← Zoom out

Cele mai bune aplicații pentru control parental pentru Android

Controlul parental pe telefoane a evoluat foarte mult de-a lungul anilor. În trecut, puteai activa Kids Mode pe telefoane, pentru control parental, care dezactiva interfața de bază, iar copiii aveau un acces restrâns. Totuși, existau metode prin care cei mici puteau ieși din Kids Mode, iar controlul asupra aplicațiilor pe care ei le puteau folosi era redus. Acum, există alternative mult mai bune pentru controlul parental pe smartphone și în aplicații.

Echipa Zoom in Android Tips
23 Feb 2021  |  3 min
Cele mai bune aplicații pentru control parental pentru AndroidCele mai bune aplicații pentru control parental pentru Android
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Aceste noi opțiuni de control parental oferă copiilor mai multă libertate de a face ceea ce doresc, însă le oferă în același timp și părinților mai multe opțiuni privind modul în care copiii navighează pe internet, pe rețelele sociale sau în magazinele cu aplicații.

Care sunt cele mai bune aplicații de control parental pentru Android

Pe telefoanele cu Android există o mulțime de aplicații care îți permit să supraveghezi activitatea copilului sau să restricționezi anumite funcții, aplicații sau pagini web pe care le consideri nepotrivite pentru cel mic.

Google Family Link

Aplicația este gratuită și îți poate oferi control asupra telefonului copilului tău, cât timp o ai instalată pe smartphone-ul tău. Google Family Link îți permite să vezi activitatea copilului pe telefon, cât timp petrece în anumite aplicații, să primești notificări atunci când instalează o aplicație, să blochezi cumpărăturile în Play Store, să ascunzi anumite aplicații sau să decizi asupra timpului pe care copilul tău îl poate petrece pe telefon.

Find My Kids

Find My Kids este o aplicație simplă și eficientă. Aplicația ține permanent evidența locației copilului, poate trimite notificări dacă telefonul copilului are probleme la transmiterea unei locații și poți vedea și ce aplicații utilizează cel mic.

O altă funcție este chat-ul de familie, unde poți vorbi cu copilul și, de asemenea, poți vedea câtă baterie mai are telefonul copilului. Aplicația costă 25,99 dolari și o cumperi o singură dată, iar licența poate funcționa pe 3 dispozitive simultan.

AppLock by IvyMobile

AppLock este o aplicație bună pentru părinții cu copii mai mici care folosesc telefonul părintelui pentru a viziona clipuri pe YouTube Kids sau pentru a se juca.

Prin AppLock setezi o parolă pentru aplicațiile în care nu vrei să aibă acces copilul, astfel încât acesta nu va putea deschide niciuna dintre aplicațiile aflate sub controlul parental. AppLock by IvyMobile este o aplicație gratuită și relativ simplu de utilizat.

Safe Lagoon

Safe Lagoon este o versiune mai simplă a Google Family Link, dar poate face lucruri diferite. Ai acces la aplicațiile și jocurile folosite și le poți seta o limită de timp pentru care copiii le pot folosi. De asemenea, poți găsi locația telefonului copilului.

O altă funcție pe care Safe Lagoon o oferă este blocarea telefonului, dacă este necesar. În plus, poți monitoriza și mesajele, poți configura locațiile pe care nu vrei să le acceseze copiii. Safe Lagoon este o aplicație gratuită, este relativ simplu de configurat și este o alternativă bună la Google Family Link.

Alternative pentru control parental pe telefonul copilului

Există si alte metode pentru control parental. Spre exemplu, unele companii de antivirus oferă această opțiune. Aceste tipuri de aplicații permit, de obicei, verificarea activității web a copilului, ce aplicații descarcă și utilizează și transmit locația copilului. Unele programe antivirus oferă gratuit această opțiune, în timp ce pentru altele trebuie să plătești.

Si Google Play vine în ajutorul părinților. Poți adăuga o parolă pentru blocarea cumpărării aplicațiilor și jocurilor sau poți restricționa accesul la acestea. De asemenea, Google Play poate filtra aplicațiile în funcție de vârstă.

Altă metodă pentru control parental, poate fi prin sistemul de operare Android, care poate fi personalizat și are o serie de caracteristici de confidențialitate și securitate. Poți seta o limită de date pentru copii accesând Settings, Neworks și Mobile Data. De acolo, poți vedea ce aplicații utilizează cele mai multe date și poți seta o limită pentru fiecare în parte.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>