← Zoom out

Cele mai frecvente greșeli pe care să le eviți când îți cumperi un smartphone nou

Atunci când ești în căutarea unui smartphone, un singur lucru nu poți spune: că nu ai variante. Și tocmai pentru că o decizie poate fi dificil de luat uneori, ar fi indicat să eviți câteva greșeli pe care le vei regreta mai târziu.

Echipa Zoom in Devices
3 Nov 2020  |  2 min
Cele mai frecvente greșeli pe care să le eviți când îți cumperi un smartphone nouCele mai frecvente greșeli pe care să le eviți când îți cumperi un smartphone nou
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Indiferent care este bugetul tău, există nenumărate device-uri pe care le poți lua în calcul, însă acolo unde ai multe opțiuni există și riscuri. Iată care sunt cele mai importante la care trebuie să fii foarte atent.

Nu faci research

Nu lua niciodată decizii care pot să producă un impact important asupra bugetului tău lunar fără să te documentezi puțin înainte. Acordă-ți puțin timp și urmărește review-uri la telefoane care se află pe lista ta de interes, ca să înțelegi mai bine care sunt avantajele lor și cum ai putea beneficia tu mai mult de pe urma acestora.

În plus, cu puțin research poți descoperi oferte mai bune, care nu numai te vor ajuta să rămâi în bugetul stabilit, dar și să găsești un terminal de top la preț avantajos. Dacă în acest moment ești în căutarea unui device nou, Vodafone.ro îți oferă garantat cel mai bun preț din online la smartphone-urile tale preferate.

Nu aștepți momentul potrivit

Fie că vrei să-ți schimbi smartphone-ul pentru că actualul tău terminal nu mai funcționează așa cum ar trebui, fie că o faci pentru că îl ai deja de câțiva ani și te-ai plictisit de el, răbdarea poate juca un rol esențial atunci când îți cumperi un model.

O greșeală pe care o poți face este să te grăbești și să ratezi apoi principalele perioade de reduceri. Acestea pot veni ori în preajma sărbătorilor, când sunt lichidările de stoc sau în perioadele din an în care producătorii scot pe piață telefoane noi.

Cauți mereu ultimul model apărut

Și pentru că am ajuns la capitolul modelelor noi, o altă greșeală pe care trebuie să o eviți este să uiți complet de terminalele de top lansate cu un an în urmă. De cele mai multe ori, după ce un producător lansează un upgrade important, generațiile anterioare ajung să coste mai puțin, în ciuda faptului că din punct de vedere al performanțelor reprezintă în continuare opțiuni solide.

Te vei bucura în continuare de tehnologii noi, vei plăti mai puțin pentru ele, iar până când vor ajunge să fie considerate depășite de către producător, moment în care update-urile de securitate și software nu vor mai fi compatibile, vor mai trece mulți ani.

Iei în calcul un singur brand de fiecare dată

Chiar dacă ești fanul unui brand de telefoane, nu ignora niciodată competiția. Motivul este foarte simplu: poți rata multe oportunități de a încerca tehnologii noi la prețuri mai accesibile. Mai mult decât atât, ai putea avea surpriza de a descoperi că alte telefoane pe care în mod normal nu le-ai lua în calcul vor fi mai de folos pentru principalele tale nevoi.

Nu iei în calcul propriile nevoi

Așa trecem la acest ultim punct important al greșelilor de evitat atunci când îți cumperi un telefon nou: îți ignori nevoile. Este adevărat că de la un nivel încolo toate smartphone-urile sunt extrem de perfomante și pot face tot ce le ceri, însă dacă ești foarte pasionat de fotografie, ar trebuie să ai în prim-plan un smartphone care oferă cea mai bună cameră de pe piață, același lucru fiind valabil și dacă ai nevoie de un telefon pentru productivitate sau pentru gaming. Pleacă întotdeauna de la lucrurile unde smartphone-ul poate fi de folos și de acolo caută cele mai bune variante pentru tine.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>