← Zoom out

Cele mai frecvente greșeli care îți pot strica telefonul mobil și cum să le eviți

Când investești într-un smartphone nou, vrei să te țină mult timp. Chiar dacă majoritatea telefoanelor actuale au o durată medie de viață, adică după doi-trei ani vine momentul să-l schimbi, există câteva soluții care pot prelungi performanța smartphone-ului tău.

Echipa Zoom in Trending
8 Jun 2021  |  3 min
Cele mai frecvente greșeli care îți pot strica telefonul mobil și cum să le evițiCele mai frecvente greșeli care îți pot strica telefonul mobil și cum să le eviți
Sursa foto: Stocksnap
Let others know:

Join the conversation:
0

Cel mai important este să ai grijă de el și să eviți greșelile întâlnite frecvent în rândul utilizatorilor:

Lași bateria să se descarce la maximum

Autonomia bateriei este în topul lucrurilor care părăsesc rapid telefonul. Greu să eviți scăderea capacității bateriei, dar poți prelungi „drumul” până acolo. Pentru a nu ajunge să depinzi de un cablu de încărcare sau de o baterie externă, recomandat este să urmezi câteva sfaturi. În primul rând, evită să încarci sau să descarci complet bateria dispozitivului tău.

Bateriile Li-Ion rareori trebuie încărcate într-un ciclu complet, de la sub 10% până la 100%. Poți conecta telefonul la priză atunci când ajunge la 30-40% baterie și îl poți deconecta când ajunge la 90%.

Bluetooth-ul, GPS-ul şi WiFi-ul rămân pornite permanent

Când sunt deschise și nu sunt folosite, Bluetooth-ul, GPS-ul, WiFi-ul, Datele Mobile sau Hotspot-ul contribuie la descărcarea mai rapidă a smartphone-ului tău. Recomandat este să le pornești doar atunci când ai nevoie de ele. O altă idee este să nu ții luminozitatea display-ului și timpul de închidere al ecranului la maximum și nici toate aplicațiile rulând în fundal.

Ții telefonul alături de obiecte care pot zgâria ecranul

Poate că are protecție Gorilla Glass, rezistentă la zgârieturi, dar tot nu este recomandat să apeși ecranul telefonului cu obiecte dure sau ascuțite. Când îl ții în geantă, alături de chei, baterie externă, parfum, pixuri, unghiere și tot felul de alte obiecte, este puțin probabil ca display-ul și sistemul de camere să nu aibă de suferit.

Cel mai bine este să păstrezi telefonul în husă și într-un buzunar al genții, separat de restul obiectelor. În felul acesta, îl menții în siguranță, plus că îl vei găsi ușor atunci când ai nevoie de el.

Folosești telefonul la temperaturi extreme

Indiferent de model, este esențial să menții telefonul la temperaturi moderate. Zona de confort ideală este cuprinsă între 16° și 22°C, însă smartphone-ul poate funcționa corect și la 0 și 35 °C. Însă peste aceste limite poți deteriora capacitatea bateriei.

De exemplu, atunci când folosești telefonul la temperaturi foarte mici, vei observa că autonomia lui scade brusc, este posibil chiar să se închidă, dar este o situație temporară. Odată ce revii la temperaturi moderate, bateria și performanța telefonului revin la normal. Însă aceste expuneri afectează în timp durata de viață a smartphone-ului.

De asemenea, vara, evită să ții telefonul direct în soare, iar în cazul în care observi că se supraîncălzește în timpul încărcării, cel mai bine este să îl scoți din capac sau din husa de protecție și să îl pui într-un spațiu mai răcoros.

Dai cu cu „seen” update-urile aplicațiilor

Mulți utilizatori se gândesc că după fiecare update făcut, telefonul va merge mai greu, însă dimpotrivă. Recomandat este să îți actualizezi software-ul cu cea mai recentă versiune și să faci update aplicațiilor, de fiecare dată când primești o astfel de notificare. De multe ori, update-urile rezolvată multe erori ale versiunii anterioare sau breșe de securitate, iar performanța și siguranța telefonului sunt îmbunătățite.

Cum te poate ajuta asigurarea mobilă Vodafone să îți protejezi telefonul

Există mai multe soluții prin care putem prelungi durata de viață a telefonului. O mare parte dintre ele țin de obiceiurile zilnice, deci nu depui prea mult efort pentru ele. Există, însă, și situații în care, oricât de atenți și grijulii am fi cu smartphone-ul tot se întâmplă ceva. Fie îl scăpăm pe jos, din greșeală și distrugem display-ul, fie turnăm apă peste el sau, în cel mai rău caz, ne este furat. În astfel de situații nu există prea multe lucruri de făcut. Fie ne ducem cu el în primul service, fie încercăm să recuperăm paguba.

Citește și: Ți-ai pierdut telefonul sau ți-a fost furat? 6 lucruri pe care trebuie să le faci imediat

Pentru a diminua cât mai mult riscurile, poți investi într-o asigurare pentru smartphone-ul tău. Dacă ai un telefon achiziționat în ultimele 12 luni și vrei să te bucuri de el cât mai mult timp, poți alege dintre două tipuri de asigurări:

  • Asigurarea Standard – acoperă daune accidentale, inclusiv situațiile în care scapi telefonul în apă sau torni, din greșeală, lichide pe el.
  • Asigurarea Premium – acoperă atât accidentele, cât și furtul.

Costul lunar al acestor asigurări începe de la 2 Euro pe lună (în cazul Asigurării Standard) și de la 3-4 euro pe lună în cazul variantei Premium, iar valoarea totală poate varia în funcție de costul standard al telefonului cumpărat, adică prețul la liber, fără contract.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>