Cele mai bune aplicații gratuite pentru Android în 2021
Android a fost lansat de Google de peste 12 ani, iar în Google Play Store poți găsi o mulțime de aplicații, majoritatea dintre ele gratuite.


Existența unei aplicații în Play Store nu este automat și o garanție a calității acesteia. De aceea, este recomandat să verifici atât reputația producătorului, cât și recenziile altor utilizatori, pentru a te asigura că aplicația pe care vrei să o instalezi are toate funcțiile de care ai nevoie și că îi va fi cu adevărat utilă.
Cele mai bune aplicații gratuite pentru Android, disponibile în Play Store
Indiferent că ai nevoie de inspirație pentru renovarea locuinței, că ești pasionat de fotografie sau cultură ori că ai nevoie de inspirație la gătit, în Play Store sigur vei găsi o aplicație care să te ajute. Iată care sunt unele dintre cele mai populare aplicații gratuite pentru Android:
Tattoodo
Dacă ești pasionat de tatuaje și ai nevoie de inspirație atunci când ești în căutarea unui nou model, Tattoodo îți poate veni în ajutor. În această aplicație vei găsi numeroase imagini cu modele de tatuaje, iar cele care îți plac pot fi salvate.
De asemenea, poți urmări tatuatori profesioniști, pentru a vedea toate desenele sau pentru a căuta un anumit stil sau imagine.
Aplicația te ajută să găsești și saloane de tatuaje în apropierea ta și, în plus, poți încărca fotografii cu propriile tatuaje.
Tattoodo mai are o parte interesantă. Poți alege să configurezi un cont de artist, unde îți adaugi studioul și portofoliul de tatuaje care vor fi apoi vizibile pentru potențiali clienți.
Citește și: Top 10 cele mai populare aplicații meteo pentru Android
Google Arts&Culture
În aplicația Google Arts&Culture vei regăsi numeroase opere de artă celebre, poți viziona clipuri 360 și, dacă ai la îndemână niște ochelari VR poți face tururi virtuale la muzee și alte atracții culturale.
De asemenea, aplicația îți pune la dispoziție și articole, informații despre evenimente, exponate locale și îți permite să salvezi operele de artă, pentru a le revedea mai târziu.
Aplicația are și o funcție de realitate augmentată, care poate fi foarte utilă atunci când mergi la un muzeu sau la o expoziție. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația, să îndrepți camera telefonului spre un exponat, iar aplicația îți va afișa informații despre acesta.
Over
Over este o aplicație care îți permite să editezi fotografii și videoclipuri ca un profesionist, să creezi un logo sau un afiș, totul rapid, fără prea mult efort sau fără să ai nevoie de cunoștințe avansate de design.
Instrumentele de bază sunt în mare parte gratuite, dar utilizatorii pot opta să plătească pentru abonamentul Pro, deoarece acesta oferă acces la mai multe opțiuni de editare și personalizare: fonturi, elemente grafice, plus o bază de date cu șabloane, așa încât să nu fie nevoie să începi procesul creativ de la zero de fiecare dată.
Houzz
Te pregătești de renovare locuinței? Aplicația Houzz poate fi o sursă excelentă de inspirație pentru design de interior, mai ales că dispune de milioane de fotografii cu stiluri de amenajare pentru fiecare încăpere din casa ta, dar și pentru exterior.
Cu ajutorul realității augmentate, aplicația îți permite și să vezi piese de mobilier sau accesorii decorative și cum ar arăta acestea în casă, așa încât să-ți poți da seama rapid dacă se potrivesc în decorul încăperii.
Tot în aplicație poți găsi experți, cum ar fi arhitecți, constructori sau designeri, care te pot ajuta cu proiectul de renovare. Iar în cazul în care ai decis să te ocupi singur de treabă, poți cere sfaturi sau idei comunității Houzz.
Sticker Maker
Dacă folosești WhatsApp, probabil ai observat deja că, pe lângă emoji-uri și GIF-uri, poți trimite și stickere, pe care le găsești în aplicație deja create. Dar poți și să-ți creezi propriile stickere cu aplicația Sticker Maker.
Îți creezi un pachet nou de stickere, încarci o poză din telefon și decupezi partea pe care vrei să o folosești. Poți crea până la 30 de stickere. După ce ai deja 3, le poți trimite pe WhatsApp.
Pexels
Pexels este o aplicație cu o bază de date cu fotografii pe care le poți utilza în orice scop, inclusiv comercial, fără vreo obligație, dar este specificat că menționarea sursei este apreciată.
Poți căuta fotografii folosind cuvinte-cheie sau poți răsfoi imaginile în tendințe. De asemenea, poți urmări fotografii preferați sau poți răsfoi galeriile de fotografii ale acestora.
Iar dacă ești fotograf ai posibilitatea să îți încarci aici pozele, pentru ca alte persoane să le poată folosi.
RBdigital
Aplicația RBdigital aduce bibliotecile în epoca modernă și îți permite să împrumuți cărți electronice, cărți audio, reviste, benzi desenate, dar poți și viziona videoclipuri pe telefon sau tabletă.
Disponibilitatea conținutului va varia în funcție de bibliotecă și, la fel cum ar fi dacă ai împrumuta cărți fizic la o bibliotecă reală, poți împrumuta cărțile doar pentru o perioadă limitată de timp.
OrganizEat
Pentru cei care încă mai au caietul cu rețete al mamei, aplicația OrganizEat îți permite să organizezi toate rețetele într-o cutie digitală. Trebuie doar să faci o poză a rețetei, iar aceasta va fi automat transpusă în format digital.
Healthy Recipes – By SparkRecipes
Cu o aplicație intuitivă și ușor de utilizat, Healthy Recipes vine în ajutorul celor care încearcă să mănânce mai sănătos, dar nu vor să renunțe nici la micile gustări pe care le adoră. Această aplicație îi permite să găsești variantele sănătoase ale mâncărurilor de care ți-e poftă, astfel încât să mănânci mai multe proteine și vitamine și mai puține grăsimi ori zaharuri.