← Zoom out

Cele mai bune telefoane pentru seniori

Generațiile noi se adaptează foarte ușor la progresul tehnologic, iar device-urile nu mai au secrete pentru ele. Însă cu toții trebuie să fim conectați în această eră și de aceea există și telefoane foarte bune pentru seniori.

Sebastian Ujică in Devices
17 Sep 2020  |  3 min
Cele mai bune telefoane pentru senioriCele mai bune telefoane pentru seniori
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Acum 16 ani, smartphone-ul era văzut doar în filmele SF. În prezent este în buzunarele tuturor. Și majoritatea schimbă device-ul după 2 ani de utilizare. Însă acum vârsta celor care dețin un smartphone este mai diversă ca niciodată. De la copii de câțiva ani, până la persoane de 80 și chiar 90 de ani.

Cele mai mari diferențe apar însă în modul în care generațiile utilizează un telefon. Dacă tinerii fac multitasking printre aplicații, navighează pe internet, verifică update-uri pe rețelele sociale și fac fotografii cât cuprinde, bunicii noștri au nevoie mai degrabă de telefoane rezistente, simplu de folosit, cu câteva funcții de bază, așa încât să poată menține mai ușor legătura cu cei dragi.

Dacă vrei să le faci cadou un telefon bunicilor sau părinților, există o gamă variată de telefoane potrivite pentru seniori.

Ce caracteristici trebuie să aibă un telefon pentru seniori

Seniorilor nu le este necesar un telefon cu 3 camere pe spate, ci un smartphone capabil să se adapteze la nevoile lor. Să poată configura dimensiunea caracterelor de pe telefon, să aibă o sonerie puternică, să le ofere acces simplu și rapid la opțiunile care le sunt necesare.

Un device pentru seniori trebuie să fie rezistent la șocuri, pentru că există un risc mai ridicat să fie scăpat, și să aibă o durată de viața a bateriei foarte bună. Nu are nevoie de foarte mult spațiu de stocare, pentru că acesta va fi umplut cu numere și mesaje text, nu cu conținut multimedia.

Cel mai bun telefon pentru seniori în 2020

Poate fi dificil să cumperi un telefon pentru un senior și nu există un răspuns 100% corect. Depinde de felul în care acesta este adaptat la tehnologie, de posibilele situații medicale etc. Am selectat câteva dintre cele mai bune telefoane existente pe piață pentru seniori, pentru diferite categorii.

Nokia 3310 3G

În aceeași categorie a telefoanelor lansate recent, dar care sunt mai degrabă un remake, este noua versiune de Nokia 3310. Și acesta are butoane mari, este ușor de folosit, bateria este rezistentă. Telefonul preia tot ce era mai bun de la versiunea originală, cea cu care mulți oameni s-au familiarizat cu telefonul mobil.

Motorola G8 Plus

Pentru seniorii care sunt mai familiarizați cu tehnologia, un smartphone excelent care nu are un preț mare este Motorola G8 Plus. Lansat în luna martie a acestui an, telefonul are un ecran LCD de 6.4 inci, cu aspect 19.5:9, o cameră decentă și o baterie de 4.000 mAh. Astfel, va rezista 2 zile între încărcări.

Jitterbug Smart2

Jitterbug are și un smartphone pentru seniori, poreclit „cel mai simplu smartphone din lume”. Sistemul de operare este creat astfel încât textul să fie vizibil, utilizatorul poate să își folosească vocea pentru mesaje text. Are și o cameră de 13MP și un buton dedicat pentru urgențe.

Samsung Galaxy S20

Când vorbim despre cel mai bun telefon pentru seniori, nu putem să nu menționăm și flagship-ul Samsung. Acesta are un display mai mic decât versiunea Plus sau cea Ultra și poate să satisfacă o persoană în vârstă care își dorește aibă un telefon de top. Camera este excelentă, bateria rezistă mai bine de o zi iar display-ul este inegalabil.

Jitterbug Flip

Jitterbug Flip nu este un smartphone, însă este un telefon perfect pentru seniorii care nu sunt confortabili cu tehnologia. Are butoane, scrisul este mare, speaker-ul este puternic. Interfața este foarte ușor de folosit și este ușor de transportat datorită dimensiunilor. De asemenea, bateria este impresionantă putând rezista până la 5 zile între încărcări.

Concluzii

Producătorii de smartphone-uri nu au o categorie specială pentru seniori, însă există multe variante pe piață care se pot plia pe nevoile seniorului. Alegerea ține mai degrabă de cât de bine se descurcă persoanele mai în vârstă cu tehnologia nouă, de necesitățile lor, precum și de prețul pe care sunt dispuse să-l plătească pentru un device.


Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>