .

Comparație și concluzii – Ce să alegi între Huawei P50 și Huawei P50 Pro

Dacă cele două modele deja ți-au făcut cu ochiul și nu știi exact ce să alegi, atunci răspunsul se rezumă la o două întrebări. Cât de mult contează pentru tine sistemul de camere de pe un telefon? Dar autonomia sau bateria? Dacă răspunsul este „de la foarte mult în sus” atunci, recomandat este să alegi modelul Pro, dat fiind că el are mai multe beneficii la capitolul foto.

Chiar dacă ambele modele sunt dotate cu tot ce ai nevoie, pe modelul Pro ai mai multe lentile cu care te poți juca și îți poți antrena creativitatea, ai mai mulți numeri de pixeli și tehnologie foto de top.

De asemenea, și la capitolul autonomie, Huawei P50 Pro este mai rezistent decât varianta P50, însă diferența este destul de mică. Ai 4360 mAh pentru P50 Pro în loc de 4100 mAh cât are  Huawei P50. În rest, telefoanele sunt destul de asemănătoare, atât ca design, display (P50 este mai compact, P50 Pro mai mare și vine cu rată de refresh de 120Hz), cât și ca dotări interioare.

Cele două smartphone-uri sunt puternice, elegante, durabile și sunt o alegere ideală pentru cei care își doresc un smartphone nou-nouț și abia intrat pe piața din România.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>