Cele mai folosite aplicații de smartphone pentru business, în 2021
Smartphone-ul a devenit principalul device folosit în business, fiind mereu la îndemână pentru a rezolva tot ce este necesar. Iar aplicațiile facilitează acest lucru, dacă le ai pe cele mai utile.


Smartphone-ul îți permite să rămâi conectat chiar și atunci când nu ești acasă, la birou ori nu ai acces la laptop. Cu ajutorul telefonului poți primi și răspune de la email-uri, poți participa la videoconferințe, poți lucra la prezentări, poți oferi feedback pe documentele importante care îți sunt trimise. Smartphone-ul devine astăzi un instrument esențial pentru productivitate și multitasking, ajutându-te să economisești timp și să fii mai eficient.
De asemenea, poți utiliza smartphone-ul și pentru a-ți organiza programul, dar și lista de sarcini pe care le ai de rezolvat, așa încât să rămâi, la finalul zilei, cu cât mai mult timp liber pentru tine și pentru cei dragi.
Aplicații de business pentru smartphone, utilizate în 2021
Un asemenea articol ar fi arătat foarte diferit în urmă cu doar 12 luni. Însă pandemia de coronavirus a schimbat multe lucruri, inclusiv modul în care oamenii comunică.
Aplicația de videoconferințe Zoom nu era în primele 20 de aplicații la numărul de descărcări; între timp a urcat pe primul loc. A crescut interesul și pentru aplicațiile Skype sau Google Meets. Când vorbim de aplicații de business pentru smartphone în 2021, cele mai des utilizate sunt cele care oferă posibilitatea de a lucra de la distanță.
Citește și: Top 5 cele mai bune telefoane business în 2021
Iată care sunt aplicațiile de business cel mai des utilizate și cele mai utile:
Zoom sau Skype
Ședințele rar mai au loc față în față. Dacă înainte de pandemie erau folosite de câteva sute de mii de oameni, aplicațiile de business pentru videoconferințe au ajuns la zeci de milioane de utilizatori, în fiecare zi.
Aceste aplicații îți permit să ții legătura cu colegii sau angajații, cu clienții, dar și cu familia, în cazul în care călătorești în interes de muncă. Ambele pot fi folosite atât pe smartphone, cât și pe computer.
Google Calendar
Dacă ai un program tot mai aglomerat, cu multe întâlniri, termene-limită sau programări, înseamnă că ai nevoie de o organizare ca la carte. Google Calendar te ajută să ții pasul cu toate lucrurile pe care le ai de făcut, îți trimite notificări pentru evenimentele importante, se poate conecta la contul de Gmail pentru a-ți trimite alerte. Alternative la Google Calendar sunt alte aplicații, precum Basecamp 3 sau Evernote.
Slack
Cum multe business-uri au trecut la munca de la distanță, organizarea pentru un proiect poate fi uneori anevoioasă. Aici intervine Slack, care ajută la organizarea colectivă. Poți crea grupuri de lucru sau de discuție, iar toată comunicarea se întâmplă în timp real.
Dropbox sau OneDrive
Serviciile de storage în Cloud sunt și ele foarte importante în munca remote. Dacă trimiterea fișierelor între două persoane e simplă, adesea e important ca unele fișiere să fie accesibile pentru toată lumea, indiferent de moment.
Astfel, Dropbox permite să stochezi fișiere, clipuri și fotografii, dar și să editezi documente chiar și de pe telefon și să acorzi acces în foldere mai multor persoane.
Expense Manager
Există variante mai ușoare pentru a gestiona un buget decât clasicul Excel. Chiar de pe smartphone se poate face asta, cu ajutorul aplicației Expense Manager. Aceasta îți permite să găsești rapid cheltuielile făcute, să organizeze facturi și multe altele. O altă variantă cu diferite opțiuni este FreshBooks.
Business Cards
Probabil știi cât de importantă este o carte de vizită atunci când întâlnești un potențial client sau partener de afaceri. Cum aceste întâlniri se fac acum de la distanță, varianta de a trimite cu ușurință o carte de vizită virtuală este excelentă.
Aplicațiile business cu antivirus
Cu munca remote a apărut și un pericol: atacurile cibernetice. Iar adesea acestea se îndreaptă către zona de business. Pentru a proteja datele personale și alte companiei, este important să ții telefonul cu update-urile la zi și să ai un antivirus bun, care să elimine orice riscuri de securitate.
Cum a evoluat nevoia pentru unele aplicații în 2020
Așa cum am menționat deja, lucrul de acasă a devenit o necesitate în ultimele 12 luni din cauza pandemiei. Astfel, numărul aplicațiilor de smartphone de business care oferă beneficii în acest sens a crescut.
Au crescut în popularitate aplicațiile de videoconferințe, dar și cele care permit colaborarea colectivă cu angajații sau colegii. De asemenea, aplicațiile de organizare a programului, precum și cele pentru semnarea electronică a documentelor sunt pe un trend crescător.
Ce alte aplicații vor fi în trend în 2021
Vor fi folosite în continuare multe aplicații și soluții descoperite pe perioada pandemiei. Asta pentru că sunt variante mai bune și mai rapide decât ceea ce era folosit înainte. Întâlnirile pe Zoom și Skype vor continua. Gestionarea calendarului propriu va rămâne soluția cea mai bună. La fel și folosirea serviciilor Cloud.
O aplicație care poate să devină mai des folosită este DocuSign care permite folosirea semnăturii electronice. SOS Online Backup de asemenea poate crește ca importanță astfel încât să nu pierzi fișiere și să fii sigur că acestea sunt protejate prin criptare.
LinkedIn ar urma să crească la numărul de utilizatori, în condițiile în care 2020 a fost unul haotic pentru angajatori și angajați. La fel și aplicațiile care listează slujbe disponibile.
Și cum tranzacțiile cu ajutorul smartphone-ului au crescut enorm în ultimii ani, probabil numărul celor care folosesc Revolut va crește semnificativ.
Concluzii
Aplicațiile pentru business reprezintă o variantă extrem de utilă pentru cei care lucrează de la distanță sau care au un program flexibil. Îmbunătățirea productivității și timpul pe care îl poți economisi cu ajutorul acestor aplicații sunt principalele avantaje. Iar numărul aplicațiilor de business este constant în creștere, pe măsură ce și nevoile utilizatorilor se schimbă sau se diversifică.