← Zoom out

Cele mai bune 20 de aplicații de editare foto pentru telefonul tău

Trebuie să recunoaștem. Și cu cele mai performante camere de telefon, uneori simți nevoia de a adăuga fotografiilor o amprentă personală, editându-le puțin. Din fericire, atât Google Play, cât și App Store pun la dispoziție nenumărate tool-uri cu ajutorul cărora poți transforma imaginile tale în opere de artă și surse bune de like-uri, comentarii și share-uri.

Echipa Zoom in Devices
7 Jun 2021  |  6 min
Cele mai bune 20 de aplicații de editare foto pentru telefonul tăuCele mai bune 20 de aplicații de editare foto pentru telefonul tău
Foto: Pexels
Let others know:

Join the conversation:
0

Cauți un instrument de editare foto și nu știi exact cu ce să începi? În rândurile următoare ai câteva recomandări.

Aplicații gratuite de editat poze pentru Android

Fără dubii, pe Android găsești numeroase aplicații de editare foto, numai bune să îți pui creativitatea la lucru. Iată câteva dintre cele mai cunoscute și ușor de folosit tool-uri de editare foto.

Google Photos

Chiar dacă Google Photos ne duce cu gândul la un spațiu de stocare al fotografiilor din telefon, aplicația vine și cu funcții de editare. Sunt funcții de bază, dar care au tot ce trebuie: opțiuni de redimensionare, decupare, de ajustare a luminozității și a contrastului, de schimbare a saturației și căldurii, ajustarea umbrelor și chiar aplicare filtrelor. Aplicația este free și este disponibilă atât pe Android, cât și iOS.

Google Photo Scan

Dacă ai fotografii vechi, printate pe hârtie fotografică, cu Google Photo Scan le poți edita și păstra ca amintire, chiar în telefonul tău. Capturează fotografiile printate, apoi PhotoScan va elimina strălucirea inestetică și va îmbunătăți calitatea scanărilor.

Snapseed

Este una dintre cele mai cunoscute și bune aplicații de modificat poze. Snapseed este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS și îți pune la dispoziție numeroase opțiuni de editare foto: de la posibilitatea de a corecta culorile și luminozitatea, instrumente de decupare și redimensionare, până la instrumente pentru retușarea imperfecțiunilor și pentru eliminare obiectelor sau persoanelor nedorite din poză.

Citește și: 3 aplicații pe care le folosesc pentru editarea fotografiilor de pe Instagram

Pixlr

aplicatie editare fotografii

Disponibilă pe Android, dar și pe iOS, aplicația Pixlr te ajută să îți pui creativitatea la treabă și să creezi cu ușurință colaje foto unice sau să editezi fotografiile preferate, într-un mod artistic. Cu Pixlr poți să reglezi culoarea fotografiei într-un singur clic folosind Auto Fix. Ai la dispoziție funcții automate precum Stylize (schiță în creion, poster, acuarelă și multe altele), Color Splash, Focal Blur. Poți să adaugi text peste fotografia editată, să decupezi sau să redimensionezi imaginile așa încât rezultatul final să fie exact ce îți dorești tu.

PicsArt Photo Editor

Editor Foto, Editor Video, Collage Maker, Sticker maker, efecte foto-video, toate aceste instrumente sunt la dispoziția ta, gratuit, prin aplicația PicsArt. Aplicația poate fi descărcată din Google Play, iar pentru opțiuni suplimentare poți alege varianta  PicsArt Gold. Pe lângă tool-urile clasice de editare, pe PicsArt poți estompa fundalurile foto, poți  elimina obiectele nedorite din cadru, poți retușa, poți adăuga text la fotografii folosind peste 200 de fonturi estetice, plus multe alte opțiuni.

Foodie

foodie-editor-foto-mancare

Pentru cei pasionați de gătit, există aplicația Foodie cu ajutorul căreia poți fotografia cele mai apetisante feluri de mâncare. Foodie are peste 30 de filtre și opțiuni speciale pentru a evidenția cele mai bune detalii din farfuria ta. Aplicația este disponibilă pe Android, dar și pe iOS.

Aplicații gratuite de editat poze pentru iOS

Deși o mare parte dintre aplicațiile de pe Google Play, respectiv Android pot fi găsite și în Apple Store, utilizatorii de iOS se pot bucura și de o serie de tool-uri „exclusiviste” și disponibile doar pe iPhone sau iPad.

Photoleap by Lightricks  sau Photofox

Este o aplicație disponibilă doar pe iOS și este ideală pentru persoanele creative. Prin opțiunile sale, aplicația îți pune imaginația la treabă. Photofox îți permite să  editezi fotografiile în nenumărate moduri. Poți să suprapui imagini, să creezi expuneri duble și suprarealiste, să combini fotografii reglând  modurile de amestecare, transparența, să schimbi fundalul fotografiei, să adaugi text sau desene. În plus, ai filtre unice și multe alte instrumente pentru a-ți duce imaginile la nivel de artă.

YouCam Fun

Dacă îți plac filtrele amuzante, efectele năzdrăvane și stickerele colorate, aplicația Photo Effects Pro va fi pe gustul tău. Este o aplicație care nu oferă posibilitatea editării avansate a pozelor, însă aduce o doză de distracție numai bună pe timp de vacanță sau atunci când vrei să te distrezi cu prietenii tăi.

Filmborn

Filmborn este o aplicație gratuită, disponibilă pe iTunes Store și care pune simțul artistic la treabă. Avantajul aplicației este că se conectează la galeria foto, deci nu este nevoie să mai urci fotografiile în aplicație. În plus, poți să inserezi modificările sau editările Filmborn pe mai multe fotografii. Așa cum îi spune și numele, prin instrumentele și opțiunile sale, aplicația este o modalitate prin care poți modifica imaginile digitale, astfel încât să semene cu cele pe film.

Polarr

Este o aplicație simplă, intuitivă, disponibilă gratuit pe App Store și oferă o mulțime de instrumente pasionaților de fotografie. De la tool-urile clasice de editat luminozitatea, culoarea, detaliile, saturația, până la posibilitatea de a retușa imperfecțiunile pielii, dinților, ochilor. Poți suprapune mai multe imagini prin opțiuni precum: Gradient, Duotone, Meteo, Textură, Fundaluri. Aplicația poate fi descărcată gratuit, dar unele funcții sunt contra-cost.

Alte aplicații  de editare foto, gratuite, disponibile și pe Android, dar și pe iOS sunt: 

  • VSCO – este o aplicație care oferă filtre asemănătoare cu cele din Instagram, doar că sunt mult mai soft, mai subtile;
  • Prisma Photo Editor – îți permite să transformi fotografiile în desene creative și să share-uiești pozele editate cu ceilalți utilizatori ai aplicației;
  • Lightroom – celebra aplicație marca Adobe Photoshop este disponibilă gratuit atât pe Google Play, cât și pe Apple Store;
  • Adobe Photoshop Express –  este o aplicație într-un format simplu și ușor de utilizat, susținut de filtre și de alte soluții Instagram Friendly.

Aplicații contra cost pentru Android

aplicatii-editare-foto-telefon

Așa cum ai observat, Google Play este plin de aplicații free potrivite pentru pasionații de fotografie. Însă, dacă dorești ceva mai profi, cu opțiuni suplimentare celor de bază, te poți orienta către aplicațiile plătite.

Visage Lab PRO – face retouch

Disponibilă pe Google Play la 2,99 dolari,  Visage Lab PRO – face retouch este o aplicație ideală pentru pasionații de selfie-uri. Este utilă dacă vrei să acoperi anumite imperfecțiuni ale pielii (pete, riduri, coșuri) sau să aplici machiaj. Poți folosi peste 40 de efecte artistice, poți îmbunătăți culorile imaginii și poți transforma portretele în imagini impecabile.

TouchRetouch

Cu aproximativ doi dolari, poți descărca TouchRetouch direct de pe Google Play, o aplicație  care oferă toate instrumentele de care ai nevoie pentru a elimina eficient detaliile sau obiecte nedorite din fotografiile tale.

SKRWT

SKRWT poate fi descărcată de pe Google Play cu aproximativ 1,49 dolari și vine cu o serie de instrumente utile sau distractive. De la decupare automată, la opțiuni de a pune imaginile în oglindă până la funcții mai avansate, cum ar fi corectarea perspectivei și a diverselor distorsiuni ale obiectivului.

Aplicații contra cost pentru iOS

telefon

În cazul în care aplicațiile free de pe iOS nu te mulțumesc, poți testa opțiunile suplimentare pe care le au tool-urile plătite. Iată câteva idei:

Darkroom

După denumire, Darkroom ne-ar putea duce cu gândul la celebrul Adobe Lightroom. Aplicația este disponibilă doar pentru Apple și oferă toate instrumentele de bază, utile pentru edita fotografiile tale. Funcţionalităţi avansate de editare pot fi accesate doar cu plată, respectiv pentru 23,99 de lei pe lună, 144,99  lei pe an sau 349,99 de lei permanent.

Superimpose X

La 4,99 USD pe Apple Store,  Superimpose X oferă nenumărate instrumente cu ajutorul cărora poți transforma galeria ta foto într-o adevărată galerie de artă. Ai la dispoziție tool-uri precum text, estompare selectivă, mișcare, zoom, estomparea obiectelor, gradient și multe altele.

Pixelmator Pro

Cu 19,99 dolari, poți descărca din App Store, Pixelmator Pro – este un editor cu o gamă largă de instrumente pentru a duce imaginile tale la calitatea dorită. Pixelmator Pro îți permite să aplici efecte și filtre unice, să desenezi, să adaugi text, să ajustezi culorile, luminozitatea să elimini zgomotul de imagine și multe alte opțiuni care, potrivit recenziilor de pe App Store, își merită banii.

Așadar,  antrenează-ți creativitatea și testează aplicațiile preferate de editare foto.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>