← Zoom out

Cele mai importante caracteristici ale unui telefon la care trebuie să fii atent

În teorie, alegerea unui smartphone nou nu ar trebui să fie un proces prea dificil. În practică, atunci când te afli în fața unei decizii vei observa că ai foarte multe opțiuni excelente din care trebuie să iei cea mai bună decizie.

Echipa Zoom in Devices
30 Oct 2020  |  4 min
Cele mai importante caracteristici ale unui telefon la care trebuie să fii atentCele mai importante caracteristici ale unui telefon la care trebuie să fii atent
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Chiar și în contextul în care nu vrei să faci niciun compromis și ești dispus să investești în achiziționarea unui smartphone de top, vei observa că opțiunile tale nu vor fi limitate. Ca să îți fie mai simplu, trebuie să pleci de la câteva lucruri simple.

În primul rând trebuie să știi ce vrei, fie că vorbim aici despre unele capricii care nu te vor ajuta foarte mult în utilizarea de zi cu zi. În al doilea rând, trebuie să știi exact ce ai nevoie ca viitorul tău smartphone să știe să facă, pentru că și aici pot fi multe răspunsuri.

Din fericire, fie că ai nevoie de un smartphone pentru activitatea ta profesională, pentru vacanțe și fotografii, pentru entertainment sau pur și simplu pentru că îți place brandul, poți să găsești mereu soluții ca să iei o decizie pentru care îți vei mulțumi mai încolo. Iată după ce trebuie să te uiți:

Prețul telefoanelor

Nu împărțim aici smartphone-urile între modele de top, smartphone-uri din gama medie și cele low-end, mai accesibile, pentru că nu asta contează de fapt. Prețul contează de fiecare dată când trebuie să îți alegi un smartphone nou, iar indiferent de categoria în care te încadrezi, trebuie să știi cum să obții o ofertă mai avantajoasă pentru tine.

De aceea, primul lucru pe care trebuie să îl faci este un research online, ca să vezi ofertele momentului la telefoanele care te interesează. Atunci când cumperi online un smartphone sunt șanse foarte mari să găsești un preț mai bun față de un magazin.

Spre exemplu, la Vodafone ai garantat cel mai bun preț din online la telefoane, motiv pentru care este cel mai indicat ca de fiecare dată căutările tale să înceapă verificând prețurile pe internet.

Display-ul telefonului

Dacă știi că ești un mare consumator de jocuri și entertainment pe smartphone, atunci display-ul este o caracteristică foarte importantă de care trebuie să ții cont. Iar aici nu vorbim numai despre mărimea display-ului, deși și ea joacă un rol important, pentru că va determina cât de mare va fi în realitate telefonul tău, ci și de rata de refresh a ecranului, care îți poate schimba complet experiența de utilizare.

Ce trebuie să știi la acest capitol este că poți să găsești smartphone-uri extrem de performante care au un ecran de numai 60Hz rată de refresh.

Dacă vrei însă ca jocurile să arate și să se miște cu adevărat impecabil, atunci orientează-te spre ecrane care vin ori cu 90Hz rată de refresh, ori cu 120Hz. Dar dacă înclini mai mult în această direcție, trebuie să ții cont de alt aspect, despre care vorbim puțin mai jos.

Bateria telefonului

Dacă în urmă cu 5 ani durata de viață a bateriei era o problemă acuzată de mulți utilizatori, producătorii au încercat odată cu cele mai noi device-uri să vină ori cu optimizări care reușesc să reducă substanțial consumul bateriei, ori cu baterii mult mai mari, ceea ce a dus și la smartphone-uri de dimensiuni impresionante.

Ceea ce trebuie să știi la acest capitol este că nu trebuie să alergi mereu dupa mai mulți mAh, pentru că nu sunt relevanți de fiecare dată. Poți să găsești un smartphone cu o baterie de aproximativ 3000 mAh al cărui sistem de operare este optimizat să reducă drastic consumul și astfel te poți bucura de o zi full de utilizare fără să îți ții mereu în ghiozdan cablul de încărcare sau bateria externă.

display telefoane

Cu 5G sau fără?

2020 a fost fără îndoială anul smartphone-urilor 5G, dar tehnologia se află încă la început, iar potențialul ei nu a fost încă descoperit. Cu viteze de transfer impresionante, 5G vine cu un mic avertisment: odată folosit la capacitate maximă, smartphone-ul va rămâne mult mai rapid fără baterie, motiv pentru care trebuie să știi să îți optimizezi de fiecare dată modul în care consumi datele.

Deși promite să fie și cu siguranță va fi un „game changer”, tehnologia 5G este încă la primii săi pași, astfel că dacă ai pus ochii pe un smartphone care nu vine cu această noutate, alegerea ta nu va fi deloc greșită. Atâta timp cât este compatibil cu principalele tale nevoi.

Puterea de procesare

Realitatea este că în 2020 e foarte dificil să mai găsești un smartphone care să ți se pară complet neatractiv ca design. Cu ecran curbat sau nu, cu spate de sticlă sau din aluminiu, cu rame finisate impecabil, cu decupaje fine pentru camera de selfie, cu un modul agresiv sau subtil de camere pe spate, există de toate pentru toate preferințele și, deși ele reprezintă un factor important de decizie, credem că ar trebui să fii foarte atent asupra „motorului” de sub capotă.

Un procesor nou va face ca smartphone-ul să ruleze aplicațiile mult mai bine pentru o perioadă mai lungă de timp, iar alături de destui GB RAM, recomandăm peste 4, să te poți bucura de toate resursele nelimitate de entertainment și productivitate la care ai acces acum.

Ce trebuie să știi este că nu ești obligat să alegi un smartphone de mari dimensiuni, dacă nu vrei, ca să te bucuri de performanțe, pentru că sunt destule telefoane mici extrem de performante care au apărut în 2020.

Camerele foto/video

telefon camere foto

Potrivit unui studiu realizat de Mylio, aproximativ 90% dintre toate fotografiile realizate în 2019 au fost făcute cu telefonul mobil, iar 2020 se poziționează chiar mai sus de atât.

În total, vorbim despre peste 1.4 trilioane de poze la nivel global care sunt realizate și stocate în format digital, iar aceste cifre arată un singur lucru: camera foto este un element esențial al unui smartphone, nu se adresează doar marilor pasionați de fotografie sau profesioniști din domeniu, ci este disponibilă tuturor celor care vor să își salveze cele mai frumoase momente, chiar dacă cel puțin 50% dintre ele sunt cu pisica.

Dacă nu știi ce ți s-ar potrivi mai bine aici, îți putem recomanda să vezi cele mai bune telefoane pentru selfie din care ai putea alege ceva ce-ți place.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>