← Zoom out

Cele mai bune telefoane Realme în 2022

Poate că ai tot auzit în ultima vreme informații legate de brandul Realme. Dacă te întrebi ce este cu acest brand și de ce abia acum auzim mai des de el, ei bine, nici nu aveam cum să știm de foarte mulți ani de el, pentru că brandul Realme a fost fondat în anul 2018. Primul lor telefon poartă numele Realme 1 și a fost scos pe piață în luna mai 2018. De aceea, Realme este considerat cel mai recent creator de terminale mobile care a reușit să devină relevant într-un timp relativ scurt. Avantajul pe care au mizat în ultima vreme a fost dorința lor de a aduce pe piață modele flagship la prețuri mult mai accesibile decât cele ale concurenței. Așa că dacă îți dorești un telefon bun la preț decent, avem câteva recomandări în rândurile următoare. Topul este făcut de la „mare la mic”, în funcție de preț și performanță.

Echipa Zoom in Lansări
11 Apr 2022  |  3 min
Cele mai bune telefoane Realme în 2022Cele mai bune telefoane Realme în 2022
Sursa Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Realme GT2 Pro

Principalul atu al lui GT2 Pro este dat de faptul că telefonul vine cu cel mai bun și performant procesor Snapdragon, și anume 8 Gen 1 pe 4 nm. Astfel, telefonul se poziționează în clasamentul smartphone-urilor care merg bine atât pe social media, cât și pe gaming, editări video și alte taskuri mai complexe. Pe lângă procesor bun, GT2 Pro vine și cu un display performant, un LTPO2 AMOLED, HDR10+, cu 1400 nits luminozitate și cu rată de refresh de 120Hz capabilă să scadă până la 1Hz, în funcție de conținutul pe care îl urmărești. Din punct de vedere al camerelor foto, GT2 Pro vine cu două obiective de câte 50MP una wide la f/1.8, una ultra-wide la f/2.2, cu un unghi de 150˚. Pe lângă cele două camere, GT2 Pro oferă și un obiectiv microscop de 3MP, plus camera de selfie de 32 MP.

Sursa Foto: Shutterstock

Realme GT2

Următorul telefon cu procesor performant de la Realme este GT 2. Telefonul face parte din categoria flagship. De data asta, în loc de  Snapdragon 8 Gen 1, GT 2 vine cu un Snapdragon 888, ceea ce face ca telefonul să fie bun atât pe gaming, multitasking, cât și pe taskuri simple, de zi cu zi. Are un ecran OLED luminos și vibrant de 120 Hz, o cameră principală impresionantă de 50 MP și o baterie rezistentă de 5000 mAh. Pe lângă aspectele tehnice de top, producătorul chinez demonstrează că este sensibil la una dintre marile provocări ale Planetei – ecologia. Motiv pentru care, bodyul telefonului este confecționat dintr-un material prietenos cu mediul. Realme îl descrie ca fiind ”derivat din resurse regenerabile, cum ar fi celuloza de hârtie” și-l numește biopolimer. Această parte a smartphone-ului a fost supusă unui proces de gravare cu laser, oferindu-i astfel o textură similară cu cea a hârtiei. Conform producătorului, acest lucru reduce amprenta de carbon cu 35%. Vezi mai multe detalii în articolul: Realme GT 2 review – Alianță chino-japoneză și protecție ecologică

Pe scurt, Realme GT2 este un smartphone ideal pentru cei care vor un telefon puternic la un buget mediu.

Sursa Foto: Realme

Realme 9 PRO +

Un alt Realme performant, potrivit chiar și pentru gaming este 9 Pro +. Telefonul vine cu un display Super Amoled de 6.4 inch cu 90Hz și cu un chipset MediaTek Dimensity 920 5G pe care poți rula la o calitate foarte bună, orice joc, aplicație sau task îți dorești. Camera foto de 50 MP realizează fotografii bune chiar și în condiții de lumină redusă. Pe lângă obiectivul de 50MP, principal, Realme 9 PRO + oferă încă două camere, un ultrawide de 8MP și un macro de 2MP. Camera de selfie vine cu 16MP. Ca autonomie, Realme 9 Pro+ aduce o baterie de 4500 mAh cu un super fast charging de 60W

Realme 8i 4G

Dacă îți dorești un smartphone cu cameră de 50MP, display cu rată de refresh de 120Hz și baterie 5000mAh, la mai puțin de 250 euro, Realme 8i 4G poate fi o alegere perfectă pentru tine. Pe lângă obiectivul de 50 MP Realme aduce încă două camere de câte 2 MP (macro și de adâncime), plus camera de selfie de 16 MP. La capitolul procesor, modelul 8i vine echipat cu un Mediatek Helio G96, destul de bun pentru categoria de preț la care se află Realme 8i 4G.

Realme C21

Ultimul din listă, dar primul din topul celor mai ieftine telefoane Realme din shopul Vodafone, este modelul C21 – un smartphone lansat în martie 2021. Deși prețul lui Realme C21 este principalul atu, nu este și singurul. Astfel că, telefonul oferă autonomie excelentă. Vine echipat cu o baterie de 5000 mAh, gata să reziste ore bune. Are un design compact, confortabil, cu un display de doar 6,5”. Telefonul vine echipat cu trei camere, dintre care cea principală are 13 MP. Ca procesor, telefonul promovează un MediaTek MT6765G Helio G35 (12 nm).

Sursa foto: Shutterstock

Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>