← Zoom out

Cele mai bune telefoane dual SIM

Dacă majoritatea oamenilor se pot descurca fără probleme cu un smartphone cu un singur SIM, flexibilitatea pe care o oferă folosirea a două numere pe un singur telefon este binevenită.

Sebastian Ujică in Devices
4 Jul 2020  |  4 min
Cele mai bune telefoane dual SIMCele mai bune telefoane dual SIM
Topul celor mai bune telefoane dual SIM
Let others know:

Join the conversation:
0

În prezent, cele mai bune telefoane dual SIM sunt la nivel de flagship, spre deosebire de acum câțiva ani când doar telefoanele din gama mid-range sau low-entry aveau această funcționalitate.

Telefoanele dual SIM sunt mai răspândite ca niciodată. Majoritatea device-urilor apărute după 2018 oferă dual SIM, însă există și modele care oferă ambele variante. De aceea, trebuie să fii atent în momentul în care îți cumperi un nou device și să verifici dacă informația este prezentată în secțiunea cu specificații.

Avantajele unui telefon dual SIM

De ce să alegi un telefon cu dual SIM? În primul rând, pentru a putea folosi 2 SIM-uri diferite pe același telefon. Astfel, utilizatorul poate să primească mesaje text și apeluri pe ambele numere de telefon. Poți alege care să fie SIM-ul principal sau care să fie SIM-ul pe care să fie activat planul de date mobile. Există telefoane dual SIM care oferă și posibilitatea utilizatorului să aibă o singură conversație cu 2 persoane pe 2 linii diferite. Acestea sunt telefoanele cu dual SIM activ.

Există și telefoane dual SIM în standby. Pentru acestea este necesară trecerea de la un SIM la celălalt din setări astfel încât acesta să fie activ. Telefonul se conectează la o singură rețea, astfel că utilizatorul nu poate primi mesaje sau apeluri pe ambele numere simultan.

O altă variantă oferită de producători este opțiunea între un SIM secundar și un card microSD. Astfel, utilizatorul poate să aleagă să-și extindă memoria de stocare a telefonului, fără a mai putea folosi însă un al doilea număr de telefon.

Un telefon cu dual sim

Care sunt beneficiile unui telefon dual SIM? Există mai multe avantaje în a avea 2 numere de telefon în același timp. Utilizatorul poate să facă diferențierea între numărul de telefon și cel pentru locul de muncă, de exemplu, fără să fie nevoit să aibă 2 telefoane în permanență. Un alt beneficiu este alegerea celor mai bune variante de abonament de la operator. Astfel, utilizatorul poate avea un plan pentru datele mobile cum își dorește pe unul dintre SIM-uri, iar pe celălalt un abonament adaptat la necesități pentru voce.

Un alt avantaj al unui telefon cu dual SIM este păstrarea numărului de telefon fără să fie necesară portarea. Un telefon dual SIM este extrem de util și pentru călătoriile în afara țării. Astfel, utilizatorul se poate asigura că nu va avea costuri suplimentare, folosind doar SIM-ul pe care și-l dorește.

Telefoane dual SIM – cele mai bune modele

Majoritatea producătorilor din China oferă de mulți ani telefoane cu dual SIM, iar această funcționalitate este prezentă acum și pe flagship-urile lor. Însă și ceilalți producători importanți precum Samsung, Google, LG, Sony sau Apple oferă acum telefoane de top cu dual SIM.

Astfel, un top al celor mai bune modele de telefoane dual SIM devine un top al celor mai bune telefoane. Spre exemplu, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G îți permite să ai chiar și 3 SIM-uri în telefon sau 2 SIM-uri plus un microSD. În cazul telefoanelor care au atât versiune cu un singur SIM, cât și versiune cu dual SIM, trebuie solicitatî informația legată de specificații înainte de cumpărare.

Care sunt cele mai bune modele de telefon cu dual SIM? Utilizatorii au de unde alege, fie că vor și camera de pe Huawei P30 Pro și P40 Pro, fie că vor un Samsung și pot alege între Galaxy Note 10 sau Galaxy S20. Xiaomi Mi Note 10 este de asemenea o opțiune excelentă, la fel ca și Sony Xperia 1 sau LG V50 ThinkQ.

Huawei P30 Pro

Într-un top publicat în primele zile ale acestui an, cei de la Android Authority numeau Huawei P30 Pro cel mai bun telefon cu dual SIM de pe piață. Flagship-ul Huawei de la acel moment folosește un sistem hibrid, astfel că fiecare slot poate avea fie un card SIM, fie un card de memorie. Ulterior, Huawei a lansat noul P40 Pro care a moștenit de la predecesor aceste funcționalități. Poți afla toate detaliile despre telefon și prețul în acest Huawei P30 Pro review.

Huawei P30 Pro review design

Samsung Galaxy Note 10, Note 10 Plus și Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy Note 10, Note 10 Plus și Samsung Galaxy S10 sunt următoarele telefoane din topul celor de la Android Authority, iar succesorul Galaxy S20 ar intra și el în clasament. În cazul acestora, vorbim despre un dual standby, astfel că utilizatorul nu poate folosi ambele SIM-uri simultan, iar versiunea cu dual SIM este disponibilă doar pe anumite piețe. Singura variantă pentru un utilizator care dorește un flagship Samsung cu procesor Snapdragon și dual SIM este să importe telefonul din China. Altfel, telefonul va avea fie un singur SIM, fie procesor Exynos. Găsești toate informațiile în acest Samsung Galaxy Note 10 Plus review.

samsung note 10 plus design review

Xiaomi Mi Note 10

Xiaomi a avut un progres semnificativ în ultimii ani iar flagship-urile companiei sunt rivale puternice pentru ceilalți producători. Este cazul și pentru Mi Note 10, un telefon cu specificații de top care face un mic sacrificiu doar în ceea ce privește procesorul, unul mid-range (Snapdragon 730G), ceea ce face însă ca prețul telefonului să fie atractiv.

Oppo Reno 3 Pro

Lansat recent în România, Oppo Reno 3 Pro este un alt telefon dual SIM care va atrage atenția cu siguranță. Și acesta are dual standby, fără însă ca slotul să poată fi folosit pentru altceva în afara SIM-urilor. Un telefon care se poate încărca de la 0% la 50% în doar 20 de minute și care cu siguranță va atrage atenția multor pasionați de telefoane.

Oppo Reno 3 Pro se numără și el pe lista cu cele mai bune telefoane Dual Sim

Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 este un telefon care vine cu rezoluție a ecranului 4K. Și cu sistem hibrid, permițând adăugarea a două carduri SIM, fie a unui card SIM și a unui card microSD. Însă în cazul acestuia trebuie verificată disponibilitatea versiunii cu dual SIM, fiind vândut pe anumite piețe cu un singur slot pentru SIM. Este și cazul LG V50 ThinQ, telefonul cu 2 ecrane și în care poți introduce 2 SIM-uri.

Sony Xperia 1, unul dintre cele mai bune telefoane Dual sim, e disponibil in shop-ul Vodafone

iPhone 11

Dacă până recent a rezistat tentației de a introduce două sloturi pentru SIM în telefoane, Apple oferă această variantă celor care aleg un telefon din seria iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Toate detaliile despre cel mai performant iPhone le găsești în acest iPhone 11 Pro Max review.

iphone 11 pro max vodafone

Sebastian Ujică
Experiența de 10 ani din lumea jurnalismului sportiv și pasiunea pentru lumea tech m-au împins spre Zoom by Vodafone. Scriu despre orice gadget sau smartphone care îmi iese în cale și abia aștept să văd cum se schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei.


>